Amenzi de zeci de mii de lei aplicate săptămâna trecută de polițiștii locali din Constanța. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

Amendă Poliția Locală. Foto: Primăria ConstanțaSăptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, la acțiune au participat 31 de lucrători cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice de pe raza de competență teritorială a zonei de Sud a municipalității.

„S-a acționat cu preponderență în cartierele Palas, Brătianu, Baba Novac, Compozitori, CET, Anda, KM 4-5, Medeea, KM 5, KM 4, Viile Noi, Poarta 6, Abator, Groapă, BRICK, CORA, pasarela pietonală pod CORA, piața CET, piața KM 4-5, piața Roșie, piața Abator, complex Doi Cocoși, parc Viitorului, parc Poarta 6, piațeta Far, loc de joacă piațeta Far, loc de joacă Cora, loc de joacă Baba Novac, loc de joacă cartier Poarta 6, zona Dorally Mall, zona malul portului cuprinsă între Poarta 5 și Poarta 6, zona calea ferată cuprinsă între str. Caraiman și intrare port Poarta 6, zona triunghi – zona Billa)“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 161 persoane dintre care 5 apelau la mila publicului.

Oamenii legii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 60.680 lei și au dispus 18 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

„Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, hârtiilor, resturilor de țigări pe domeniul public, arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber, depozitarea de bunuri pe domeniul public, expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, lipsa titlului de călătorie valabil, comerț neautorizat, ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat, circulația sau staționarea vehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

„Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 375

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 424

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 799

Sancțiuni drastice pentru încălcările legate de gestionarea deșeurilor în Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 458

Persoană depistată de polițiștii locali în timp ce comercializa substanțe interzise în municipiul Constanța

11 Apr 2024 415

Cumpărări directe! Medgidia. Se extinde sistemul de supraveghere stradală! GMB Computers SRL se va ocupa de lucrări

08 Apr 2024 566

Primăria Mangalia cumpără de la Universal Grup SRL uniforme pentru poliția locală!

05 Apr 2024 517

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 648

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 713

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 660

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 740

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 478

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 599

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 893

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 1132