APM Constanţa îi răspunde lui Radu Mazăre „PUG nu a fost avizat de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi"

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a răspuns acuzaţiilor primarului Radu Mazăre, care a declarat că instituţia a blocat un proiect derulat de Primăria Constanţa în cartierul Tomis III.

„Primăria municipiului Constanţa şi SC Confort Urban SRL, au depus în data de 23.04.2012, solicitarea pentru emiterea acordului de mediu pentru proiectului «Reamenajare alei de acces, parcări şi fluidizare circulaţie în cartierul Tomis Nord, între bulevardul Lăpuşneanu, străzile Suceava, Adamclisi, Cişmelei şi Cpt. Dorbrilă Eugeniu». Până la acest moment, APMC Constanţa nu a transmis titularilor proiectului niciun răspuns, documentaţia aflându-se încă în etapa de analiză. În data de 7 mai, doi consilieri din cadrul Serviciului Reglementări au efectuat verificarea amplasamentului pe care urmează a fi realizat proiectul, conform procedurii de emitere a acordului de mediu. Problema pentru care APM Constanţa nu a soluţionat încă cererea Primăriei Constanţa este legată de planul de urbanism menţionat în Certificatul de urbanism emis pentru acest proiect, respectiv Planul de Urbanism General, aprobat prin HCL nr. 77/31.03.2011. Acest Plan de Urbanism General nu a fost avizat încă de autoritatea competentă de mediu, respectiv Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi, din această cauză Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa este în imposibilitatea de a finaliza analiza documentaţiei depuse. PUG - ul în discuţie a fost depus de către Primăria Municipiului Constanţa la ARPM Galaţi încă din anul 2011 şi se află în procedură de avizare. La acest moment, nedeţinând avizul de mediu, acest PUG nu constituie un PUG aprobat conform prevederilor legale", susţin reprezentanţii APM Constanţa. Soluţionarea cererii de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect se va putea realiza conform prevederilor legale în vigoare referitoare la emiterea acordurilor de mediu, după avizarea de către autoritatea competentă a PUG - ului menţionat în Certificatul de urbanism. „Din dorinţa de a înlătura orice neînţelegere sau confuzie, aceste aspecte au fost comunicate primarului Radu Mazăre printr-o adresă transmisă în data de 9 mai, deoarece informaţiile pe care le deţinea erau eronate şi nu proveneau din documente sau declaraţii ale conducerii APM Constanţa", mai spun reprezentanţii agenţiei.

Mazăre vrea să schimbe directorul APM Constanţa

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, Radu Mazăre a acuzat APM Constanţa că a blocat emiterea autorizaţiei de mediu pentru proiectul care constă în lărgirea aleilor pietonale, înfiinţarea a o mie de locuri de parcare, precum şi a două sensuri giratorii în cartierul Tomis III. Mai mult, primarul Mazăre a mai declarat că va cere noului ministrul al Mediului, Rovana Plumb, schimbarea directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Simona Constantin. „S-a schimbat Guvernul acum şi decât să schimbăm noi proiectul sau să stăm opt luni pentru un aviz, mai bine o schimbăm pe cucoană. Aceeaşi atitudine au avut în permanenţă. Oamenii ne întreabă de ce nu le facem parcări şi cucoana ne trimite să facem studiu de impact, în vreme ce în lege este prevăzut că putem să extindem, să facem parcări de acest gen, dar nu vrea ea. O vom schimba", a spus Radu Mazăre.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 556

Dezbaterea publică, pe data de 25 aprilie CN ACN Constanța SA va sistematiza teritoriul aferent Danei 99 din zona fluvio-maritimă

20 Apr 2024 427

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 362

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 396

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 454

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 11309

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 397

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 694

Primăria Constanța intenționează să exproprieze proprietarul de pe strada Primăverii 59A. Ce vrea să amenajeze acolo? (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 722

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 658

Fermă agrozootehnică, înființată de Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă în județul Constanța

11 Apr 2024 1210

Un imobil din stațiunea Venus crește pe verticală. Firma Club Razelm SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

11 Apr 2024 457

Pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone pe an Portul Medigida va fi modernizat și extins de CN ACN Constanța SA

11 Apr 2024 1190

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 628

Imobiliare Constanța Nord Urban SRL va ridica două imobile cu regim hotelier în Mamaia Nord

09 Apr 2024 575