Actualitate

Aedificia Carpați a făcut cerere de intervenție în dosarul de la CNSC privind reabilitarea Cazinoului


A trecut deja mai bine de o săptămână de când semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului a fost blocată de cea de-a doua contestație depusă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor de către SC Eldiclau SRL. În acest timp, documentele curg în dosarul deschis la CNSC și aflat în atenția completului C7. Recent, asocierea desemnată câștigătoare în cauză, respectiv parteneriatul condus de Aedificia Carpați, a formulat cerere de intervenție în cauză.
 
După ce, la finalul săptămânii trecute, firma Telekom Romania Communications a depus cauțiunea în dosarul înregistrat la CNSC și consorțiul desemnat drept câștigător a cerut să intervină în cauză. În acest sens, asocierea Aedificia Carpați & Remon Proiect & Profesional Construct Proiectare & Tehnoinstal SRL a formulat o cerere de intervenție în data de 5 noiembrie, iar ieri reprezentanții firmelor au depus completări la CNSC.
 
La rândul său, Compania Națională de Investiții a înaintat încă de la finalul săptămânii trecute un punct de vedere către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, alături de dosarul de achiziție aferent licitației pentru reabilitarea Cazinoului.
 
Totodată, de la deschiderea dosarului și până în prezent, reprezentanții Completului C7 al CNSC au solicitat mai multe lămuriri atât de la Compania Națională de Investiții, în calitate de autoritate contractantă, cât și de la Eldiclau SRL, firma contestatoare. Răspunsurile celor două entități au sosit pe parcursul ultimelor două zile.
 
După adunarea tuturor documentelor și punctelor de vedere relevante în cauză, Completul C7 al CNSC va lua o decizie cu privire la licitația pentru Cazino. De menționat că același complet a avut în vedere și prima contestație formulată de Eldiclau, dosarul respectiv soluționându-se cu decizia CNSC de a fi cerute lămuriri suplimentare participanților la licitație.
 
Potrivit declarațiilor de săptămâna trecută ale ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu, CNSC poate da un nou răspuns legat de contestația Eldiclau într-un termen ce variază între zece și 30 de zile, în funcție de complexitatea cauzei. La rândul său, decizia pe care o va lua Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor poate fi atacată la instanță, de oricare din părțile interesate în cauză.
 
Citește și:
 

Lupta pentru Cazino
Telekom a depus cauțiunea la CNSC
 

„O cronologie a nesimțirii“ „Frustrare, furie și neputință“ - cele trei cuvinte ce caracterizează reacția autorităților după noua contestare a licitației pentru Cazino (document)

LIVE TEXT Ministrul Dezvoltării și primarul Constanței, la pas prin Cazino. Încep discuțiile legate de amânarea reabilitării Cazinoului (galerie foto)

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Emblema Constanței, de la agonie la extaz

16 Jan 2020 1013

„Îl putem salva şi o vom face. Va străluci“ Ziua în care Cazinoul a fost pus deasupra tuturor orgoliilor

16 Jan 2020 1390

Ministrul Dezvoltării "Sunt pentru alegeri anticipate"

15 Jan 2020 408

LIVE TEXT Ziua începerii oficiale a lucrărilor. Cazinoul va fi predat CNI (galerie foto)

15 Jan 2020 934

Ce se întâmplă azi la Cazino Începerea lucrărilor, de ziua lui Eminescu. Statuia poetului veghează de la câţiva paşi bătrânul edificiu

15 Jan 2020 1384

Ce s-a semnat la Bucureşti Cazinoul din Constanţa, tot mai aproape de reabilitare. „Vreau să văd cu ochii mei schelele pe Cazino“

14 Jan 2020 1802

Fotoreportaj Stabilopozii de la Poarta 1 au devenit personaje care animă şoferii ce parchează în zonă

08 Jan 2020 1414

Iubit şi plâns, deopotrivă, din toate colţurile lumii Cum a „mobilizat“ Cazinoul peste 16.000 de oameni

24 Dec 2019 1935

Oraşul Constanţa în epoca interbelică. File din jurnalele vremii (III) Problema jocurilor de noroc de la Cazino şi scandalul din Piaţa Independenţei

23 Dec 2019 2023

Vândut de Mazăre în 2007 Primăria nu mai deţine terenul de sub Cazinoul din Mamaia. Prin decizia 32/2019 a ÎCCJ, acesta a revenit statului român (galerie foto+documente)

18 Dec 2019 2827

Speranțe pentru Mormântul de tip Hypogeu. Care sunt afaceriștii ce își doresc contractul. Ce spune șeful CJC

17 Dec 2019 711

Undă verde pentru restaurarea Cazinoului. Aedificia Carpaţi speră să poată semna contractul săptămâna viitoare

14 Dec 2019 1716

Reabilitarea Cazinoului, aflată iar în atenţia judecătorilor bucureşteni

13 Dec 2019 828

Dosarul în care partenerul Eldiclau pentru Cazino este acuzat de înşelăciune, amânat pentru anul viitor

10 Dec 2019 561

Ministrul Dezvoltării, Ştefan Ion „Îmi doresc să fiu eu cel care semnează ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino“

09 Dec 2019 1077