Animal Society efectuează, în premieră, primul recensământ al câinilor fără adăpost de pe raza municipiului Constanţa


Parte din proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun, recensământul ce urmează să se desfășoare pe 9 și 10 martie si își propune numărarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Constanța, pentru ca Animal Society, autoritățile locale și societatea civilă să aibă o imagine reală a problemei.
                      

„Cu ajutorul unei aplicații mobile, câinii sunt fotografiați, identificați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile ce vor fi obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care noi, Animal Society, împreună cu autoritățile şi locuitorii orașului urmează să îl stabilim și să îl implementăm. Mulțumim echipei de voluntari care se alătură echipei noastre pentru a facilita derularea acestui recensământ! Totodată, amintim constănțenilor că în orașul lor este în derulare proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun. Acesta se va desfășura în trei etape, pe parcursul anului 2021. Prima etapă, campania de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pe care o derulăm la sediul Biobaza, se va încheia pe 12 martie” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

 
Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun presupune desfășurarea unor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, recensământul acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.
 
Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Prima campanie din 2024, de sterilizare gratuită a animalelor, a început

11 Mar 2024 1066

Comportamentul responsabil față de animalele de companie - O obligație etică și legală

29 Nov 2023 1051

Adoptă un câine, salvează o viață – adopția, o alegere empatică, cu multiple beneficii (GALERIE FOTO)

24 Nov 2023 1121

Adoptă un câine, salvează o viață! Adopția unui câine, o alegere empatică, cu multiple beneficii

23 Nov 2023 858

Licitații publice Hotelul unui fost viceprimar PSD al Constanței găzduiește partenerii administrației conduse de Vergil Chițac (DOCUMENT)

25 Aug 2023 4699

Evenimentele zilei Ziua Internaţională a Pisicii. Câte pisici au fost sterilizate anul trecut la Constanța

08 Aug 2022 1710

Apel la iubitorii de animale să adopte câini din adăpostul public de animale abandonate din Constanța. "Fiecare suflet merită să aibă un cămin”

23 May 2022 1539

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor în Constanța

26 Apr 2022 2775

Rezultatele primei campanii de sterilizare gratuită din 2022, la Constanța. Când are loc următoarea

07 Feb 2022 3438

Maratonul responsabilității. Sterilizare gratuită a animalelor în Constanța

29 Nov 2021 1363

Câinii fără stăpân de pe străzile din Constanța vor fi sterilizați

15 Jun 2021 2117

Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân. Tu ai adopta un câine?

04 Apr 2021 3416

Constanța 721 de animale sterilizate în prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“

15 Mar 2021 1503

Primăria Constanța a obținut certificatul de urbanism pentru amenajarea adăpostului pentru câinii fără stăpân

18 Feb 2021 1805

Campanie de sterilizare gratuită, la Constanța. Vergil Chițac - „În Constanța nu se eutanasiază. În Constanța se adoptă câini”

16 Feb 2021 3574