Amenzi de zeci de mii de lei aplicate săptămâna trecută de polițiștii locali din Constanța. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

Amendă Poliția Locală. Foto: Primăria ConstanțaSăptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, la acțiune au participat 31 de lucrători cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice de pe raza de competență teritorială a zonei de Sud a municipalității.

„S-a acționat cu preponderență în cartierele Palas, Brătianu, Baba Novac, Compozitori, CET, Anda, KM 4-5, Medeea, KM 5, KM 4, Viile Noi, Poarta 6, Abator, Groapă, BRICK, CORA, pasarela pietonală pod CORA, piața CET, piața KM 4-5, piața Roșie, piața Abator, complex Doi Cocoși, parc Viitorului, parc Poarta 6, piațeta Far, loc de joacă piațeta Far, loc de joacă Cora, loc de joacă Baba Novac, loc de joacă cartier Poarta 6, zona Dorally Mall, zona malul portului cuprinsă între Poarta 5 și Poarta 6, zona calea ferată cuprinsă între str. Caraiman și intrare port Poarta 6, zona triunghi – zona Billa)“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 161 persoane dintre care 5 apelau la mila publicului.

Oamenii legii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 60.680 lei și au dispus 18 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

„Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, hârtiilor, resturilor de țigări pe domeniul public, arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber, depozitarea de bunuri pe domeniul public, expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, lipsa titlului de călătorie valabil, comerț neautorizat, ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat, circulația sau staționarea vehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

„Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoutilitară confiscată de polițiștii locali constănțeni. De ce a fost luată această măsură

27 Nov 2022 1075

Opririle și staționările neregulamentare, sancționate de polițistii locali. Amenzi la Constanța

24 Nov 2022 474

Șerban Toader, director general adjunct al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

23 Nov 2022 1034

Averea și interesele șefului Poliției Locale Constanța! (DOCUMENTE)

22 Nov 2022 1522

Constanța Țevi furate din zona în care se execută lucrări de înlocuire a conductelor de transport energie termică

21 Nov 2022 2005

Poliţia din Constanța, în alertă după ce un copil de 11 ani a dispărut. Unde a fost găsit de polițiștii locali

14 Nov 2022 1129

Lacrimi și durere Fiul șefului Poliției Locale Agigea, împușcat la vânătoare, înmormântat astăzi (GALERIE FOTO)

08 Nov 2022 9117

Fiul șefului Poliției Locale Agigea, decedat în timpul unei partide de vânătoare, condus mâine pe ultimul drum. Unde i se poate aduce un ultim omagiu(GALERIE FOTO)

07 Nov 2022 5388

Constănțeanul mort în partida de vânătoare din Vrancea era fiul șefului Poliției Locale din Agigea. Când are loc înmormântarea

07 Nov 2022 2955

Amenzi pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, aplicate la Constanța (GALERIE FOTO)

02 Nov 2022 3021

Ce au descoperit comisarii Gărzii de Mediu Constanța pe un amplasament situat în Siminoc. Valoarea amenzii aplicate(GALERIE FOTO)

31 Oct 2022 703

Polițiștii locali, prezenți în zeci de zone publice din municipiul Constanța. Ce au constatat. S-a lăsat cu amenzi! (GALERIE FOTO)

24 Oct 2022 599

Primăria Constanța cumpără mobilier pentru Poliția Locală

18 Oct 2022 611

Primăria Constanța „să înceteze orice operațiune“ cu body-cam-urile Poliției Locale! Dosarul, la Curtea de Apel

08 Oct 2022 1654

Constănțeni amendați pentru că au aruncat sacii cu gunoi în coșurile stradale. Valoarea sancțiunilor

06 Oct 2022 727