„Am făcut demersuri către ministrul transporturilor pentru identificarea unor soluții urgente de rezolvare“ Cursele de pasageri din Deltă, suspendate de transportatorul de stat, Navrom Tulcea

 Anunț despre curse, foto: Facebook/ Vicol Costel

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării, începând de astăzi, din cauza lipsei resurselor financiare

 

Începând cu data de 26.06.2022, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operării navelor de transport pasageri și mărfuri de strictă necesitate, între municipiul Tulcea si localitățile situate în Delta Dunarii, din cauza lipsei resurselor financiare.


Situația a fost generată independent de voința noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-și în totalitate obligațiile din contractul ce prevede asigurarea mobilității persoanelor izolate din Delta Dunării.


În speranța unei rezolvări rapide a situației, ne cerem scuze pentru disconfortul creat. , transmite un comunicat de presă din partea Navrom Delta SA Tulcea. 




Ce spune senatorul tulcean Vicol Costel despre această situație 

Încă din weekend am aflat, cu regret despre faptul că începând de duminică, Navrom Delta Tulcea urma să-și oprească cursele pe relația Tulcea - Periprava, Tulcea - Sulina și Tulcea - Sf. Gheorghe și retur.


Acest lucru nu face altceva, decât să ducă la o împovărare din punct de vedere economic a localnicilor din Delta Dunării, care vor fi nevoiți să apeleze la un altfel de transport. Acest transport nu numai că nu este subvenționat, însă nu le oferă localnicilor posibilitatea de a-și transporta diverse mărfuri în vederea aprovizionării.

Astfel, prețul produselor comercializate în Rezervația Biosferei Delta Dunării va fi mult mai mare! Deci, pe lângă faptul că prețul pentru transportul persoanelor va fi de cel puțin 4 ori mai mare față de cel practicat de Navrom, se va produce și scumpirea produselor pe care le vor cumpara localnicii pentru a-și asigura siguranța traiului de zi cu zi!

Iată că pe zi ce trece, alianța PSD- PNL- UDMR aflată la guvernare își arată neputința și incompetența în a guverna o țară! Cu toții ne dăm seama, zi după zi, că această guvernare dezastruoasă este împotriva poporului român, împotriva românilor! Soluții sunt și au fost aduse la cunoștința autorităților centrale, însă fără niciun rezultat! Se găsesc bani pentru orice, însă pentru combustibilul necesar acestor nave de transport sau pentru reparația lor NU!

Oare ministerul de resort chiar nu cunoștea problema (semnalată încă de la începutul acestei luni)? Sau poate că tergiversarea soluționării demersurilor făcute de către societatea Navrom nu este altceva, decât o altă modalitate de depopulare și exterminare a locuitorilor Deltei?

În speranţa deblocării acestei situaţii am făcut demersuri către ministrul transporturilor pentru identificarea unor soluții urgente de rezolvare. Vă voi ține la curent cu evoluția acestei situații!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România, 65 de ani în UNESCO. Delta Dunării, 30 de ani în patrimoniul mondial UNESCO

16 Nov 2021 1372

Intervenție de urgență! O barcă s-a răsturnat în Delta Dunării!

14 Nov 2021 1437

Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, marcată la 01 septembrie. Cum s-a făcut recunoașterea valorii universale a Deltei Dunării

31 Aug 2021 1433

Investiții în Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea. Lucrări la terminalul de pasageri, la drumurile de acces, dar și parcări pentru autoturisme

07 Aug 2021 2356

Păsările, „cartea de vizită” a acestui paradis Oaspeții de vară ai Deltei Dunării (galerie foto)

25 Jul 2021 1728

ZIUA-n amiaza mare Ce trebuie să știe turiștii despre accesul în Delta Dunării

16 Jul 2021 2009

Președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac, despre somnul african, o specie invazivă descoperită în Delta Dunării (video)

13 Jul 2021 2100

Anunț de la ARBDD. Vizați, pescarii comerciali din Rezervația Biosferei Delta Dunării

29 Jun 2021 1650

Cercetătorii INCDDD au reușit confirmarea cuibăritului stârcului de cireadă în Rezervația Biosferei Delta Dunării

23 Jun 2021 1637

Un loc spectaculos în orice anotimp. Luna lui Florar în Delta Dunării

15 May 2021 2573

Simbol al dragostei și fericirii Au reapărut cocorii în Rezervația Biosferei Delta Dunării! (video)

27 Mar 2021 2464

15 Martie-15 Aprilie, Luna dedicată Pădurii Să nu uităm să protejăm acest plămân viu al planetei

16 Mar 2021 2110

Prima ninsoare din acest an în Delta Dunării

13 Jan 2021 1876

ARBDD A crescut numărul de pelicani creți în Europa

23 Dec 2020 1699

ARBDD Acțiuni de control și ecologizare în zona Somova-Parcheș (galerie foto)

24 Sep 2020 1870