#AdrianV.Rădulescu Recunoaşterea post-mortem. Placă memorială pentru arheologul, istoricul şi omul cetăţii Adrian V. Rădulescu (galerie foto)

Consilierii judeţeni constănţeni au luat iniţiativa de a monta şi a reaminti locuitorilor din oraş personalitatea primarului, prefectului, arheologului şi omului care a iubit şi conservat istoria - Adrian V. Rădulescu. Evenimentul de montare a plăcii a avut loc miercuri, 19 decembrie, în prezenţa consilierilor judeţeni, a iniţiatorului proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi a familiei lui Adrian V. Rădulescu.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a organizat în ultimele luni mai multe evenimente şi a promovat proiecte pentru a readuce în spaţiul public importanţa şi valoarea omului şi arheologului Adrian V. Rădulescu. 

În urma unei întâlniri dintre consilierii judeţeni şi echipa ZIUA de Constanţa, câţiva consilieri judeţeni au propus şi au finanţat montarea plăcii comemorative pentru istoric. Anca Constantin, fiica arheologului, a rămas plăcut impresionantă de acţiunea întreprinsă de consilierii judeţeni. 
Gheorghe Donţu, consilier judeţean PSD a punctat mai multe aspecte legate de problema cu care se confruntă marile personalităţi - după moarte, încep a fi uitate. Iar oamenii nu ar trebui să îşi lase valorile să se piardă în neant.
 
„Este un fapt firesc să recunoaştem personalităţile care au acţionat pentru Constanţa. Timpul poate doar să acopere ceea ce a făcut, dacă va putea. Noi, oamenii, nu avem voie să uităm. În semn de recunoştinţă, punem această placă comemorativă. În mod cert, trăim timpuri mai puţin descifrabile, pe care le anticipăm mai greu. Cei care au contribuit la progresul acestui oraş sunt uitaţi. Nu mai avem timp pentru ei. Consilierii judeţeni ar trebui să le ofere oamenilor de cultură din constanţa un remember (n.r. trad. - reamintire). Acesta poate fi un remember”, a spus consilierul judeţean PSD Gheorghe Donţu.
 
Radu Matei, consilier PNL, a spus că se bucură de reuşita de miercuri, mai ales că a pornit în urma mai multor discuţii purtate cu colegii săi din CJ Constanţa, iar faptul că a fost dusă la bun sfârşit este mulţumitor pentru el, sperând ca pe viitor să poată face mai multe.
„Ne bucurăm că am găsit măcar o modalitate pentru a marca viaţa lui Adrian Rădulescu. Această placă este doar un început pentru ce am putea face pe viitor”, a spus consilierul judeţean PNL Radu Matei.
 
Citește și:
 
LIVE TEXT Placă memorială pentru Adrian V. Rădulescu, montată de consilierii județeni constănțeni (galerie foto)
 

EVOCĂRI
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Murfatlar, contract de peste 720.000 de euro cu Sade Global SRL pentru Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“, din oraș (DOCUMENT)

21 Mar 2024 613

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar

13 Mar 2024 977

Școala Gimnazială Adrian V. Rădulescu din Murfatlar, județul Constanța, angajează fochist

16 Nov 2023 1461

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“, din Murfatlar

03 Nov 2023 2161

Campionatul Mondial Fukuoka 2023 David Popovici, doar pe locul patru în finala de la 200 m liber!

25 Jul 2023 1261

Constantin Tudor, la ceas aniversar! Personalitate în politica și cultura călărășeană și important partener al cotidianului ZIUA de Constanța

14 Apr 2023 1239

90 de ani de la naștere Omagiu adus ilustrului Adrian V. Rădulescu, cel pentru care „Dobrogea a fost viața lui“

16 Aug 2022 2332

În urmă cu 33 de ani, Adrian V. Rădulescu înființa filiala constănțeană a Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România

24 Jun 2022 1512

CSS1 - Athletic Constanța, șase victorii la rând. Tinerii baschetbaliști sunt pe primul loc în grupă

21 Dec 2021 2952

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul La Mulți Ani, Dobrogea! Memorabila personalitate a ctitorului Adrian Rădulescu, evocată în documentarul finanţat de cotidianul ZIUA de Constanţa

14 Nov 2021 11874

În urmă cu 89 de ani, se năștea Adrian V. Rădulescu, dobrogeanul care a trăit pentru istorie și a intrat în istorie (documente)

16 Aug 2021 3966

34 de ani de la dispariția marelui arheolog român Emil Condurachi

16 Aug 2021 3375

A murit Adrian Rădulescu, președinte al Asociației Fermierilor din România

20 May 2021 2035

#citeșteDobrogea Ziua Internațională a Muzeelor. ​​Puncte muzeistice în aer liber pe teritoriul vechiului Tomis

18 May 2021 2697

#DobrogeaDigitală Adrian Rădulescu, cronicar al „magnificului Monument Triumfal”

05 May 2021 3182