Angajată a Primăriei Constanţa Soţia lui Dumitru Nancu, Elena, are o nouă asociată în firma Charlies Wash SRL (documente)

Soţia lui Dumitru Nancu - directorul general al Radionav şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ - are în firmă un nou asociat. Elena Nancu, care ocupă în prezent funcţia de inspector în cadrul Primăriei Constanţa,
 
În luna iunie, în urma hotărârilor luate în AGA firmei Charlies Wash SRL, fostă Ebe Wash SRL, s-a decis cooptarea în firmă a Vasilicăi Mergeani. Până atunci, Elena Nancu fusese asociată doar cu Mariana Ianuşi. Potrivit datelor publicate recent în Monitorul Oficial, Vasilica Mergeani a devenit asociat prin aport în numerar la capitalul social cu suma de 50 de lei, capitalul ajungând astfel la 250 de lei. Astfel, după cooptare, Vasilica Mergeani a devenit şi administratorul firmei în locul Marianei Ianuşi, potrivit datelor din Monitorul Oficial. După noile modificări survenite în afacere, Mariana Ianuşi deţine 4% din capitalul social, Vasilica Mergeani - 20%, iar Elena Nancu - 76%. Mai mult, tot atunci s-a decis schimbarea sediului social din camera nr. 1 a spaţiului de pe strada Atelierelor, în spaţiile anexe ale construcţiei. Nu în ultimul rând, asociatele au decis şi închiderea punctului de lucru situat în comuna Baia din judeţul Tulcea.

Elena Nancu nu mai apare în prezent asociată în nicio altă firmă, însă a mai avut legături de afaceri cu Mariana Ianuşi. Cele două au fost asociate şi în Argorian Prest SRL, Elena Nancu retrăgându-se din firmă în iulie 2011.

Dumitru Nancu este cunoscut pentru numeroasele funcţii pe care le-a deţinut în decursul timpului, atât în plan local, cât şi la nivel naţional. Nu a fost străin nici de politică, Nancu cochetând atât cu PNL, ocupând, la un moment dat, funcţia de şef de cabinet al ministrului liberal Ovidiu Silaghi, cât şi cu PDL, în 2012 el primind propunerea de a candida la Consiliul Judeţean Constanţa, din partea acestui partid. Ulterior, Nancu a ajuns în echipa actuală, în calitate de nici mai mult, nici mai puţin decât preşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului. Nancu a mai fost şi vicepreşedinte al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor pentru IMM-uri şi, de asemenea, director al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De câteva luni, director general al RADIONAV. Înainte de a fi numit la RADIONAV, a ţintit şi conducerea OIL Terminal, pentru care fusese selectat. Cei doi soţi au declaraţiile de avere şi de interese depuse doar în anul 2014 (aferente anului 2013), cele care trebuiau depuse anul acesta nefiind încă publicate pe site-urile instituţiilor la care lucrează sau pe site-ul ANI.

Teren la Baia şi apartament la Bucureşti

După cum reiese din declaraţiile de avere ale celor doi, soţii Nancu deţin 11 hectare de teren agricol în comuna Baia, judeţul Tulcea, dintre care cinci hectare achiziţionate în 2007 şi şase hectare în 2014. De asemenea, familia Nancu mai are în proprietate un apartament de 142 mp, dobândit în 2013 prin contract de vânzare-cumpărare, conform OUG 15/2013, articolul 121 alin. (1), (2) şi (7). Este vorba despre un apartament achiziţionat de la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului, plata fiind stabilită a se efectua în rate.

La rubrica active financiare, familia Nancu declara că avea conturi curente sau echivalente, inclusiv carduri, în valoare de 28.500 de lei, un card de salariu cu 1.500 de lei, valoarea la momentul completării declaraţiei de avere, trei conturi ce o au ca titular pe una dintre cele două fiice, toate trei deschise în 2013: unul de 103.417,31 de euro, unul de 419.882,88 de lei şi altul în valoare de 102.494,68 de dolari, toate trei fiind deschise pentru un „contract de donaţie şi sponsorizare operaţie chirurgicală SUA şi tratament postoperator“. La aceeaşi rubrică a activelor financiare, ambii soţi Nancu au menţionat patru fonduri de investiţii sau echivalente, în valoare de 15.300 de lei.

