Ambasadorul Maior, convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională. Care a fost tematica

  • Ambasadorul George Cristian Maior a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, în contextul misiunii în Alabama executate de personal din Armata României.
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Michael R. Pence.

Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale româno-americane, reflectat atât în convorbirea recentă a preşedintelui României Klaus Iohannis cu preşedintele SUA, Donald Trump cât şi de cooperarea română-americană în contextul pandemiei de COVID-19. În context, lt. gen. Keith Kellogg a apreciat ajutorul recent acordat de România Statelor Unite pentru combaterea pandemiei prin misiunea militară medicală compusă din 15 specialişti din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN dislocată în statul Alabama.

La rândul său, ambasadorul George Maior a subliniat faptul că misiunea personalului român reprezintă o dovadă de solidaritate care relevă importanța acordării de expertiză în perioade dificile, precum cea generată de pandemia noului coronavirus.

Convorbirea a mai abordat cooperarea în perioada post-pandemie, în special modalităţi de avansare a priorităţilor comune de pe agenda bilaterală în domeniile securităţii, energiei, cooperării economice, precum şi evoluţii regionale.

Sursa foto-text: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evocare a trecutului Fotografia remarcabilă a Pieței Griviței din Constanța, orașul în anul 1946

15 Apr 2024 739

Staff-ul CERONAV, în Austria, prezent la un eveniment ce vizează Schengen

13 Apr 2024 449

Conexiuni maritime și economice. De la Portul Constanța la Portul Linz

09 Apr 2024 441

Cu ocazia Lunii Ramazan a comunității musulmane Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită în satul Tătaru, județul Constanța

08 Apr 2024 828

MAEParticiparea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca la vernisajul expoziției organizate de Ambasada Republicii Polone la București, „Polonia – 25 de ani în NATO”

15 Mar 2024 469

Ambasada României în Statele Unite ale Americii, gazdă a unei recepții pentru Harvard Club of Washington DC

20 Feb 2024 702

Vizita ambasadorului Republicii Elene în România la Constanța

19 Feb 2024 724

Protest la ambasada Rusiei din București, după moartea lui Navalnîi. Mesajele adresate lui Vladimir Putin

18 Feb 2024 608

Înalți oficiali și diplomați americani, în discuții la București despre regiunea Mării Negre

23 Jan 2024 3713

Monument în cinstea luptătorului bulgar Stefan Caragea, ridicat la Tulcea

12 Jan 2024 784

Avioane F-16 ale SUA vor survola într-un exercițiu Bosnia-Herțegovina, ca un avertisment adresat „secesioniștilor” sârbi

08 Jan 2024 844

Guvernul Federației Ruse denunță acordul bilateral privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don. Reacția MAE

12 Dec 2023 841

Reuniune la nivel înalt la Tulcea pentru a consolida exporturile de cereale ucrainene şi securitatea alimentară globală

07 Dec 2023 947

Autoritatea Vamală Română promovează procedurile vamale simplificate pentru facilitarea comerțului cu Turcia

29 Nov 2023 836

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, efectuează o vizită la Roma Participă la inaugurarea expoziţiei "Dacia, ultima frontieră a romanităţii"

19 Nov 2023 869