Anul 2022 în imagini. Cele mai emoționante momente din anul care a trecut (GALERIE FOTO)


 
 Anul 2022 nu a dus nici el lipsă de evenimente.
 
După pandemia de coronavirus, 2022 a fost de departe marcat de invazia Rusiei în Ucraina. Dar...cu toate aceste turbulențe au existat și evenimente memorabile, și imagini de care ne vom aminti mereu.


 
În debutul anului 2022, la data de 05 ianaurie, în ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie oficia slujba de Sfințire Mare a apei. Și nu oricum. După cum putem observa în imagine, Arhiepiscopul Tomisului sfințește apa cu deosebită măiestrie. 
 
Citește și: Imaginea zilei-Arhiepiscopul Tomisului sfințește cu măiestrie apa, în ajunul Bobotezei

 
Costumație inedită de bobotează

 
Și pentru că bobotează este un eveniment religios deosebit de important, nu putem să nu ne aducem aminte de costumația inedită a unui bărbat care a participat la slujba de la Constanța. Acesta a exagerat puțin cu măsurile de protecție și a purtat ă o costumație neobișnuită.

 
Acesta  purta o mască transparentă care îi acoperă toată fața, ochelari de ski și o mască albastră care nu îi acoperea însă și nasul.



Citește și: Imaginea zilei-Costumație inedită la Procesiunea de Bobotează


Gigel, roboțelul vedetă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța
 
Și, așa cum precizam, anul 2022 nu a fost unul chiar atât de rău. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a efectuat a data de 12 ianuarie, o vizită la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.


 
Printre aparatele de specialitate cu care a fost dotat spitalul se numără și un robot dezinfectant care le ușurează mult munca medicilor și cadrelor medicale. Acesta a devenit în scurt timp vedeta spitalului, iar personalul l-a botezat „Gigel“. 

  
Imagine tristă surprinsă  Punctul de Trecere al frontierei Isaccea
 
Invazia Rusiei în Ucraina a adus cu ea multe vieți pierdute și multă durere. Doi copii au fost fotografiați în timp ce se uitau printr-un gard spre malul ucrainean al Dunării acolo de unde au fost nevoiți să plece de urgență. 


 
Tristețea se poate observa pe chipurile copiilor, prea mici să înțeleagă de ce au fost nevoiți să părăsească locuința în care până mai zilele trecute se simțeau în siguranță alături de părinți. 
 
Citește și: Imaginea zilei-Doi copii ucraineni sosiți la Isaccea privesc cu tristețe spre țara natală (GALERIE FOTO+VIDEO)

O altă imagine care nu ne poate lăsa reci este tot cea a unei fetițe din Ucraina. Micuța este ostenită cărându-și bagajele la vama Isaccea, județul Tulcea.Familiile din Ucraina sunt greu încercate de tragedia prin care trec. 


 
Această imagine nu are cum să nu ne ajungă la inimă. După cum puteți vedea, este vorba despre o o tânără mamă care împingea un cărucior în care se aflau un băiețel și o fetiță gemeni, la vama Isaccea din județul Tulcea. 



Micuții nu par să aibă decât câteva luni, iar mama lor a fost nevoită să își părărească locuința pentru a le oferi liniștea copiilor ei.
 
Eveniment marcant pentru Constanța în anul 2022
 
Data de 05 martie 2022 a îndoliat Armata României.Șase dintre cei opt militari decedați în accidentele aviatice care au avut loc, în județul Constanța, în seara zilei de 2 martie, au fost înmormântați în Cimitirul Eroilor din Constanța.  


 
Momentul a fost unul presărat de multă durere. În semn de prețuire, au fost aruncate flori dintr-un elicopter, în Cimitirul Central, în timpul înmormântării eroilor. Sute de persoane au participat la funeraliile celor șase militari. 

