Alexandru Muraru, numit oficial reprezentant al Guvernului României în conducerea celei mai mari infrastructuri europene de cercetare a Holocasutului

 În ședința Guvernului României de ieri, deputatul Alexandru MURARU a fost desemnat ca reprezentant al Guvernului României în Boardul reprezentanților guvernamentali din cadrul proiectului Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI).





Cercetarea, comemorarea și educația transnațională a Holocaustului reprezintă misiunea Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI). Proiectul Faza pregătitoare EHRI (EHRI-PP) se derulează în perioada 2019- 2022.



EHRI a fost adăugată la Foaia de parcurs al Forumului strategic european pentru infrastructuri de cercetare (ESFRI) în 2018 și se transformă dintr-un proiect într-o organizație permanentă care va contribui la asigurarea viitorului cercetării, comemorării și educației Holocaustului.


 

“Angajamentul Guvernului de a combate antisemitismul, atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional, inclusiv prin implementarea măsurilor din cadrul proiectului EHRI, rămâne ferm. Ca Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, voi continua să acord o atenție deosebită acestor aspecte, și în mod special nevoii de a asigura coordonarea între instituțiile și structurile specializate în educația și memoria Holocaustului precum și combaterea antisemitismului”, a declarat Alexandru Muraru.






Având în vedere progresele făcute în ultimii 15 ani în domeniul legislativ și instituțional, reamintind de faptul că, în anul 2021, Guvernul a adoptat Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, un document strategic cu măsuri concrete pentru următorii trei ani. România a dobândit statutul de model regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi combaterea negării şi distorsionării.







În prezent, proiectul Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului are 15 parteneri din 13 țări și este coordonat de Institute for War, Holocaust and Genocide Studies (NIOD), Olanda, iar România este partener din anul 2017, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România” Elie Wiesel” fiind membru în EHRI.








Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” funcționează ca instituţie publică cu personalitate juridică, coordonată de prim-ministru, și are ca obiect de activitate identificarea, culegerea, arhivarea, cercetarea și publicarea documentelor referitoare la Holocaust, în rezolvarea unor probleme științifice, precum și elaborarea și implementarea de programe educaționale privind acest fenomen istoric.








Sursa foto: Facebook/ Alexandru Muraru 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 534

Deputatul Alexandru Muraru, după vizita oficială în Israel „Am văzut cu ochii mei locurile crimelor inimaginabile ale Hamas împotriva cetățenilor israelieni“ (GALERIE FOTO)

04 Dec 2023 597

THE TELEGRAPH Doi frați gemeni au convins un oraș românesc să salveze un monument datând din cel mai întunecat capitol legat de masacrul a 13.500 de evrei

02 Oct 2023 951

Alexandru Muraru „Am decis astăzi să îmi depun mandatul de consilier onorific al Primului Ministru”

12 Jun 2023 1128

O nouă disciplină obligatorie pentru liceu! Ce trebuie să știe liceenii

04 Mar 2023 1345

Istoria Comunismului în România devine disciplină obligatorie pentru liceu, potrivit proiectului Legii învățământului

03 Mar 2023 1081

Consilierul onorific Alexandru Muraru, prezent în SUA „Am discutat despre progresele realizate de România în ultimii ani, în special cele în domeniul promovării memoriei victimelor Holocaustului”

23 Sep 2022 1047

Alexandru Muraru „Viktor Orban instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică“

29 Jul 2022 1352

Afirmațiile ministrului Grindeanu privind autostrada A8

30 May 2022 1529

Deputatul Alexandru Muraru Indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A7 Bacău – Pașcani, adoptați astăzi de Guvern

25 May 2022 1230

Deputatul Alexandru Muraru a avut o întâlnire cu Secretarul pentru Securitate Internă al SUA. Ce subiecte au fost discutate

20 May 2022 1084

Deputatul Alexandru Muraru „Genocidul. Ce am văzut la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel“ (GALERIE FOTO)

06 May 2022 1332

Deputatul Alexandru Muraru, în vizită oficială în Ucraina. Este singurul reprezentant al Parlamentului României în cadrul unei delegații internaționale

04 May 2022 1035

Deputatul Alexandru Muraru „Am sesizat oficial Poliția si Parchetul pentru demolarea ilegală a Hanului Trei Sarmale din Iași“

20 Apr 2022 1379

Consiliul Naţional al PNL, convocat duminică. Ce se află pe ordinea de zi

01 Apr 2022 2840