Actualitate

Apel al Poliţiei Locale Constanţa. Nu încingeţi grătarele în stradă, pentru că amenzile sunt usturătoare!

Constănţenii profită de ultimele zile de vară din acest an, chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, luna septembrie înseamnă începutul toamnei. Temperaturile ridicate îi îndeamnă pe oameni să prindă ultimele raze de soare, pe când alţii preferă să se delecteze la un picnic sau un grătar. În loc să aleagă locurile special amenajate pentru această activitate recreativă, mulţi întind mese festive şi încing grătare ba pe trotuare, ba direct pe carosabil. Poliţia Locală Constanţa a intervenit în ultimele zile în mai multe situaţii de acest gen, aplicând amenzi. Poliţiştii au şi un mesaj pentru cei care doresc să rişte: aceştia sunt pasibili de amendă dacă aleg să încalce legea.
 
Fie că vorbim de nunţi, botezuri sau petreceri stradale cu grătare, unii cetăţeni aleg să nu meargă în locurile special amenajate, mutând petrecerea în stradă, unde, pe lângă grătare şi mese, mai aduc şi lăutari sau sisteme de sonorizare puternice, tulburând astfel liniştea publică.
 
„Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau un grătar pe domeniul public că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte. Conform Legii 54/2012, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea de activităţi de picnic şi în care aprinderea focului este permisă. Este strict interzisă aprinderea focului pe străzi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitir şi în oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens. În zonele indicate pentru desfăşurarea activităţii de picnic, aflate în intravilanul localităţii, sunt permise activităţi de picnic, fără însă a aprinde focul. Cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pot fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei. Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri, amintiţi-vă de Legea Picnicului“, au transmis reprezentanţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.
 
Reamintim că miercuri, 5 septembrie, în jurul orei 20.30, un constănţean a fost amendat contravenţional cu suma de 1.400 de lei pentru că a făcut grătar şi a depozitat pe domeniul public materiale şi obiecte (mese, scaune). La eveniment participau mai multe persoane care tulburau liniştea locatarilor din zonă şi îngreunau traficul rutier şi pietonal de pe strada Chiliei din municipiul Constanţa.
 
La data de 31.08.2018, ora 16.45, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa au sancţionat contravenţional o femeie în vârstă de 53 de ani din municipiul Constanţa care era responsabilă de organizarea unei petreceri cu lăutari, ce foloseau instrumente de sonorizare cu un volum fonic ridicat. La eveniment participau mai multe persoane care tulburau liniştea locatarilor din zonă şi îngreunau traficul rutier de pe strada Dacia din centrul oraşului Constanta, precizează DGPL Constanţa. Persoanei în cauza i s-a aplicat o amendă contravenţională de 500 de lei, iar domeniul public a fost eliberat şi zona igienizată de către participanţii la eveniment.
 
Citeşte şi

Ce amendă a primit un constănţean care facea grătarul în faţa casei
 
Constanţa. Petrecăreţi care tulburau liniștea locatarilor din zona și îngreunau traficul, amendaţi de poliţiştii locali

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Razie de amploare a polițiștilor locali din Constanța. În ce zone au acționat agenții. Ce nereguli au fost constatate (galerie foto)

16 Feb 2019 432

Zeci de garaje au fost desființate în cartierul Inel II din Constanța într-o lună. Ce amenzi riscă proprietarii care nu se conformează somațiilor primite

15 Feb 2019 513

Șoferul unui microbuz de marfă, sancționat de polițiștii locali în zona Casa de Cultură din municipiul Constanța. Mai multe echipaje de Poliție Locală au intervenit (galerie foto+video)

12 Feb 2019 3333

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

12 Feb 2019 468

Constanţa Cerşetoria, comerţul ilicit şi alte abateri, sancţionate de poliţiştii locali

11 Feb 2019 379

Constanţa Bucureşteancă, prinsă în timp ce se plimba cu maşina pe plajă. Cu ce amendă s-a ales

11 Feb 2019 597

Constanța Sancțiuni aplicate de polițiștii locali. Ce abateri au constatat agenții

09 Feb 2019 442

Scandal în Gara CFR Constanța. Un bărbat sub influența etnobotanicelor jignea cetățenii. Incredibil ce au descoperit polițiștii locali

08 Feb 2019 534

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sesizate (galerie foto)

07 Feb 2019 465

Constanţa. Prins a treia oară în timp ce vindea ţigări de contrabandă. Cu ce amendă s-a ales

06 Feb 2019 488

Tânăr, prins de poliţiştii locali în timp ce încerca să fugă cu bunuri sustrase dintr-un magazin din Constanţa

05 Feb 2019 936

Constanţa. Comerţul ilicit, nepăstrarea curăţeniei şi călătoritul fraudulos, sancţionate de poliţiştii locali

04 Feb 2019 382

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu măsura Primăriei Constanţa de sancţionare a celor care parchează sau staţionează cu vehiculele pe trotuare?

04 Feb 2019 2427

Polițiștii locali au monitorizat parcurile din Constanța. Ce nereguli au depistat agenții (galerie foto)

02 Feb 2019 437

Atenție șoferi. Se aplică amenzi la parcarea autoturismelor pe trotuarele de pe strada Pandurului din Constanța (galerie foto)

01 Feb 2019 620