Citește și: Imaginea zilei-Flori din elicopter, pentru eroii armatei române, decedați în accidentele aviatice din județul Constanța (VIDEO)
 
  
Durerea nu are vârstă. Mesajul emoționant al unui copil din Ucraina



La data 12 martie, Primăria municipiului Constanța organizat  pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii , o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc  în marile orașe din Europa. Un copil ucrainean a fost fotografiat ținând în mână o pancartă pe care scrie „Noi vrem pace”. 
 
În 2022, nu au lipsit nici evenimentele rutiere la Constanța.
 
Vedem tot mai multe de cruci în locurile în care a avut loc o moarte neaşteptată, violentă, cauzată de un accident grav de circulaţie. Nu există nicio lege care să interzică amplasarea acestora, astfel încât în unele localităţi, traversate de drumuri naţionale, se pot vedea chiar şi zece-douăzeci de astfel de obiecte de cult, întinse pe mai puţin de un kilometru.Acest aspect este exemplificat și în accidentul de la ieșire din Tuzla. Acicdentul a avut loc în zona crucilor de pe marginea unui drum județean. În evenimentul rutier patru persoane au fost rănite.
 
Citește și: Imaginea zilei-Straniu accident rutier în județul Constanța, produs în zona unei cruci de pe marginea drumului   

În fiecare an, la 14 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Dobrogei, marcând, astfel, data la care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul naţional.
 
La acțiune au participat membrii din minoritățile reprezentantive ale regiunii, care au împărtășit din experiențele lor în Dobrogea. Dar a existat și un moment artistic susținut de copilașii de la Gradinița Steluțele Mării. 

Nu putem să nu ne emoționăm privind bucuria cu care micuțul prezent la eveniment bate palma cu subprefectul. 

Copilul percepe candid, dar serios, lumea, iar descoperirea ei, prin limbă, prin cuvinte, prin erori de înțelegere, de pronunție, prin inventarea de cuvinte care nasc umor este, în fond, un exercițiu de cunoaștere, o experiență de viață, un mod de asimilare.
 
Citește și: Imaginea zilei-Ziua Dobrogei prin ochi de copil

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSURetrospectiva activităților derulate în Săptămâna Protecției Civile

05 Mar 2024 331

ISU HarghitaRetrospectiva misiunilor din weekend

19 Feb 2024 359

Vernisajul expoziției de artă vizuală „Retrospectiva anului 2023” este găzduit de Muzeul Național al Marinei Române

21 Jan 2024 655

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1718

Retrospectiva lansărilor de carte la Constanța, în anul 2023. Ce autori și-au prezentat noile creații editoriale

05 Jan 2024 945

Retrospectivă 2023 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, încă un an împlinit prin excelență și tradiție

03 Jan 2024 1772

Retrospectivă 2023 Hoți, jafuri și anti exemple la Constanța!

02 Jan 2024 819

Retrospectiva 2023 Evenimentele marcante în tehnologie. AI a cucerit piața, cu un avans considerabil

01 Jan 2024 964

RETROSPECTIVĂ 2023! Incendii violente în județul Constanța! Elevi evacuați de la o școală din Constanța și Planul Roșu de Intervenție activat la Rafinăria Petromidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1383

RETROSPECTIVĂ 2023 An plin de nunți și copii. Iată ce evenimente mondene au avut loc în acest an

30 Dec 2023 784

Retrospectivă 2023 Investiții imobiliare ce au marcat anul. De la spălătorii trasnsformate în restaurant, la blocuri de 28 de etajele

29 Dec 2023 1426

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 1003

RETROSPECTIVĂ 2023 An morbid la malul Mării Negre. Zeci de persoane înecate în acest an

26 Dec 2023 778

Retrospectiva 2023 Concerte, festivaluri și evenimente reprezentative în Constanţa

24 Dec 2023 1099

Retrospectiva 2023 Constanța Imaginile ce spun povestea anului ce se apropie de final (FOTO)

23 Dec 2023 1043