Actualitate

ANSVSA Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, transferate la un adăpost din Ilfov


Astăzi, cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia, au fost tranferate la un adăpost din localitatea Burias, județul Ilfov, aparținând asociației „ARCA – ANIMAL RESCUE AND CARE”, asociație care le-a preluat în custodie.

Președintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Robert Chioveanu s-a deplasat la adăpostul unde au fost transferate animalele, pentru a verifica personal că sunt respectate toate condițiile de bunăstare și protecție a animalelor.

Înainte de a fi transferate, inspectorii sanitari veterinari s-au asigurat că animalele vor fi cazate într-un adăpost înregistrat sanitar veterinar, care dispune de toate condițiile necesare pentru asigurarea bunăstării acestora.

Transportul animalelor s-a realizat cu un mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, iar încărcarea și descărcarea animalelor au fost supravegheate de medici veterinari care s-au asigurat că operatiunile se desfășoară cu respectarea normelor de bunăstare și protecție a animalelor.

Preluarea animalelor s-a efectuat în baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitari veterinar din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele şi medicul veterinar de liberă practică contractat să asigure asistenţa sanitară veterinară pentru animale.

Pentru întreţinerea animalelor, asociația are obligaţia de a asigura asistenţa sanitară veterinară pentru respectivele animale şi de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe rază căreia este amplasat adăpostul, pentru inspecţia animalelor şi a condiţiilor, ori de câte ori este necesar.

Aceste animalele vor beneficia de condiții de bunăstare, vor fi îngrijite până la sfârșitul vieții și nu vor putea fi comercializate sau abatorizate.

 Reamintim faptul că preşedintele ANSVSA a comunicat public faptul că mandatul său va fi unul activ, în teren, cu implicare personală în toate situaţiile deficitare ale sistemului sanitar veterinar, aşa cum a fost cazul implicării în cadrul operaţiunii de extragere a animalelor de pe nava eşuată în portul Midia, precum şi asigurarea unor condiţii adecvate de bunăstare şi tratament pentru oile salvate.


Sursa foto: ANSVSA

Citește și:

Precizări ANSVSA privind riscul ca în cadavrele oilor din nava eșuată în Portul Midia să se dezvolte antrax

Ministrul Sănătaţii despre oile moarte în Portul Midia-Există un pericol biologic. Ce spune biologul Răzvan Popescu Mirceni

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Astăzi în Ședința de Guvern se discută Legea privind regimul zonelor libere din Portul Constanța

22 Oct 2020 1540

Licitația pentru vânzarea navei Queen Hind nu s-a ținut. Care a fost motivul

20 Oct 2020 646

Nava Queen Hind, scoasă, din nou, la licitație. Prețul, scăzut drastic

05 Oct 2020 2146

Ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Midia

18 Sep 2020 672

Ludovic Orban, la startul lucrărilor la conducta submarină Midia – MGD (video)

17 Sep 2020 862

Premierul Ludovic Orban vine mâine la Constanța! Va fi însoțit de alți miniștri

16 Sep 2020 931

Schimbarea la față a Porturilor Medgidia și Ovidiu. Ce face Administrația Canalelor Navigabile în acest sens (documente)

09 Sep 2020 1338

Vizită surpriză pe Bricul Mircea

06 Aug 2020 2198

UPDATE - A intervenit și elicopterul SMURD Misiune urgentă a pompierilor. O persoană a căzut într-un tanc petrolier, în Portul Midia

03 Aug 2020 957

Navă eșuată în Portul Midia

22 Jul 2020 889

CNSC a decis Licitația pentru PUZ-ul Portului Constanța nu s-a încheiat. Afaceriștii de la Synergetic Corporation mai au o șansă la contract

30 Jun 2020 743

Nava Queen Hind, eșuată în Portul Midia, scoasă la vânzare de executorul judecătoresc. Care este prețul de pornire (document)

26 Jun 2020 2037

Peste 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite de Garda de Coastă

22 Jun 2020 717

Agenții Zip Escort au descoperit, împreună cu Poliția de Frontieră, un autoturism cu care se făcea trafic cu țigări

22 Jun 2020 850

Acuzații de contrabandă, în Portul Midia. Ce au găsit polițiștii de la Transporturi

10 Jun 2020 1121