Anunțul Ministrului Apărării Naţionale „Trăim vremuri dificile. Trebuie să acţionăm repede”

foto ZIUA de Constanța

 
  • Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi, că "trăim vremuri complicate, dificile" şi "trebuie să acţionăm repede", în timpul discursului cu ocazia aniversării a 175 de ani a Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" de la Sibiu.

"Noi trebuie să rămânem un spaţiu al excelenţei, al disciplinei şi responsabilităţii. De aceea, sunt bucuros să vă felicit pentru rezultate şi să vă îndemn să faceţi o educaţie militară care să răspundă vremurilor de acum, să răspundă urgenţelor pe care le avem în acest moment. Pentru că trăim drept, cu vremuri complicate, trăim vremuri dificile, în care nu mai putem să mergem liniar spre viitor, nu mai putem să aşteptăm ca lucrurile să se întâmple, trebuie să acţionăm repede, probabil şi să ne refacem o mare parte din planurile pe care ni le-am făcut până acum. De aceea, cred că astăzi, mai mult ca oricând, în educaţia militară şi nu numai educaţia militară, avem nevoie de a cultiva creativitatea şi inovaţia", a spus Vasile Dîncu.
 
Potrivit ministrului Apărării Naţionale, "poate e mai puţin nevoie de conformism şi de supunere o oarbă, poate este nevoie de mai mult dinamism în relaţia dintre instructori şi student, dintre profesori şi student, pentru că lumea care vine trebuie s-o construim alături de tinerii pe care-i avem aici".

Vasile Dîncu s-a referit şi la războiul din Ucraina şi a spus că este nevoie "să vedem în ce măsură lecţiile războiului din zonă, un război care nu s-a terminat şi, cum spunea recent un american, nu putem să îi tragem concluzii la jumătatea lui. Nu avem toate lecţiile la jumătatea lui. Să încercaţi să vă gândiţi ce avem de făcut pentru ca mereu să poată fi adusă această strategie la zi".

Ministrul Apărării Naţionale i-a îndemnat pe tinerii ofiţeri să spună ce nu funcţionează în Armata Română, pentru a putea îmbunătăţi lucrurile.

"Vreau însă să spun un lucru: încercaţi fiecare în zona dumneavoastră să schimbaţi ceea ce credeţi că trebuie schimbat în Armata Română. N-are rost să aşteptaţi ca schimbările să vină de sus. Schimbările cele mari pot să vină doar de jos în sus. Şi încercaţi să ne faceţi şi pe noi cei care, vremelnic, unii continuă, alţii sunt la conducerea ministerului sau Armatei, să ştim ce nu funcţionează. Să vă cunoaştem părerile şi să vă cunoaştem ideile dumneavoastră şi trebuie să ne grăbim. Lumea nu aşteaptă după noi, nu aşteaptă să ne schimbăm şi să ne modernizăm. Astăzi lumea se schimbă foarte repede", a adăugat Vasile Dîncu.

Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", continuatoarea tradiţiilor militare ale primei şcoli de ofiţeri din România, înfiinţată la Bucureşti in data de 13 iunie 1847, este instituţia de învăţământ superior militar care şi-a asumat misiunea de a forma tinerii ofiţeri din Forţele Terestre ale Armatei României.


Sursa AGERPRES

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Imnului Național, sărbătorită în toate garnizoanele din țară

29 Jul 2022 472

Exercițiu NATO în spațiul aerian al României. Aeronavele vor zbura la joasă înălțime în județul Constanța

28 Jul 2022 585

Expoziție de tehnică militară automobilistică intitulată Ziua Motomecanizatelor la Muzeul Militar Național

28 Jul 2022 359

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 379

Nou-născut, transportat de la Iași cu o aeronavă medicală la Pisa

27 Jul 2022 511

Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

26 Jul 2022 485

Armata Română în doliu! A murit colonelul în retragere Constantin Zaveti

25 Jul 2022 632

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană în vizită la sediul Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii”, din Târgu Mureș

25 Jul 2022 499

MApN Două aeronave C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor trimise în Slovenia în misiune de stingere a incendiilor

24 Jul 2022 623

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

21 Jul 2022 483

Pacient în stare gravă, transportat cu o aeronavă militară la un spital din Germania

21 Jul 2022 706

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 450

Ministrul apărării naționale, la reuniunea aniversară „Femeile, pacea și securitatea”. Când va avea loc evenimentul

15 Jul 2022 496

Legea privind achiziția a 32 de avioane multirol, promulgată

14 Jul 2022 434

Un detașament de onoare din Brigada 30 Gardă ,,Mihai Viteazul", la parada militară organizată la Paris cu prilejul Zilei Naționale a Franței (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 404