Agenţia pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare ar putea fi executată silit de pesedistul Dospinescu

preoces_arsvom_-_Nicolae_Dospinescu.jpgSC M&D Sea Farers SRL este administrată de Gilda Elena Dospinescu şi super-administrată de Nicolae Dospinescu, soţul Ramonei Dospinescu, directoarea Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa.

Vestita societate comercială M&D Sea Farers SRL super-condusă de Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD, se judecă, de aproximativ trei ani, cu Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare, instituţie condusă acum de Ion Voicu. Dosarul cu pricina a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 10 ianuarie, cu numărul unic 226/118/2011, având ca obiect somaţie de plată. Surse din cadrul ARSVOM spun că totul a început în urmă cu trei ani, dată la care SC M&D Sea Farers SRL a câştigat, la finele unei licitaţii, un contract de furnizare a 200 de tone de motorină. Toate bune şi frumoase, continuă subalternii lui Voicu, până la momentul în care şefii societăţii comerciale mai sus precizate au spus că unitatea contractantă, în speţă ARSVOM, trebuie să le mai achite un miliard de lei vechi reprezentând o creştere de preţ.

După cum am menţionat, dosarul aflat în atenţia magistraţilor din Tribunalul Constanţa a primit numărul unic 226/118/2011, acesta fiind înregistrat la data de 10 ianuarie. Datele furnizate de portalul instanţelor de judecată arată că SC M&D Sea Farers SRL are calitatea de reclamat, asta în timp ce Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare este pârât. Cum nici unul dintre şefii M&D Sea Farers nu a fost de găsit, singurii care ne-au putut explica în detaliu caza acestui proces au fost angajaţii de la ARSVOM. Potrivit acestora, în anul 2007, la finele unei licitaţii publice, societatea comercială M&D Sea Farers SRL, care este administrată de Gilda Elena Dospinescu şi super-administrată de Nicolae Dospinescu, a fost desemnată fericita câştigătoare a unui contract de furnizare a 200 de tone de carburant. Din câte se pare, totul a mers conform planului, dat fiind că înţelegerile au fost parafate înainte de a se începe pomparea carburantului, numai că M&D Sea Farers SRL a constatat că pierde bani grei la afacerea asta, motiv pentru care a solicitat instituţiei conduse în prezent de Ion Voicu un miliard de lei vechi. Cum şefii agenţiei nu au considerat că firma cârmuită de fraţii Dospinescu ar trebui să primească banii solicitaţi, M&D Sea Farers s-a adresat magistraţilor. "Cei de la firmă (n.r. SC M&D Sea Farers SRL) au adus nişte acte din care să reiasă creşterea de preţ cerută, însă nu au primit banii. Din acest motiv, ARSVOM este chemată în judecată. Cert este că agenţia a plătit şi a primit cele 200 de tone de combustibil, nu şi diferenţa de preţ", au mai povestit angajaţii agenţiei.

Lanţul firmelor

Este de menţionat că SC M&D Sea Farers SRL ar putea executa silit Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare, în cazul în care va câştiga procesul, iar instituţia va refuza să-i achite suma solicitată. Societatea comercială M&D Sea Farers SRL este administrată de Gilda Elena Dospinescu şi super-administrată de Nicolae Dospinescu, soţul Ramonei Dospinescu, directoarea Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa.În această unitate comercială figurează ca asociate firmele Staff Group FM SRL şi Spot Nav SRL, unde apar SC Staff Group FM şi Expo Min Construct, societate unde îl găsim pe Florin Dan Cristea, dar şi Staff Group FM. De remarcat că acţiunile SC Staff Group FM SRL aparţin lui Marius Palade, dar şi SC Im & Ex International SR, unde asociat unic este chiar Marius Palade. Acesta din urmă figurează şi în alte firme, ca de exemplu: Prest Metal 2002 SRL, Staff Group FM, Im & Ex International SRL, Marcom Util Serv şi Marelco SRL. Nu este de trecut cu vederea faptul că Nicolae Dospinescu figurează ca asociat în SC Top Air SRL şi ca administrator în SC Top Air Prest Safety şi în M&D Sea Farers SRL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

emil

13 Jan, 2011 09:43

DACA VA CASTIGA PROCESUL DAR ASTA NU SE VA INTIMPLA STIE TOATA LUMEA CINE ESTE DOSPINESCU

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD!

13 Oct 2023 1089

Înalta Curte a respins, ca inadmisibilă, sesizarea Curții de Apel Constanța în dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD!

20 Jun 2023 1644

Printre inculpați, Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD Curtea de Apel suspendă judecata într-un dosar al DNA Constanța (MINUTĂ)

11 Feb 2023 2123

Constanța. Fost consilier judeţean, acuzat de evaziune, trimis în judecată de DNA! Doi judecători s-au abținut

13 Dec 2022 1573

Fost consilier judeţean, trimis în judecată de DNA Constanța! Începe procesul

22 Oct 2022 1884

Un fost consilier județean, trimis în judecată de DNA Constanța! Rechizitoriul, remediat

27 Jun 2022 1724

Decizie definitivă! Dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD, se întoarce la DNA Constanța

12 Apr 2022 2586

Fost consilier judeţean, trimis în judecată de DNA Constanța! Soarta dosarului, decisă săptămâna viitoare (DOCUMENT)

06 Apr 2022 1500

Rechizitoriul, neregulamentar întocmit! Dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD, se întoarce la DNA! (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

19 Feb 2022 1998

Veste proastă pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul lui Nicolae Dospinescu, fost consilier judeţean PSD (DOCUMENT)

06 Jan 2022 3128

Nicolae Dospinescu, printre inculpați! DNA Constanța, dosar cu un prejudiciu de 27 de milioane de lei. Pronunțare amânată (RECHIZITORIU)

08 Dec 2021 2564

Lista inculpaților Procurorii Anticorupție din Constanța, dosar cu un presupus prejudiciu de zeci de milioane de lei

05 Oct 2021 2809

Presupus prejudiciu, 27 de milioane de lei DNA Constanța a intrat în piața afacerilor cu carburanți! Cine sunt incupații și în ce firme apar

04 Sep 2021 5381

Nicolae Dospinescu, Dan Florin Cristea, Nicoleta Pocea, Pavel Ionel Groza și Zoltan Gabriel Gorun, trimiși în judecată de DNA Constanța

03 Sep 2021 2869

Firma administrată de fostul consilier PSD Dospinescu a „prins” un contract de peste jumătate de milion de lei cu CN APMC (documente)

02 Jul 2015 3629