Ancheta elicopterului SMURD prăbuşit în Siutghiol continuă Parchetul a cerut o nouă expertiză medico-legală a copilotului (galerie foto)



Ieri, angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa i-au comemorat pe cei care au pierit, acum un an, în tragicul accident în care un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
Slujba de pomenire a fost oficiată de doi preoţi. Prietenii și colegii celor patru salvatori au aprins lumânări la Spitalul Județean Constanța, sub o plachetă pe care scrie „Trec o singură dată prin viață. Tocmai de aceea, orice lucru bun pe care îl pot face trebuie să-l fac acum... pentru că nu voi mai trece din nou pe aici. 15 decembrie 2014“. Flori şi lumânări au fost depuse pe malul lacului Siutghiol, în dreptul locului în care s-a prăbușit elicopterul SMURD în decembrie anul trecut.
 
Vă reamintim că, acum un an, pe 15 decembrie, un elicopter SMURD, care transportase de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară, s-a prăbuşit în apele lacului Siutghiol. Medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, şi-au pierdut viaţa în teribilul eveniment. Elicopterul se întorcea de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, unde alimentase, şi se îndrepta spre Tuzla. În jurul orei 16.10, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. Deşi a fost demarată o amplă operaţiune de salvare, întreg echipajul aparatului de zbor a sfârşit în apele aproape îngheţate ale lacului.

Ancheta continuă

Redăm, în cele ce urmează, un comunicat transmis de Biroul de Informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:
 
„În continuarea cercetărilor privind accidentul aviatic produs la data de 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, echipa de procurori din cadrul Secţiei Parchetelor Militare a procedat, în perioada 15 decembrie 2014 - 15 decembrie 2015, la efectuarea a numeroase activităţi de urmărire penală. Astfel, au fost audiate, pe parcursul a 875 de ore de anchetă, 111 persoane, dintre care opt părţi civile şi 103 martori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Autorităţii Navale Române, Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, precum şi cetăţeni care au sesizat SNUAU 112 în legătură cu producerea catastrofei aviatice sau care au putut oferi date referitoare la circumstanţele producerii acestui eveniment aviatic, respectiv cu privire la activităţile efectuate de către forţele de intervenţie pentru salvarea victimelor; s-au solicitat relaţii de la peste 15 instituţii ale statului şi de la persoane juridice; la data de 14 decembrie 2015, s-a dispus efectuarea, de către Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» Bucureşti, a unei noi expertize medico-legale privind victima C.G.C (n.r. Ginel Claudiu Crăcănel). De asemenea, se aşteaptă depunerea Raportului de investigaţie a accidentului aviatic din data de 15 decembrie 2014 de către comisia de investigaţie constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne“.

Citeşte şi Ancheta continuă - Un an de la prăbuşirea elicopterului Smurd în lacul Siutghiol (galerie foto+rechizitoriu)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Salvamontiștii intervin pentru salvarea unui bărbat accidentat în zona Vârfului Moldoveanu

18 Dec 2022 1116

Elicopterul SMURD întrerupe căutările în cazul avionului care s-ar fi prăbuşit în Bacău şi se întoarce la bază

28 Mar 2022 2013

Elicopter SMURD prăbușit la Iași! Au trecut 15 ani de la tragedie

10 Jan 2021 3244

Dosarul celor patru salvatori SMURD morţi în lacul Siutghiol, clasat. Nu au fost formulate plângeri în procedura prealabilă (document)

21 Feb 2020 6010

Tragedie la Corbeanca. Un bărbat a murit sufocat, la patru metri adâncime, sub un mal de pământ (galerie foto)

13 Feb 2020 3803

Cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Siutghiol rămâne la Constanţa

30 Dec 2019 2185

Patru salvatori SMURD au murit Cazul elicopterului prăbuşit în Siutghiol, în atenţia judecătorilor de la Înalta Curte

03 Dec 2019 3230

UPDATE 5. Imagini de la eveniment Accident aviatic la Baza Borcea din Fetești! Un MiG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic! (document+galerie foto-video)

07 Jul 2018 25437

UPDATE. Avion prăbușit în județul Iași, lângă Pașcani. Două persoane erau la bord. Una a fost declarată decedată

19 Aug 2017 2942

Tragedie de ziua pompierilor constănţeni Doi ani de la moartea salvatorilor Petre Cătuneanu, Ginel Crăcănel, Laura Vizireanu şi Gabriela Harton (galerie foto)

14 Dec 2016 8824

Prăbușire elicopter SMURD 3 iunie, declarată zi de doliu

02 Jun 2016 2407

Prăbușire elicopter SMURD Iată care sunt cei patru membri ai echipajului ce și-au pierdut viața în misiune (video)

02 Jun 2016 72499

UPDATE Procurorii militari au dechis un dosar pentru ucidere din culpă în urma prăbușirii elicopterului SMURD

02 Jun 2016 2565

UPDATE Tragedie Un elicopter de la SMURD Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova. Patru persoane au decedat

02 Jun 2016 3900

Ancheta continuă Un an de la prăbuşirea elicopterului Smurd în lacul Siutghiol (galerie foto+rechizitoriu)

15 Dec 2015 4510