ANPC, sfaturi pentru românii care pregătesc masa de Revelion

Apropierea Noului An presupune, de fiecare dată, magazine arhipline și o adevărată goană după cumpărături, ceea ce poate duce la o lipsă de atenție a consumatorului în ceea ce privește calitatea produselor pe care dorește să le achiziționeze.

Cu scopul de a evita neplăcerile după dezambalarea produselor, de a reaminti câteva informații esențiale legate de achiziționarea acestora, președintele Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorilor,  Mihai Culeafă, vine în ajutorul consumatorului cu o serie de sfaturi.
















Oficial de la ANPC 



Apropierea Noului An presupune, de fiecare dată, magazine arhipline și o adevărată goană după cumpărături, ceea ce poate duce la o lipsă de atenție a consumatorului în ceea ce privește calitatea produselor pe care dorește să le achiziționeze.

Cu scopul de a evita neplăcerile după dezambalarea produselor, de a reaminti câteva informații esențiale legate de achiziționarea acestora, președintele Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorilor, domnul Mihai Culeafă, vine în ajutorul consumatorului cu o serie de sfaturi.

Fie că este vorba despre produsele servite în restaurante sau cele cumpărate din magazine, consumatorul ar trebui să analizeze atent aspectul, culoarea, dar și mirosul preparatului și să nu ezite să îl refuze în cazul în care există suspiciuni privind calitatea sau siguranța acestuia.

De asemenea, un alt sfat îl constituie evitarea achiziționării din locuri neautorizate, întrucât comerciantul cu pricina nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să se justifice tranzacția comercială. Se recomandă, deci, achiziționarea din magazine sau raioane specializate.


La fel de important este alegerea magazinelor și din punctul de vedere al posibilității de eliberare a documentelor de cumpărare. Factura, bonul fiscal, chitanța fiscală sunt obligatorii atunci când se achiziționează produse, indiferent de gama acestora, și trebuie păstrate drept probă în cazul returnării sau reclamării justificate.

Eticheta este un alt aspect care nu trebuie, sub nicio formă, trecut cu vederea, întrucât cuprinde informații esențiale despre produs. Se recomandă, în acest sens, verificarea datei limită de consum, ingredientele, alergenii și nu numai.

Este importantă, totodată, observarea modului de etichetare a produselor din carne, evitarea celor preambalate neetichetate sau a celor pe care nu este înscrisă data durabilității minimale ori depășirea acesteia.

„Îmi propun, alături de echipă, să rămânem la fel de vigilenți în ceea ce privește reclamațiile cosumatorilor, indiferent că este vorba de sărbători, pentru că nu putem și nu vom rămâne indiferenți la nevoile lor”, declară președintele ANPC, Mihai Culeafă.






















Sursa foto: Pixabay 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Brick, cumpărăturile de Paște îți aduc premii senzaționale!

03 Apr 2024 457

Horoscop pentru miercuri, 13 martie 2024. Iubirea plutește în aer pentru unul dintre nativi

13 Mar 2024 783

Cum să fii în siguranță când faci cumpărături online. Ghidul ANPC

18 Feb 2024 727

Revelion 2024 Cum să-ți atragi norocul în noaptea de Revelion

29 Dec 2023 1119

Programul magazinelor pentru Revelion 2024. Iată unde poți face cumpărăturile

29 Dec 2023 1708

Cheltuieli de sărbători Românii vor cheltui cu 12% mai puţin decât anul trecut. Iată pe ce

19 Dec 2023 933

Black Friday 2023 Cumpărături online în siguranță. Cum să eviți fraudele și înșelăciunile

05 Nov 2023 835

Programul „Sprijin pentru România” MIPE a început a început alimentarea cardurilor cu o nouă tranșă pentru cumpărarea de alimente!

17 Oct 2023 1229

Premierul Marcel Ciolacu „Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie cu 93,50 de lei“ (VIDEO)

14 Oct 2023 1325

Atenție la fraudele online! Polițiștii din Constanța avertizează asupra unei metode periculoase

06 Oct 2023 992

Horoscop pentru miercuri, 04 octombrie 2023. Cei din zodia Scorpion își vor face griji legate de bani

04 Oct 2023 1107

Anunțul făcut de Horia Constantinescu, la Tulcea Numărul magazinelor online se va reduce la jumătate. Care vor fi obligațiile proprietarilor

26 Apr 2023 1139

Horoscop Ziua aduce forfotă, în special în segmentul profesional celor din zodia Vărsător. Ce spun astrele pentru fiecare zodie în parte

07 Apr 2023 1348

Horoscop pentru miercuri, 22 februarie 2023. Este o zi în care sănătatea este vulnerabilă

22 Feb 2023 1174

Horoscop pentru vineri, 03 februarie 2023. Capitolul financiar le dă bătăi de cap Săgetătorilor

03 Feb 2023 1171