ANSVSA Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, transferate la un adăpost din Ilfov


Astăzi, cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, au fost tranferate la un adăpost din localitatea Burias, județul Ilfov, aparținând asociației „ARCA – ANIMAL RESCUE AND CARE”, asociație care le-a preluat în custodie.

Președintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Robert Chioveanu s-a deplasat la adăpostul unde au fost transferate animalele, pentru a verifica personal că sunt respectate toate condițiile de bunăstare și protecție a animalelor.

Înainte de a fi transferate, inspectorii sanitari veterinari s-au asigurat că animalele vor fi cazate într-un adăpost înregistrat sanitar veterinar, care dispune de toate condițiile necesare pentru asigurarea bunăstării acestora.

Transportul animalelor s-a realizat cu un mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, iar încărcarea și descărcarea animalelor au fost supravegheate de medici veterinari care s-au asigurat că operatiunile se desfășoară cu respectarea normelor de bunăstare și protecție a animalelor.

Preluarea animalelor s-a efectuat în baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitari veterinar din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele şi medicul veterinar de liberă practică contractat să asigure asistenţa sanitară veterinară pentru animale.

Pentru întreţinerea animalelor, asociația are obligaţia de a asigura asistenţa sanitară veterinară pentru respectivele animale şi de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe rază căreia este amplasat adăpostul, pentru inspecţia animalelor şi a condiţiilor, ori de câte ori este necesar.

Aceste animalele vor beneficia de condiții de bunăstare, vor fi îngrijite până la sfârșitul vieții și nu vor putea fi comercializate sau abatorizate.

 Reamintim faptul că preşedintele ANSVSA a comunicat public faptul că mandatul său va fi unul activ, în teren, cu implicare personală în toate situaţiile deficitare ale sistemului sanitar veterinar, aşa cum a fost cazul implicării în cadrul operaţiunii de extragere a animalelor de pe nava eşuată în portul Midia, precum şi asigurarea unor condiţii adecvate de bunăstare şi tratament pentru oile salvate.


Sursa foto: ANSVSA

Citește și:

Precizări ANSVSA privind riscul ca în cadavrele oilor din nava eșuată în Portul Midia să se dezvolte antrax

Ministrul Sănătaţii despre oile moarte în Portul Midia-Există un pericol biologic. Ce spune biologul Răzvan Popescu Mirceni

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Midia International SA a primit undă verde de la APM Constanța pentru proiectele dezvoltate

24 Oct 2022 577

Schimbări în Global Safety SRL, din Constanța! Legături cu nava Queen Hind, eșuată în Portul Midia

15 Sep 2022 755

Aproape 17 milioane de euro Cu cine a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere a cheurilor din Portul Midia

13 Jul 2022 1108

CN APM SA va realiza un nou cheu în zona Midia. Firma câștigătoare, abonată la contracte cu Statul (DOCUMENT)

12 Jul 2022 1182

25 mai 1949 Se aprobă de către Consiliul de Miniştri proiectul de realizare a canalului Dunăre-Marea Neagră. Mesajul ICCM

25 May 2022 902

Județul Constanța Reparațiile la digul de sud din portul Midia, finalizate

12 May 2022 789

Constanța Reparațiile la digul de sud din portul Midia au fost finalizate. Cât au costat lucrările

11 May 2022 898

Lucrările de reparații la digul de sud din portul Midia, aproape de final (GALERIE FOTO)

13 Apr 2022 886

CN APM SA a cumpărat proiectoare. Detalii din contract (DOCUMENT)

13 Apr 2022 2216

UPDATE Alertă în Portul Midia. Un incendiu a izbucnit la bordul unei nave-cargo. Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1729

Primoval SRL se va ocupa de evaluarea unor terenuri deținute de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

07 Apr 2022 2326

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” revine în Portul Constanța după ce a dezactivat o mină în zona Midia

28 Mar 2022 892

Dosar penal pentru neglijență în serviciu, in rem! Procurorii cer expertiză tehnică în cazul navei Queen Hind, eșuată în Portul Midia (VIDEO)

15 Mar 2022 3481

Aplicația PortAll va facilita accesul în Portul Constanța

10 Mar 2022 3135

Guvern Investiție de 83 milioane de euro pentru extinderea cheurilor danelor 10 şi 12 din zona Midia

16 Feb 2022 1010