Amenzi de peste 19.000 lei, aplicate de jandarmii tulceni

  • Jandarmii tulceni au acționat zilnic pentru pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională.
În perioada 23 ianuarie-25 ianuarie 2021, jandarmii tulceni au acţionat zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu efective de poliţie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională.
 
În această perioadă, jandarmii au aplicat 42 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de  peste 19.000  lei.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru următoarele fapte: tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, aruncarea în altă parte decât în recipienţii anume destinaţi ( containere, coşuri) a cojilor de seminţe şi încălcarea normelor privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
De asemenea, jandarmii au constatat în mod independent 2 fapte de natură penală, precum şi  5 fapte penale în sistem integrat, în cooperare cu efective de poliţie.
 
Exemple:
Doi bărbaţi din municipiul Tulcea s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de  violenţă în familie şi ameninţare.

În data de 24 ianuarie, în jurul orei 19:30, jandarmii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să se deplaseze pe strada G. Corneliu, din municipiul Tulcea, unde o femeie a sesizat faptul că se simte ameninţată de un bărbat.
 
Ajunşi la faţa locului, jandarmii au identificat o femeie, în vârstă de 45 de ani, care a declarat verbal faptul că fostul său iubit, s-a prezentat la domiciliul acesteia, adresându-i injurii şi  ameninţând-o cu acte de violenţă, în cazul în care femeia intenţionează să se despartă de el. De asemenea, femeia a mai relatat faptul că bărbatul s-a prezentat de mai multe ori la locul ei de muncă, unde,  a ameninţat-o cu acte de violenţă.
 
Bărbatul în cauză a fost identificat de jandarmi, chiar în scara blocului în care locuieşte femeia,  precizând faptul că dorea doar să o invite la o întâlnire, însă femeia a refuzat.

 
Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.
 

În data de 24 ianuarie, în jurul orei 21:00, jandarmii tulceni au fost solicitaţi să intervină ca urmare a unei sesizări de agresiune verbală şi fizică.
 
Victima, o femeie, în vârstă de 29 de ani, a solicitat sprijinul forţelor de ordine, declarând faptul că a fost agresată atât fizic, cât şi verbal de către soţul său, fiind, în repetate rânduri,  izgonită din locuinţă.
 
Întrebat de jandarmi, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a declarat că toate neînţelegerile şi conflictele cu soţia sa sunt cauzate de intenţia acesteia de a pleca, împreună cu cei doi copii, în vârstă de 5, respectiv 11 ani,  în Germania, el nefiind de acord cu această decizie.
 
Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

Sursă foto: IJJ Tulcea
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 5

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 441

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 491

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 374

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județele Constanța și Tulcea

18 Apr 2024 405

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 300

Cod Galben hidrologic pentru râuri din Dobrogea. Anunțul hidrologilor

18 Apr 2024 319

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 653

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 701

Atenție, șoferi! Transport cu depășiri pe ruta Valea Seacă-Tulcea

17 Apr 2024 480

UPDATE Atenție! Avertizare de Cod portocaliu de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea

17 Apr 2024 755

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 462

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 352

TULCEA Accident rutier în localitatea Izvoarele! O persoană a fost rănită

17 Apr 2024 366

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 402