Nancu avea şi datorii la momentul completării declaraţiei de avere, către Raiffeisen Bank - Banca pentru locuinţe figurând cu trei astfel de datorii în valoare fiecare de câte 16.374,06 lei, contractate în anul 2013 şi scadente în anul 2019.

Lector universitar şi producător agricol 

Elena Nancu a obţinut un venit de 12.860 de lei de la Primăria Constanţa. Iată şi veniturile pe care le-a realizat Dumitru Nancu în decursul anului 2013, aşa cum reies ele din declaraţile de avere depusă în iunie 2014! Din funcţia de vicepreşedinte - subsecretar de stat la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Nancu a încasat suma de 10.040 de lei, cu menţiunea că el a fost schimbat din această funcţie în februarie anul trecut. Acestui venit i se adaugă suma de 11.739 de lei, bani proveniţi din salariul de lector universitar doctor la Şcoala de Studii Antreprenoriale şi Management, Bucureşti, 648 de lei din funcţia de director executiv la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Constanţa, 29.983 de lei din salariul încasat de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, în calitate de lector universitar doctor, şi alţi 69.254 de lei, reprezentând salariul de preşedinte al CA şi director general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Este menţionată, totodată, suma de 17.320 de lei, rezultată din cultivarea terenului, Nancu având în acest caz şi calitatea de producător agricol. Acestor sume li se adaugă alocaţiile celor două fiice - 504 lei.
 
Dacă Elena Nancu declară, în declaraţia de interese depusă în 2014 doar calitatea de asociat al SC EBE SRL, actuala Charlies Wash SRL, soţul său are o declaraţie de avere mai generoasă din acest punct de vedere: în calitate de Membru al CA-ului la FNGC IMM a obţinut un venit de 240.697 de lei în anul 2013 (anterior completării declaraţiei de avere), 69.254 de lei ca Preşedinte la CA-ului Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi 40.615 lei la preşedinte al CA-uluii Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Nu în ultimul rând, Dumitru Nancu declară şi calitatea de membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România.
 
Declaraţiile de interese şi de avere la care facem referire pot fi consultate în secţiunea „Documente“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Preotul Dumitru Chirescu din Cernavodă - „Pentru credincioşi, el a adus liniştea, pentru români el a păstrat firea românească“

04 Oct 2023 2225

Mandatul lui Dumitru Nancu la conducerea FNGCIMM SA IFN, prelungit cu două luni

22 Dec 2022 1855

O nouă firmă de imobiliare pe piața din Constanța! Fondatorul a preluat anul trecut o societate de la un inspector al Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

21 Sep 2022 1514

Cum s-a votat în USR Constanța pentru alegerea președintelui partidului?

07 Jul 2022 1077

Cristina Rizea a demisionat din USR - „Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească“

20 Jun 2022 1279

#DobrogeaDigitală Portretul lui Dumitru Georgescu-Kiriac - „Nu există decât când conduce un cor“

26 Mar 2022 3760

#citeșteDobrogea Despre Volumul „Dunărea și Marea Neagră în spațiul Euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație“ (galerie foto)

27 Nov 2021 3261

Inspector în Primăria Constanța Elena Nancu s-a retras din firma Charlies Wash! Cine deține acum compania (document)

20 Oct 2021 2870

Schimbări în conducerea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii

22 Sep 2021 2049

In memoriam Maestrul comediei românești, Jean Constantin, cel care „nu şi-a pierdut vigoarea artistică şi harul seducţiei scenice“

21 Aug 2021 3119

#citeșteDobrogea Personalități marcante în domeniul militar - Dumitru Cornățeanu, Ion Șt. Eremia, Mihai Fâșie

05 Aug 2021 3418

Un lector universitar de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Decizia CNATDCU (document)

01 Aug 2019 2947

„Este o mizerie, o făcătură!“ Dumitru Nancu, fostul şef Radionav, chemat la judecată. Este acuzat că a plecat cu 22 de echipamente de tip telefon/tabletă

04 Apr 2018 5031

Dumitru Nancu şi Damu Nancu s-au asociat în Tistimelu SRL. Firma se va ocupa de fabricarea lactatelor

13 Dec 2017 2684

Noua conducere a Curții de Conturi votată în Parlament. Candidatura constănțeanului Dumitru Nancu nu a fost validată

11 Oct 2017 2862