AFDPR filiala Constanța își exprimă consternarea și indignarea față de achitarea de către Curtea Supremă a celor responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu

Luand act de achitarea de către Curtea Supremă a celor responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu, AFDPR filiala Constanța îți exprimă consternarea și indignarea față de această gravă eroare judiciară.

Consecvenți obiectivelor Asociației, printre care «restabilirea adevărului istoric cu privire la trecutul comunist și traducerii în justiție a celor vinovați de crime împotriva poporului român”, susținem inițiativa unor personalități, istorici, parlamentari și reprezentanți ai IICCMER privind promovarea unei căi extraordinare de atac pentru anularea acestei decizii nedrepte.

Actul de injustiție comis contravine ideii de justiție în România, constituie o lovitură dată memoriei victimelor regimului comunist și fundamentelor morale ale societății prin protejarea și legitimarea, de fapt, a fostei Securități.

Pătarea amintirii unui om care a trăit într-o dictatură inumană și care, în calitate de inginer constructor, nu a făcut decât să semnaleze și să condamne stoparea - în 1985 - a consolidării clădirilor afectate de cutremurul din 1977 și renovarea acestora, fiind arestat ca deținut de drept comun(!), este inacceptabilă.

Acest trist eveniment care aduce aminte că în cei 34 de ani de libertate și democrație (!?), doar 2 torționari au fost trași la răspundere pentru crimele regimului comunist, confirmă un sistem de justiție tributar unui regim totalitar și declinul, ce pare ireversibil, al societății românești...
 
 
                                                                                             Președinte
                                                                                         Mihai Șerpoianu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anul Iuliu Maniu și Constanța

24 Jul 2023 928

Asociația Foștilor Detinuți Politic - filiala Constanța își va alegea noua conducere, sâmbătă, 1 iulie 2023

16 Jun 2023 1336

LIVE TEXT Dezbaterea „Istorii regăsite. Recuperarea memoriei deținuților politic ai Canalului Dunăre-Marea Neagră”, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Jun 2022 4373

Paul Andreescu, unul dintre supravieţuitorii perioadei de detenţie politică devine cetățean de onoare al județului Constanța

05 Mar 2022 2489

Promisiuni. Deţinuţii politic din Constanţa ignorați și de administrația condusă de Vergil Chițac! Ce angajamente și-au luat reprezentanții Primăriei?

05 Jun 2021 3130

Președintele AFDR Constanța, despre demiterea „cazul” Bjoza „Funcția este una politică. Trebuie numit un istoric tânăr, aplecat asupra perioadei comuniste”

20 Mar 2021 4067

Muzeu în aer liber despre ororile ce au avut loc în perioada 1950 - 1953 AFDPR cere sprijinul constănţenilor pentru construirea „Memorialului Canal Dunăre - Marea Neagră“!

11 Apr 2018 2518

Constanța. Conferință-eveniment la Biserica Sfânta Maria din zona Far

09 Jul 2017 7575