Ambasadorul turc Koray Ertaș, în vizită la UDTTMR „Ne bucură faptul că, în România, comunitatea tătară are oameni valoroşi“ (galerie foto)

Luni, în a treia zi de Kurban Bayram, UDTTMR a fost gazda noului ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti, Koray Ertaş.
 
Aflat pentru prima dată în mijlocul comunității tătare, diplomatul turc a ținut să adreseze un mesaj tătarilor din România. „În Turcia, avem un dialog special cu tătarii, care formează o comunitate respectată. Ne bucură faptul că, în România, comunitatea tătară are oameni valoroşi, care sunt respectaţi. Turcia şi România sunt două ţări prietene, aliate din punct de vedere militar, fiind răspunzătoare de tot ce se întâmplă în zonă. În privinţa minorităţilor naţionale, România este un stat pozitiv, iar Dobrogea este un model de convieţuire paşnică. Datorită acestui aspect, putem continua dialogul şi credem că aceste relaţii vor dăinui. Existenţa dumneavoastră ne sporeşte puterea, dumneavoastră fiind garanţia bunelor relaţii dintre România şi Turcia“, a declarat ambasadorul Koray Ertaș. La rândul său, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a salutat prezenţa în mijlocul comunităţii tătare a diplomatului turc, asigurându-l de toată deschiderea în ceea ce privește derularea proiectelor comune. Cu acest prilej, liderul UDTTMR a prezentat uniunea şi activităţile pe care aceasta le organizează. Alături de ambasadorul Turciei s-au aflat Ali Bozçalıșkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ömer Süsli, important om de afaceri, Aykut Akbulut, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România, şi Zeki Uysal, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.
 
La întâlnirea cu noul ambasador al Republicii Turcia, din partea UDTTMR au participat membri din Consiliul Reprezentanţilor, deputatul Varol Amet și muftiul Muurat Iusuf, Şeful Cultului Musulman din România. După întâlnirea de la sediul central al UDTTMR, reprezentanții uniunii au participat la tradiționala recepție prilejuită de sărbătoarea de Kurban Bayram, oferită de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 944

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 877

Deputat de Constanța, cu verdict în așteptare la Judecătorie

22 Jan 2024 662

Judecătoria Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul deschis de Autoritatea Națională pentru Cetățeni unui deputat din Constanța

02 Jan 2024 825

Deputat din Constanța, dat în judecată de Autoritatea Națională pentru Cetățenie! Instanța a rămas în pronunțare

05 Dec 2023 1318

#Dobrogea145 Amet Varol, deputat UDTTMR, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1205

Știri Constanța azi UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei (GALERIE FOTO +VIDEO)

09 Sep 2023 1265

UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei din Constanța

08 Sep 2023 816

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, la final (GALERIE FOTO)

04 Sep 2023 982

Gala Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Sep 2023 1928

Știri Constanța azi Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)

02 Sep 2023 2092

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 632

UDTTMR anunță deschiderea Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar printr-o conferință de presă (FOTO)

01 Sep 2023 1512

Constanța UDTTMR organizează a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

31 Aug 2023 858

Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și deputatul UDTTMR, Varol Amet s-au întâlnit cu cu noul secretar de stat pentru Culte

27 Jun 2023 1271