Actualitate

Agent de poliție trimis în judecată pentru luare de mită și alte infracțiuni

La data de 13 februarie 2020, ofiterii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui a întocmit rechizitoriul într-un dosar penal prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui – Postul de Poliție Todirești, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de luare de mită, două infracțiuni de șantaj, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, accesul ilegal la un sistem informatic, transferul neautorizat de date informatice, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p..

În fapt, inculpatul, în perioada martie - decembrie 2018, a instalat în calculatorul personal, pe care îl folosea și persoana vătămată, o aplicație de tip keylogger, utilizată pentru efectuarea capturilor de ecran pe dispozitivul instalat și pentru înregistrarea tuturor tastelor apăsate de către utilizatorii dispozitivului respectiv, și astfel a captat și interceptat în mod continuu, datele personale introduse de aceasta în calculatorul inculpatului, referitoare la conturile și parolele folosite precum și discuțiile efectiv purtate.

În acest fel, inculpatul a luat la cunoștință de id-ul contului și de parola persoanei vătămate folosite de aceasta pentru logarea pe aplicația Skype pe care inculpatul, ulterior l-a accesat, fără drept, în scopul obținerii de date informatice și a transferat în mod neautorizat datele personale ale persoanei vătămate, stocate pe server, prin copierea conținutului conversațiilor, pe calculatorul personal.

Folosindu-se de datele astfel obținute, în perioada 25.10.2019 -  26.10.2019, inculpatul a exercitat acte de constrângere morală atât asupra principalei persoanei vătămate, cât și asupra unei alte persoane vătămate, pe care le-a amenințat cu darea în vileag a unor fapte ilegale care s-ar comite la locul de muncă al celor două, inculpatul afirmând totodată că deține probe care ar putea conduce la dovedirea presupuselor activități infracționale, respectiv conversații purtate între angajați, pe care le poate pune la dispoziție atât instituțiilor statului (D.I.I.C.O.T., A.N.A.F. și I.T.M.) cât și la instituții de presă.

Inculpatul a urmărit prin demersul său obținerea în mod injust a unui folos nepatrimonial, în sensul continuării relației afectiv-emoționale cu persoana vătămată M.D.A, prin crearea unei dependențe morale a acesteia față de inculpat și convingerea acesteia că dacă se va comporta în sensul dorit de el nu va face publice datele pe care le deține.

În cursul lunii martie 2019, inculpatul a solicitat și a primit de la o persoană din comuna Dumești, jud. Vaslui, o sumă de bani, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a nu lua măsurile legale cu privire la aplicarea de sancțiuni contravenționale privind nereguli constatate la sediul unui magazin administrat de acesta.

Dosarul va fi înaintat  Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunţa cu privire la vinovăţia inculpatului în cauză.  


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
               
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vameș din Constanța, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Procesul, amânat (video)

16 Feb 2020 862

Un agent de la Penitenciarul Tulcea, condamnat pentru luare de mită. Devenise valetul deţinuţilor

12 Feb 2020 3583

Medic militar acuzat de luare de mită, sub control judiciar

11 Feb 2020 1055

DNA Ofițer de poliție, condamnat la închisoare pentru luare de mită

07 Feb 2020 619

Bărbat cercetat sub control judiciar pentru dare de mită după ce a oferit bani unui echipaj de poliţie rutieră

03 Feb 2020 583

Şef de tren, condamnat pentru mită. Cât şi de la cine a primit şpagă

30 Jan 2020 281

Medic militar acuzat de luare de mită. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti

28 Jan 2020 398

Subofițer ISU, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită

23 Jan 2020 722

Mită, 50 de euro Trei ani de închisoare pentru şeful unui port din cadrul Căpităniei Măcin

10 Jan 2020 484

Fost șef de post de poliție, trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită

08 Jan 2020 535

Înalta Curte, sesizată în cazul unui medic militar acuzat de luare de mită

08 Jan 2020 599

Consilier superior în cadrul ANAF, condamnare definitivă pentru luare de mită

30 Dec 2019 468

Procurorii din Constanţa au descoperit o fabrică de diplome false. Aproape 40 de persoane trimise în judecată. Dosarul, amânat

23 Dec 2019 1246

Polițiști, condamnați definitiv pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual

17 Dec 2019 573

Medic de la spitalul „Marie Curie”, condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită

16 Dec 2019 943