Agenţia de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare îşi înnoieşte flota! Licitaţie pentru o navă de depoluare! (document)

După ce a lansat anunţul unei licitaţii publice pentru a achiziţiona două nave de căutare şi salvare specializate SAR, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) doreşte să îşi îmbogăţească flota cu încă o navă.
 

Recent, ARSVOM a lansat anunţul public de organizare a licitaţiei publice pentru achiziţionarea unei alte nave de depoluare specializată. Valoarea estimată a contractului „Navă de depoluare specializată - 1 buc.”, fără TVA, este de 7.741.905 euro. Potrivit caietului de sarcini, nava va acoperi domeniul de intervenţie în caz de poluare şi conex operaţiuni de remorcaj de urgenţă, stins incendii, asistenţă şi intervenţie cu scafandri şi va fi încadrată în categoria de nave de transport mărfuri periculoase. Navele de intervenţie în caz de poluare sunt, în general, de mici dimensiuni, autopropulsate, destinate deplasării în zonele de intervenţie şi desfăşurării acţiunilor curente de depoluare (colectare deşeuri de la navele de exploatare, curăţarea suprafeţei apei de gunoaie, curăţare maluri) sau intervenţiilor în cazuri de poluare accidentală (recuperare produse petroliere de la suprafaţă, împrăştiere dispersanţi).
 
Nava va fi dotată suplimentar cu echipamente specifice de combatere a poluării: tancuri stocaj ape sanitare, tancuri stocaj ape de santină, tancuri stocaj produse petroliere uzate, echipament de curăţare cu presiune mare pentru cheiuri şi pereuri, facilităţi de preluare a apei de santină şi a apei sanitare, baraj pentru limitarea ariei poluate cu tambur acţionat hidraulic şi compresor, pompă skimmer cu tambur şi grup generator propriu, macara telescopică, sistem de colectare deşeuri solide de la suprafaţa apei, containere pentru depozitarea deşeurilor şi laborator pentru analize eşantioane de apă. Lungimea corpului navei va fi de 39,5 m, lăţimea de 9,5 m, înălţimea de construcţie va fi de 4,4 m, iar pescajul va fi de 2,6-3,2 m.
 
Firmele interesate să participe la licitaţie vor depune o garanţie de 154.800 de euro. Pentru a fi eligibile, societăţile trebuie să facă dovada că cifra de afaceri medie anuală din ultimii trei ani este cel puţin egală cu 15.483.810 euro şi, de asemenea, că au livrat produse similare a căror valoare cumulată este de cel puţin 7.741.905 euro.
 
În scopul prevenirii situaţiilor de natură să determine apariţia unui conflict de interese şi/sau manifestarea concurenţei neloiale, persoanele cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii sunt: director general - Daniel Manole, director exploatare - Iulian Creţu, şef Serviciu Financiar-Contabilitate - Carmen Nina Anghel, şef Serviciu Tehnic - Cozmin Pisică, şef Birou Investiţii şi Achiziţii Publice - Gabriela Alexandrina Neagu, Birou Investiţii şi Achiziţii Publice - ing. Laura Stănescu, cons. jur. - Crenguţa Costin, Compartiment Juridic - cons. jur. Monica Radu, Birou Investiţii şi Achiziţii Publice - ing. Emilian George Dan, Serviciul Financiar-Contabilitate - Geta SavaSimona Mihaela Șerban, Birou Investiţii şi Achiziţii Publice - referent Ana Maria Grigorie.
 
Termenul-limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 2 decembrie 2016, ora 10.00. Ofertele se depun până pe 5 decembrie 2016, ora 16.00, în euro, urmând să fie evaluate până pe 29 decembrie, la ora 18.00.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta caietul de sarcini pregătit de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare pentru licitaţie. 
 
Sursa foto: Ziua de Constanţa
 

Citeşte şi
 
Agenţia de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare cheltuieşte peste 9 milioane de euro pentru două nave de intervenţie (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Constanţa va furniza ARSVOM o navă specializată pentru depoluare. Ce valoare are (document)

03 May 2019 2725

Achiziție nouă. ARSVOM cumpără o navă specializată pentru depoluare (document)

28 Sep 2018 2530

Guvernul a aprobat achiziţia de nave pentru salvarea vieţii omeneşti pe mare. Ce zice directorul ARSVOM

18 Mar 2017 3946

CN APMC vrea să repare o navă de depoluare. Scoate din vistierie peste 60.000 de lei, fără TVA (documente)

31 Jan 2017 2561