Animal International-România Nouă din cele 20 de vapoare cu animale blocate la Canalul Suez sunt pline cu animale din România

  • Blocajul Canalului Suez este considerat ca fiind cea mai mare tragedie din istorie.

Organizaţia Animals International-România anunța astăzi, că nu mai puţin de 10 vapoare încărcate cu cel puţin 130.000 de animale vii sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către ţări terţe din Orientul Mijlociu. Animalele riscă să moară de foame şi de sete.

Aceeași sursă mai anunță că nouă din cele 20 de nave sunt pline cu animale din România.

”Blocajul este cel mai mare din istorie şi a survenit marţi 23 martie în urma eşuării Ever Given, cel mai mare cargo din lume care măsoară 400 metri lungime, cântăreşte 220 mii tone şi a blocat canalul Suez pe întreaga sa lăţime. În ciuda eforturilor permanente ale autorităţilor egiptene, nava nu a putut fi mişcată şi nu se ştie când va fi remediată situaţia”, a transmis, sâmbătă, Animals International.

Directorul organizaţiei, Gabriel Păun, afirmă că situaţia riscă să devină „cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”.

„Situaţia în Suez este critică şi riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă şi hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele şi vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oiţe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câţiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut", a declarat Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Cele 10 vapoare identificate de Animals International care au plecat din portul Midia încărcate cu animale cu destinaţii care includ traversarea canalului Suez sunt Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star şi Taiba.
Organizaţia atrage atenţia că România este deja în vizorul Comisiei Europene care a constatat numeroase deficienţe în portul Midia.

„Tragedia de la Midia, din noiembrie 2019, când vaporul Queen Hind s-a răsturnat, omorând peste 14.500 de animale a traumatizat o lume întragă care a văzut imaginile ce nu fac cinste ţării noastre. Singura şansă să evităm o situaţie şi mai gravă este ca România să suspende imediat exportul cu animale vii, să cheme înapoi toate vapoarele cu animale care aşteaptă intrarea în Suez şi să înceapă cu această ocazie exportul de carne în loc de animale vii. Ar fi un comerţ care ar anula suferinţa inutilă a animalelor şi ar fi mai rentabil economic pentru România", a mai declarat Păun.

Sursa foto: Facebook/Animals International
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 581

Primăria Constanța Prima campanie din 2024, de sterilizare gratuită a animalelor, a început

11 Mar 2024 2991

Adoptă un câine, salvează o viață! Adopția unui câine, o alegere empatică, cu multiple beneficii

23 Nov 2023 952

Evenimentele zilei Ziua Internaţională a Pisicii. Câte pisici au fost sterilizate anul trecut la Constanța

08 Aug 2022 1784

Apel la iubitorii de animale să adopte câini din adăpostul public de animale abandonate din Constanța. "Fiecare suflet merită să aibă un cămin”

23 May 2022 1666

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor în Constanța

26 Apr 2022 2879

Rezultatele primei campanii de sterilizare gratuită din 2022, la Constanța. Când are loc următoarea

07 Feb 2022 3529

Maratonul responsabilității. Sterilizare gratuită a animalelor în Constanța

29 Nov 2021 1426

8 august - Ziua Internațională a Pisicii

08 Aug 2021 2278

Ziua internaţională a pisicii

08 Aug 2020 2472