„Am fi avut două înmormântări” Bărbatul care se afla la volanul maşinii căzute în lacul Tăbăcărie, condus astăzi pe ultimul drum


Bătrânul de 63 de ani care se afla la volanul autoturismului căzut în lac marţi, 25 februarie 2020, este condus pe ultimul drum, astăzi, de rudele şi apropiaţii acestuia. Bărbatul era pensionat pe caz de boală şi în momentul în care autoturismul a căzut în lacul Tăbăcărie din Constanţa, se afla în maşină cu nepotul său, în vârstă de 9 ani. Sercin Ristea, un taximetrist din Constanţa, care se afla întâmplător în zonă, la auzul strigătului disperat al unei femei care a văzut cele petrecute, a sărit după victime în apă. A reuşit, cu dificultate, să îi scoată pe cei doi, copilul fiind în afara oricărui pericol. Bătrânul a murit a doua zi la spital, după ce fusese resuscitat şi transportat în comă la spital.


Fiica bărbatului şi mama copilului este îndurerată de decesul tatălui, dar bucuroasă că fiul ei este în siguranţă, fără să aibă probleme în urma incidentului. Femeia nu a putut să îşi găsească cuvintele să îşi exprime atât durerea, cât şi mulţumirea faţă de bărbatul care i-a scos pe cei doi din apă. Aceasta a precizat că, dacă nu era Sercin Ristea, astăzi ar fi avut de organizat două înmormântări.




Cotidianul ZIUA de Constanţa aminteşte publicului şi autorităţilor locale posibilitatea recompensării actului de eroism de care a dat dovadă Sercin Ristea, prin acordarea titlului de cetăţean de onoare a municipiului Constanţa. De altfel, Arhiepiscopia Tomisului l-a recompensat pe bărbat, chiar dacă acesta este de religie islamică, curajul şi milostenia neţinând cont de religie.


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a recompensat ieri dragostea jertfelnică a lui Sercin Ristea, acordându-i Diploma de Recunoştinţă, o Biblie, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel ce a rostit pilda samarineanului milostiv, şi o carte de învăţătură de credinţă, editată de către Institutul Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.


Sercin Ristea a relatat arhiepiscopului cum s-a întâmplat accidentul şi a mărturisit că „n-a mai văzut nimic” atunci când a aflat că este vorba de un copil şi a intrat în apă chiar dacă era foarte rece.



Citeşte şi:


Erou Cine este Sercin Ristea, taximetristul constănţean care a salvat un bătrân şi un copil din Lacul Tăbăcărie

„Săriţi, că moare copilul!” Sercin Ristea, constănţeanul care a dat dovadă de eroism. ZIUA de Constanţa îl propune cetăţean de onoare (video)

Tragedie Bătrânul din autoturismul căzut în Lacul Tăbăcărie a decedat
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În sfârșit! Malurile Lacului Tăbăcărie din Constanța vor fi reabilitate. A ieșit autorizația de construire

23 Feb 2024 867

Primăria Municipiului Constanța Malul lacului Tăbăcărie va intra în reabilitare. Cât vor costa lucrările

02 Feb 2024 781

Malurile lacului Tăbăcărie vor fi reabilitate. Consiliul Local Constanța aprobă documentația și devizul general în valoare de 7.3 milioane de euro (DOCUMENT)

30 Oct 2023 1396

Știri Constanța Lacul Tăbăcărie, sufocat de mizerie și deșeuri (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 1059

Știri Constanța Acțiune de igienizare a Parcului și Lacului Tăbăcărie

08 Sep 2023 998

Știri Constanța azi Acțiune de igienizare pe canalul care face legătura între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol. Iată ce s-a găsit în zonă (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 999

Canalul nimănui al Lacului Tăbăcărie, Constanța. Cine îl administrează?

26 Jul 2023 2039

Lacul Tăbăcărie Constanța A început igienizarea canalului care traversează lacul (FOTO+VIDEO)

26 Jul 2023 1797

Lacul Tăbăcărie Constanța Canalul nimănui și epopeea igienizării (UPDATE)

26 Jul 2023 1563

Președintele USR Constanța, Stelian Ion a sesizat Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile din lacul Tăbăcărie

25 Jul 2023 1362

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1616

Peisaj dezolant la început de sezon estival, în Constanța Canalul care face legătura dintre lacul Tăbăcărie și lacul Siutghiol, plin de gunoaie (FOTO+VIDEO)

06 Jun 2023 2169

S-au intensificat acțiunile de dezinsecție la Constanța! Echipele au acționat și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie (FOTO)

11 May 2023 1033

Constănțeanul supărat Cum arată lacul Tăbăcărie în apropierea deschiderii sezonului estival. Oricând se poate produce o tragedie! (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2023 1949

Lacul Tăbăcărie din Constanţa, aşa cum nu l-ai mai văzut de mult (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2023 4264