ANSVSA „Vom demara controale șoc premergătoare sărbătorilor de Crăciun“

  • Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va demara de săptămâna viitoare controale "şoc" specifice sărbătorilor de Crăciun.
Cu pași repezi se apropie sărbătorile de iarnă. Și , o data cu ele, și febra cumpărăturilor.

 În această perioadă, unii români pot cădea în capcană cumpărând carne de porc care nu este controlată sanitar-veterinar, pe motiv că achiziţionează carne cu gust, carne românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella spiralis şi este o îngrijorare.

De săptămâna viitoare controale "şoc" specifice sărbătorilor de Crăciun, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc, vor fi demarate de ANSVSA. 

"De săptămâna viitoare vom demara controale şoc premergătoare sărbătorilor de Crăciun, peste tot unde se comercializează carne de porc.

În această perioadă, unii români pot cădea în capcană cumpărând carne de porc care nu este controlată sanitar-veterinar, pe motiv că achiziţionează carne cu gust, carne românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella spiralis şi este o îngrijorare.

Vom face informări cu riscurile consumului de carne din zonele neautorizate, vom da instrucţiuni cu ceea ce înseamnă trichineloza şi unde se recoltează probe. O să facem afişe pentru informarea consumatorilor", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Autorităţii, Mihai Ponea.

Vom colinda din judeţ în judeţ ca să ne asigurăm că românii au unde merge cu carnea şi sâmbăta şi duminica pentru a face probele după ce îşi taie porcul 

"Toţi colegii noştri vor asigura permanenţa de la 1 decembrie. Vom posta pe site unde pot efectua oamenii examenul trichineloscopic. Vom colinda din judeţ în judeţ ca să ne asigurăm că românii au unde merge cu carnea şi sâmbăta şi duminica pentru a face probele după ce îşi taie porcul şi astfel să avem toate locurile din România acoperite.


Ştim că sacrificările sunt la sfârşit de săptămână şi dacă oamenii nu găsesc unde să îşi facă analiza nu aşteaptă şi consumă carnea fără să fi efectuat examenul trichineloscopic.


În ultimii ani au apărut cazuri de trichinella la om, iar aceasta boală este o povară pentru un adult pe o perioadă îndelungată, iar la un copil sau un bătrân poate duce chiar şi la moarte. De aceea am venit în întâmpinare şi punem la dispoziţie locuri unde se vor putea efectua aceste analize la numai 25 de lei, o sumă modică, care practic nu acoperă costul analizei.


Vom veni şi cu informări către consumatori ca să prevenim consumul de carne din locuri neautorizate şi să stârpim traficul ilegal", a adăugat Ponea.

Sursa foto: Pixabay/ ElasticComputeFarm

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Controale ale inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Constatări

27 Mar 2024 418

Biroul pentru ImigrăriAu fost efectuate 138 de acțiuni, controale și verificări

26 Mar 2024 283

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 394

Controale la agenți economici din Constanța și Murfatlar!

21 Mar 2024 796

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 501

Amplă acțiune de control pe liniile CT BUS, în Constanța. Au fost aplicate amenzi (FOTO)

20 Mar 2024 805

ITM Constanța Controale în domeniul de demontare/dezasamblare a mașinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Constatări

15 Mar 2024 419

Controale ale polițiștilor pe raza județului Constanța. S-au aplicat amenzi

14 Mar 2024 691

Amenzi și oprirea temporară a patru stații ale Lukoil, după controale ale ANPC. Ce nereguli au fost depistate

14 Mar 2024 820

Constanța Controale ale comisarilor de la Protecția Consumatorilor în magazinele ce comercializează produse importate din China (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 739

Controale ale polițiștilor rutieri în municipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

02 Mar 2024 905

Controale și amenzi ale polițiștilor, în traficul din Mangalia, județul Constanța

24 Feb 2024 519

IPJ Sibiu Nu uitați că firmele serioase anunță în prealabil faptul că angajații urmează să efectueze revizii sau controale

23 Feb 2024 369

Amenzi pentru lipsa avizului de traseu, la Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 576

Controale ale polițiștilor locali în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi (FOTO)

15 Feb 2024 564