Andreea-Maria Croitoru, șef de secție la Muzeul Marinei Române decorată cu Virtutea Maritimă în grad de Cavaler


Dr. Andreea-Maria Croitoru, șeful Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Național al Marinei Române a primit „Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER, cu însemn pentru civili”.

Ordinul i-a fost înmânat de domnul contraamiral de flotilă Auraș Liviu Coman, locțiitor al Șefului Statului Major al Forțelor Navale, în mijlocul colegilor din cadrul MNMR.

„Această înaltă apreciere vine ca o nouă confirmare a realizărilor colegei noastre, expert Patrimoniu Tehnic Naval atestat de către Ministerul Culturii și membru în Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor din cadrul aceluiași minister, membru în Consiliul de administrație și în Consiliul științific al muzeului, redactor-șef al „Anuarului MNMR” și editor al volumului Conferinței Naționale Anuale Științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, relații politice și diplomație”. Activitatea științifică și profesională i-au fost răsplătite cu numeroase distincții: „Emblema de onoare a Forțelor Navale Române”, acordată la 15 august 2017, trofeul „Omul anului 2012 în Forțele Navale Române, locul I la Secțiunea „Istorie, Cultură și Tradiții Militare”, trofeul „Omul anului 2012” în Statul Major General, locul I la Secțiunea „Istorie, Cultură și tradiții Militare”; alte premii acordate de Clubul Amiralilor, Liga Navală Română și Societatea de Științe Istorice din România", susțin reprezentanții Muzeului Național al Marinei Române.


„Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER, cu însemn pentru civili” conferit de Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, face parte din seria celor conferite cu prilejul Zilei Naționale a României, ”în semn de apreciere a serviciilor pe care le-a adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate” (Decret nr. 1387 din 28.11.2022).

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 octombrie 2022

25 Oct 2022 1481

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 iunie 2022

29 Jun 2022 1247

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 iulie 2020

22 Jul 2020 1927

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 septembrie 2019

04 Sep 2019 2958

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 iunie 2019

27 Jun 2019 1998