Alei pietonale în zona cuprinsă între City Mall și Țara Piticilor Lucrările de reabilitare a Parcului Tăbăcărie din Constanța, în plină desfășurare!

 foto: Primăria Constanța Lucrările de reabilitare a Parcului Tăbăcărie sunt în plină desfășurare. Se lucrează la amenajarea spațiilor verzi. Decorul peisagistic este completat cu noi exemplare de arbori și arbuști, iar terenul este pregătit pentru semănarea gazonului.
Arbori din speciile arțar, arțar japonez, platan, mesteacăn argintiu, salcâm roșu, castan, păr decorativ și pin negru au fost plantați în Parcul Tăbăcărie.

De asemenea, spațiile verzi au fost îmbogățite cu trandafiri și arbuști ornamentali din speciile euonymus emerald, euonymus aureus, juniperus, photinia, ionicera, ilex, lagerstroemia și cotoneaster.
 
În ceea ce privește infrastructura, se reamenajează aleile pietonale în zona cuprinsă între City Mall și Țara Piticilor. Se montează borduri, iar aleile sunt finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică. Imediat după finalizarea acestui traseu, se va reabilita partea dinspre lac, apoi lucrările se vor continua pe un alt sector din parc.
 
Pe aleea principală din parc a fost amenajată o pistă pentru biciclete. În cadrul proiectului, au fost realizate circuite rutiere educaționale pentru copii și a fost construită o pistă de alergare pentru iubitorii de atletism și jogging. De asemenea, au fost instalate elemente de mobilier urban, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial
 
În continuare vor fi efectuate o serie de lucrări care includ reabilitarea amfiteatrului, dar și consolidarea malurilor lacului. 

Vor fi amenajate mai multe grădini cu diferite tematici: o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară, o grădină „franțuzească”, prin plantarea de trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară, o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori, precum și o „grădină de umbră”, prin crearea unei zone omogene de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei, a mai punctat sursa citată. 

 
 Citește și:

Primăria ConstanțaPiste de biciclete și de jogging, în Parcul Tăbăcărie (VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Se deschide târgul de adopții canine în Parcul Tăbăcărie! 10 Căței își așteaptă stăpânii

30 May 2024 541

Primăria Constanța Piste de biciclete și de jogging, în Parcul Tăbăcărie (VIDEO)

13 May 2024 925

Primăria Constanța va monta aparate pentru exerciții fizice în Parcul Tăbăcărie

09 May 2024 603

Primăria Constanța Parcul Tăbăcărie în plină amenajare – lucrări de asfaltare pe aleea de lângă Țara Piticilor (GALERIE FOTO)

07 May 2024 843

În municipiul Constanța Un lumânărar de la biserica Sf. Mina, din parcul Tăbăcăriei , a luat foc. Pompierii au intervenit

04 May 2024 2137

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 663

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 647

Fotoreportaj Imagini cu drona surprinse deasupra Parcului Tăbăcărie din Constanța. Cum arată în plin proces de reabilitare (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1363

Aproximativ 200 de arbori plantați zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 737

Primarul Municipiului Constanța „Aștept cu nerăbdare să redeschidem Parcul Tăbăcărie și să ne bucurăm de plimbările pe aleile acestuia!“ (VIDEO)

26 Feb 2024 842

Primăria Constanța anunță că Garda de Mediu nu a sesizat nereguli în parcul Tăbăcărie și Parcul Gării

30 Jan 2024 821

Stadiul lucrărilor în Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Jan 2024 1731

Stelian Ion (USR) „Ceea ce se întâmplă acum în Parcul Tăbăcărie este un real dezastru ecologic"!

22 Jan 2024 905

Primarul Vergil Chițac „Se lucrează la reabilitarea Parcului Tăbăcărie. Lucrările sunt destul de ample“ (VIDEO)

20 Jan 2024 916

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 5216