Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA, în vizită la Tulcea

foto: CJ Tulcea Joi, 8 iunie 2023, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit vizita Excelenței Sale, doamna Kathleen Ann Kavalec, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA la București, însoțită de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

La întâlnire au mai participat prefectul Alexandru Dan Munteanu, deputatul Mirela Furtună, președintele Filialei județene Tulcea a ACoR, Eugen Ion și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani., transmit reprezentanții Consiliului Județean Tulcea. 

Cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu a apreciat relațiile bilaterale excelente dintre cele două state, punând accent pe activitatea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București în vederea dezvoltării relației bilaterale dintre România și SUA.

„România apreciază sprijinul puternic al SUA pentru securitatea României, precum și sprijinul aliaților europeni din NATO“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea.

De asemenea, președintele Horia Teodorescu a prezentat județul Tulcea și investițiile implementate de Consiliul Județean Tulcea, în condițiile în care Excelența Sa, doamna Kathleen Ann Kavalec se află în prima vizită în județul nostru.
         
De cealaltă parte, Excelența Sa, doamna Kathleen Ann Kavalec, Ambasadorul SUA la București, a apreciat eforturile României și ale românilor în criza refugiaților ucraineni și a mulțumit pentru acțiunile administrației locale, respectiv ale Consiliului Județean Tulcea, Instituției Prefectului – Județul Tulcea și ale Filialei județene Tulcea a AcoR, în gestionarea cu succes a crizei de la granița cu Ucraina.

În acest sens, deputatul Mirela Furtună a subliniat importanța înființării hubului umanitar Tulcea, punând accent pe ajutorul trimis celor rămași în calea războiului în Ucraina, prin punctul vamal de la Isaccea.

De asemenea, prefectul Alexandru Dan Munteanu a făcut referire la administrarea cu succes a crizei refugiaților, nu mai puțin de 500.000 de persoane trecând granița în perioada crizei., a mai punctat sursa citată. 

Președintele Filialei județene Tulcea a ACoR, Eugen Ion, a subliniat eforturile făcute de primarii din județ, care nu au rămas indiferenți la criza umanitară din țara vecină, desfășurând o amplă campanie umanitară care a presupus colecte de medicamente, alimente neperisabile, haine, produse de igienă și pachete de strictă necesitate.

Eforturile făcute administrația tulceană de la toate nivelurile au fost apreciate și de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, care a declarat că administrația județeană tulceană este una performantă iar Consiliul Județean Tulcea a fost dintotdeauna un partener de încredere.


Citește și: Consiliul Județean Tulcea cumpără servicii de asigurare CASCO (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, discuţii cu preşedintele SUA și secretarul general al NATO, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei

03 Oct 2023 297

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, în vizită oficială în SUA

30 Sep 2023 534

MApN Intrarea în serviciul Forțelor Aeriene Române a unei aeronave C-130H2 Hercules

29 Sep 2023 259

O aeronavă militară de transport a intrat, cu titlu gratuit, în serviciul Forțelor Aeriene Române (FOTO)

29 Sep 2023 418

Secția Consulară a Ambasadei SUA din România promovează programul de reînnoire a vizelor fără interviu

28 Sep 2023 540

Anunț important al ambasadorului SUA la București! Când va putea adera România la programul de scutire de vize al SUA/Visa Waiver

28 Sep 2023 431

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea Consiliului Permanent consolidat al OSCE

26 Sep 2023 498

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, la Oradea pentru deschiderea expoziției “Noi, Poporul”

25 Sep 2023 513

IPJ Vaslui Activități preventive desfășurate de polițiștii vasluieni 24 septembrie

24 Sep 2023 343

Preşedintele CCR Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii aniversează 234 de ani de la înfiinţare

24 Sep 2023 443

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, la Adunarea Generală a Națiunilor Unite

22 Sep 2023 546

MApN Reuniunea ministerială a Rețelei Globale a Punctelor Focale naționale pe tema „Femeile, pacea și securitatea” în contextul copreședinției SUA-România

22 Sep 2023 361

MAE Acțiunile ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în cea de-a patra zi de participare la săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU

22 Sep 2023 282

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la Adunarea Generală a ONU. Ce s-a discutat

22 Sep 2023 407

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 382