Anunț important pentru elevi. Modalități noi și creative de predare și învățare

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie, a declarat că intenţioneze să ofere elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal posibilitatea să experimenteze încă din timpul şcolii.

„Vrem să oferim elevilor din învățământul gimnazial și liceal posibilitatea să experimenteze, încă din timpul școlii, ce înseamnă să fie antreprenori, să dezvolte un start-up, într-o societate competitivă. Apreciez inițiativa CONAF și FPPG de a oferi expertiză și educație antreprenorială elevilor și invit și alte organizații cu activitate în domeniu să contribuie la dezvoltarea opționalului de educație antreprenorială în școlile gimnaziale și liceele din România.

Începem să conturăm Strategia naţională pentru antreprenoriat, un instrument atât de necesar pentru asigurarea prosperității României”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul Educaţiei și Cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) au semnat, astăzi, 10 decembrie 2019, Acordul de parteneriat „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială”. Prin intermediul acestui acord va fi susținută dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

Semnatarii Acordului de parteneriat se angajează să colaboreze activ cu reprezentanții MEC, alături de alți parteneri care se vor alătura acestui demers, la Strategia națională pentru educație antreprenorială.

Cristina Chiriac, Preşedinte CONAF, consideră „o prioritate introducerea în şcoli a orelor de antreprenoriat în vederea dezvoltării aptitudinilor şi competenţelor tinerilor şi pregătirii acestora pentru a deveni azi, antreprenorii de care economia românească are nevoie, mâine. România se numără printre cele câteva ţări europene care nu au încă o strategie naţională pentru educaţie antreprenorială. Iată că, astăzi, împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei și Cercetării şi cu cei ai Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze facem un important pas înainte”.

La rândul său, Franck Neel, Preşedintele FPPG, este de părere că „educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice, cât și la valorile europene în contextul globalizării și digitalizării la nivel mondial. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei”.

Pactul pentru muncă, inițiativă în cadrul căreia este inclus „Pactul pentru educaţie antreprenorială”, presupune reducerea deficitului forţei de muncă din România, transparentizarea pieţei muncii şi dezvoltarea antreprenoriatului, recunoscut ca generator de prosperitate în societate şi element determinant pentru creșterea economică și crearea locurilor de muncă. Investiția în educația antreprenorială este una dintre cele mai rentabile investiții pe care o poate face România în educația copiilor. Elevii participanți au șanse de 3 până la 6 ori mai mari de a-și deschide o afacere ulterior, într-un anumit moment al vieții, comparativ cu cei care nu beneficiază de educație antreprenorială “,  a postat pe pagina sa de Facebook, Monica Anisie.






Sursa foto-captura: Facebook/ Monica Cristina Anisie 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Propunere O nouă zi liberă pentru angajații români

07 Feb 2023 1878

Producătorii agricoli de legume-fructe și cartofi ar putea beneficia de un ajutor de stat de până la 100.000 de euro

26 Oct 2022 1482

Elevii constănțeni salută decizia Monicăi Anisie de a susține votul de la 16 ani

08 Jun 2022 1206

Ordinul privind începerea anului școlar, contestat la Constanța! Când s-ar putea da prima hotărâre

21 Sep 2021 1655

Judecătorii din Constanța ar putea anula mâine ordinul privind deschiderea anului școlar

18 May 2021 2147

Când vor analiza judecătorii din Constanța Ordinul privind deschiderea anului școlar 2020-2021

05 Apr 2021 1701

Dosarul, la Constanța Se cere anularea Ordinului privind deschiderea anului școlar 2020-2021. Ce spune Monica Anisie, fostul ministru al Educației

11 Mar 2021 5323

Cu toate că ISJ Constanța nu se implică Peste 1.000 de elevi constănțeni participă la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, sprijinită logistic de UMC

20 Feb 2021 3247

Șapte eleve din Constanța, calificate pentru testele finale ale Olimpiadei Europeane de Matematică a Fetelor

13 Feb 2021 3249

Profesorii de istorie și geografie blamează propunerile din proiectul de plan cadru pentru anul școlar viitor

21 Jan 2021 2863

Retrospectiva 2020 Digitalizarea învățământului românesc din cauza pandemiei. Dar și regresul educației

31 Dec 2020 3755

Ministerul Educației dezminte afirmațiile unui profesor focșănean Disciplinele Istorie și Geografie nu se desființează sau comasează!

22 Dec 2020 2042

Editorial Cine n-a votat n-are drept la comentat!

07 Dec 2020 4071

Ministrul Educației a emis ordinul Programele școlare pentru cele 425 de discipline din învățământul special, aprobate

04 Dec 2020 1885

„Școala Altfel” în mediul on-line Teatru forum. Elevii de la Arte, în direct cu profesori de la UNATC

26 Nov 2020 4494