Alexandru Rafila „Certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar el trebuie introdus la momentul oportun“


Alexandru Rafila, care a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat miercuri că certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar el trebuie introdus la momentul oportun.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, la ce incidenţe de răspândire a virusului ar trebuie să se renunţe la certificatul verde, Rafila a spus:

„Vă dau doar un exemplu teoretic, lucrul ăsta nu l-am stabilit, am discutat în principiu cu specialişti de sănătate publică: introducerea, de exemplu, ar putea să fie după trei săptămâni de creştere consecutivă cu un indice de multiplicare mai mare de 1,5. Retragerea ar fi o scădere similară, dar şi sub o incidenţă, să spunem, de 1 sau de 0,5, adică trebuie să găsim o incidenţă foarte scăzută, încât lucrul ăsta să nu pună în pericol sănătatea populaţiei. Trebuie, în paralel, să nu renunţăm la încurajarea vaccinării, pentru că până la urmă trebuie să facem doar acest lucru, să încercăm să explicăm oamenilor că acest certificat verde este pentru protejarea sănătăţii, nu este un instrument opresiv. Certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar el trebuie introdus la momentul oportun".


Rafila a menţionat că parlamentarii nu încearcă să amâne dezbaterea proiectului cu privire la introducerea certificatului verde, scrie agerpres.ro.

„Noi, prin lege, putem să stabilim un cadru şi intrarea în funcţiune a certificatului se poate face în orice moment este nevoie de acest lucru. Nu discutăm de o amânare, cum se spunea, că o amânăm în ianuarie. Noi putem să discutăm despre un act normativ nou, cred că ar trebui să fie un act normativ nou, şi atunci putem să mergem cu un mecanism predictibil, lumea ştie despre ce este vorba, este anunţată din timp dacă există creşteri prelungite ale transmiterii", a explicat medicul.

Sursă foto: pexels.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 483

Rafila, anunț despre vaccinarea copiilor. „Sper ca oamenii să înţeleagă“

12 Apr 2024 491

Ministrul Alexandru Rafila, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății „Prevenția rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor”

07 Apr 2024 389

Alexandru Rafila „ Numărul de viroze a început să scadă uşor”

18 Feb 2024 453

Alexandru Rafila „Suntem aproape de un acord cu reprezentanții Sanitas”

01 Feb 2024 701

Rafila Calea de dialog va duce la soluţionarea conflictului de muncă din Sănătate

28 Jan 2024 1015

Ministrul Alexandru Rafila În prima jumătate a acestui an dăm drumul la primele programe de screening

27 Jan 2024 740

Guvern Discuții cu reprezentanții Sanitas privind revendicările din sistemul de sănătate

17 Jan 2024 730

USR cere demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, reproşându-i că, după criza de personal din spitale, ajung să fie "aruncate în criză" şi medicina de familie şi medicina de ambulator

16 Jan 2024 731

Termenele pentru ocuparea posturilor vacante din unităţile sanitare, reduse de la 100 la 35 de zile. Anunțul lui Rafila (DOCUMENT)

15 Jan 2024 928

Rafila, anunț de ultim moment despre memorandumurile pentru concursurile privind posturile vacante din sănătate

04 Jan 2024 981

Ministrul Sănătății, Rafila Sunt spitale cu circuite care nu mai răspund realităţii; vor fi înlocuite, în timp, cu unele noi

03 Jan 2024 702

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila Aproximativ 4.000 de medici au terminat rezidenţiatul; să găsim o soluţie pentru deblocarea posturilor din Sănătate

03 Jan 2024 692

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila Pentru sănătate a fost un an istoric

01 Jan 2024 995

Ministrul Sănătății „Am aflat de demisia lui Andrei Baciu din funcţia de preşedinte al CNAS de pe Facebook“

11 Dec 2023 716