Agenda strategică de cercetare și inovare a Mării Negre, analizată în cadrul unui seminar online

  • La eveniment au participat reprezentanți ai Bulgariei, Georgiei, Moldovei, României, Federației Ruse, Turciei și Ucrainei.


Astăzi a avut loc un seminar Webinar privind susținerea priorităților Agendei maritime comune cu cercetare și inovare în vederea cultivării potențialului pentru Blue Entrepreneurship (antreprenoriat albastru) „Panel Webinar on Supporting the Common Maritime Agenda Priorities with Research and Innovation towards Cultivating the Potential for Blue Entrepreneurship“. La eveniment au participat reprezentanți ai Bulgariei, Georgiei, Moldovei, României, Federației Ruse, Turciei și Ucrainei.
 
Grupul vizează consolidarea legăturilor dintre punerea în aplicare a Agendei maritime comune (CMA) pentru Marea Neagră și pilonul său științific, Agenda strategică de cercetare și inovare a Mării Negre (Marea Neagră SRIA). Acesta este un prim pas către evaluarea nevoilor de cercetare și inovare (R&I) ale sectoarelor prioritare definite de Conferința regională a părților interesate a CMA 2020 care a avut loc la 10 decembrie 2020.
 

„Atelierul vizează o discuție cu privire la cele mai bune practici de accelerare a afacerilor bazate pe inovare, așa cum sunt abordate în strategiile de bazin maritim învecinate în mările din jurul Europei. Rezultatele acestui eveniment vor servi drept bază pentru alte evenimente CMA din 2021, care se vor concentra asupra diferitelor părți interesate sectoriale ale Mării Negre. De asemenea, rezultatele vor servi în mod special ca o foaie de parcurs pentru a sprijini nevoile de C&I și investițiile a trei sectoare prioritare CMA (turism de coastă și maritim, transport maritim, pescuit și acvacultură) pentru o economie mai durabilă și rezistentă. Potențialele pentru antreprenori și investitori vor fi identificate împreună cu nevoile politicii. Vor fi discutate oportunitățile de a valorifica recuperarea în urma pandemiei COVID 19 pentru a spori rezistența pe termen lung și durabilitatea deplină a sectoarelor“ - au transmis organizatorii.

 
Evenimentul este găzduit sub auspiciile Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Turcia și co-prezidat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii al Republicii Turcia sub coordonarea turcă a Grupului de conducere al CMA.
 

„În două sesiuni dedicate, vor fi discutate nevoile de cercetare și dezvoltare în ceea ce privește sectoarele care ar crea potențiale și oportunități pentru antreprenori.
 
Prima sesiune plenară va prezenta cele mai bune practici rezultate din diferitele SRIA active în diferitele bazine marine care vizează stimularea economiei albastre și cu obiectivul de a inspira implementarea CMA. Bazându-se pe cele trei sectoare identificate în contextul economiei albastre în Marea Neagră, cea de-a doua sesiune plenară, va aduna contribuții la nevoile de C&I din aceste sectoare.
 
Rezultatele celor două sesiuni plenare vor fi sintetizate pentru a merge mai departe cu implementarea CMA și a Mării Negre SRIA ca pilon științific al acesteia“ - au mai precizat organizatorii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNSeminar internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere, găzduit de Academia Forțelor Terestre

01 Mar 2024 448

Constanța Seminar cu subiectul Academia Hagi pentru studenții Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius“ (GALERIE FOTO)

22 Jan 2024 903

Universitatea Ovidius din Constanța celebrează Ziua Internațională a Antarcticii

14 Dec 2023 823

Seminar despre bunele practici privind elaborarea unei lucrări științifice la Universitatea Ovidius din Constanța

23 Nov 2023 779

Rezistența Bisericii în fața comunismului Rugul Aprins, mișcarea cu un caracter unicat în ortodoxie

20 Nov 2023 2441

Parchetul General, în colaborare cu Departamentul de Justiție al SUA, seminar la Constanța!

16 Nov 2023 673

Utilizarea inteligenței artificiale pentru suportul tactic al structurilor de comandă și control Seminar al tinerilor ofițeri de marină din statele europene, la Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Jun 2023 1193

Utilizarea inteligenței artificiale Seminar al tinerilor ofițeri de marină din statele europene, la Constanța

12 Jun 2023 1140

Primăria Cumpăna Seminar internațional. Mariana Gâju a fost gazdă pentru 26 de experți din Israel (FOTO)

31 May 2023 1012

Profesorul Vladimir Tismăneanu participă la un seminar despre totalitarism la Muzeul Victimelor Comunismului de la Washington

24 May 2023 2209

Universitatea Ovidius din Constanța celebrează Ziua Internațională a Antarcticii

19 Dec 2022 1332

Imagini de la eveniment Seminarul „Rolul familiei în dezvoltarea și educația tinerilor- experiențe de bună practică în apărarea drepturilor copiilor“, găzduit la Cumpăna (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Sep 2022 1689

#citeșteDobrogea Ismail Ziyaeddin - personalitate a tătarilor dobrogeni

14 Sep 2022 4341

Întâlnire cu viitorii candidaţi pentru admitere la Facultatea de Matematică și Informatică, la Universitatea Ovidius din Constanţa

23 May 2022 1871

Seminar știinţific de Ziua Internațională a Antarcticii, organizat de Universitatea Ovidius din Constanța

16 Dec 2021 1215