Ambasadorul Statului Israel în România, în vizită oficială la RAJA SA Constanța (GALERIE FOTO)

Foto: SC RAJA SAO delegație israeliană aflată în vizită de lucru la Constanța, din care au făcut parte E.S. dl. Reuven Azar - Ambasadorul Israelului în România, dna. Avigail Shtamler Paz - Consilier Economic la Ambasada Israelului în țara noastră,  dl. Călin Cosar - Președinte, Camera de Comerț și Industrie România – Israel și dl. Andrei Mâinea - Senior Manager, Ambasada Israelului în România a fost primită astăzi – 18 ianuarie 2023, de conducerea societății RAJA SA la sediul central al companiei.

Potrivit unui comunicat al SC RAJA SA. vizita a avut loc ca urmare a relațiilor dintre compania constănțeană de apă și diferite firme de specialitate din Israel pentru implementarea unor tehnologii performante la nivelul sistemului de alimentare cu apă și de canalizare, dar și în baza îndelungatei și strânsei legături de prietenie și cooperare dintre RAJA SA și Ambasada Statului Israel din România.

Parteneriatul datează de foarte mulți ani și se bazează pe interesul comun de a dezvolta cele mai inovatoare soluții de prezervare a resurselor de apă, concomitent cu îmbunătățirea eficienței operaționale și a performanțelor asumate. De-a lungul timpului RAJA a reușit să colaboreze cu companii de specialitate din Israel, un exemplu fiind sistemul de comunicare a datelor - SCADA, sistem implementat deja în 32 de localități.

Delegația israeliană a vizitat sediul central al companiei, stația de Pompare Călărași și  Dispeceratul Central SCADA.
În cadrul discuțiilor, E.S. Ambasadorul Israelului în România - dl. Reuven Azar a atras atenția asupra necesității protejării resurselor de apă, precum și folosirea judicioasă a acestora: “În ultimii ani, tot mai multe zone se confruntă cu probleme legate de fenomenul de secetă. În Israel aplicăm o soluție de reumplere a acviferului de mare adâncime cu apa rezultată din procesele de epurare, iar pamântul acționează ca un filtru. În plus, apa rezultată în urma epurării poate fi folosită și în agricultură”.

Pe parcursul întâlnirii s-a pus accentul pe intensificarea relațiilor de colaborare și extinderea domeniilor de cooperare, RAJA fiind interesată de cele mai  performante tehnologii și echipamente pentru sectorul de apă, canalizare/epurare, dar și producerea de energie verde.

“Provocarea momentului pentru compania noastră este reducerea consumului și aplicarea celor mai bune soluții pentru producerea de energie verde. Implementarea unui proiect SCADA la nivelul tuturor sistemelor operate și înființarea de parcuri fotovoltaice la nivelul punctelor de lucru, vor duce la o scădere semnificativă a consumului de energie. Am pus deja în funcțiune doua parcuri fotovoltaice, la Stația de Epurare Eforie Sud și sediul central, iar rezultatele ne încurajează să extindem acest program la nivelul a peste 30 de locații”, a declarat Aurel Presură, Director General RAJA SA.

E.S. Reuven Azar este Ambasador al Statului Israel în România din August 2022.

Reuven Azar a deţinut funcţia de director al grupului de lucru Israel-SUA-China din cadrul Ministerului Israelian de Externe. Anterior, a fost consilier-adjunct pentru securitate națională și politică externă în Consiliul Național de Securitate și consilier de politică externă al prim-ministrului Israelului. Timp de patru ani, Reuven Azar a fost și ambasador-adjunct în Statele Unite. Ambasadorul s-a născut în Argentina, în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim (cu master în Relaţii Internaţionale), vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi arabă iar în prezent studiază limba română

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 567

RAJA SA, gazdă, în cadrul Programului Național Școala Altfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială “Remus Opreanu” din Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 367

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, fără apă la robinete. Iată în ce interval

15 Apr 2024 482

RAJA Constanța Mai mulți consumatori din Constanța rămân fără apă la robinete, miercuri

15 Apr 2024 1030

Lucrări la rețeaua de apă din Constanța! Se oprește furnizarea apei! Vezi dacă ești afectat

14 Apr 2024 2819

RAJA Constanța Locuitorii din Eforie Nord rămân fără apă la robinete! Iată intervalul

13 Apr 2024 479

RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord!

12 Apr 2024 710

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în zonele KM 4 și Far din Constanța!

12 Apr 2024 700

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunile Venus, Jupiter și Cap Aurora!

12 Apr 2024 363

RAJA SA Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța! Vezi dacă ești afectat

11 Apr 2024 1231

În Constanța, în primele trei luni ale acestui an Consumul de apă caldă a fost mult mai redus față de aceeași perioadă a anului trecut. Primarul Chițac o vede ca pe o economie la bugetul local

11 Apr 2024 476

RAJA SA Lucrări de întreținere a rezervorului de apă Constanța Sud. Furnizarea apei potabile va fi sistată în localitatea Lazu

08 Apr 2024 488

RAJA Constanța Se oprește apa în localitatea Lazu pentru operațiuni de întreținere a rezervorului Constanța Sud!

05 Apr 2024 514

RAJA SA a premiat tinerii artiști în cadrul Concursului de Pictură și Desen "Apa este Viață" (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 581

RAJA Constanța Se oprește apa în zonele Centrală și Peninsulară!

01 Apr 2024 760