Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

Polițiști în acțiune. Foto:DGPMBPe timpul minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și de Rusaliile Ortodoxe la nivel național vor acționa peste 23.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, specialiști de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și de la alte structuri MAI. 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat intensificarea eforturilor de prevenire și combatere a faptelor ilegale în zonele aglomerate, precum stațiuni turistice, gări, aeroporturi, locuri de agrement sau de desfășurare a unor evenimente publice. 

„Vă reamintesc că în week-endul care a trecut au avut loc două manifestări publice de amploare cu o prezență de peste 100.000 de persoane. Datorită mobilizării structurilor MAI atât dispozitive de ordine publică și echipaje rutiere, cât și dispozitive de intervenție în situații de urgență, inclusiv pentru acordarea primului-ajutor, evenimentele s-au desfășurat fără probleme deosebite. 

Potrivit informațiilor transmise până la acest moment de organizatori, în următoarele zile vor avea loc peste 540 de evenimente publice la care se așteaptă o participare numeroasă, estimarea totală fiind de aproximativ 530 de mii de persoane. 

Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor incidente favorizate de aglomerație, dar și pentru gestionarea urgențelor medicale. 

Pentru protecția credincioșilor, echipajele de ordine publică și de intervenție în situații de urgență vor avea în atenție și lăcașurile de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu participare numeroasă“ - a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.  


Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o creștere a valorilor de trafic, peste 1.500 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național, cu accent pe cele mai solicitate drumuri naționale și autostrăzi. Principalele obiective ale echipajelor rutiere vor fi fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor grave. 

„Pentru depistarea șoferilor care pun în pericol siguranța traficului, polițiștii rutieri vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar și cu dispozitive care semnalează consumul de alcool și de substanțe interzise. 

Polițiștii vor beneficia de sprijinul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza drumurile aglomerate și cu risc de producere a unor accidente grave. 

Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere și să manifeste o conduită preventivă, ținând cont de condițiile de trafic și de drum, dar și, dacă va fi cazul, de condițiile hidro-meteorologice. 

Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiți să intervină rapid pentru limitarea efectelor situațiilor de urgență, inclusiv cele provocate de vremea severă, precum și pentru stingerea incendiilor și acordarea primului-ajutor calificat. Polițiștii de frontieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenței traficului de autovehicule și a tranzitului de persoane, concomitent cu desfășurarea eficientă a activităților de prevenire și de combatere a infracționalității transfrontaliere“ - a mai menționat purtătorul de cuvânt al MAI. 


Pe parcursul minivacanței, la nivelul întregii țări, efectivele MAI vor avea o prezență activă în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale de orice fel și pentru a putea asigura intervenția rapidă în situații de pericol pentru cetățeni.  

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii la Constanța Sute de persoane internate de urgență la Spitalul Județean

06 Jun 2023 917

Sute de misiuni ale pompierilor ISU Dobrogea în minivancanța de Rusalii

06 Jun 2023 604

Județul Constanța Sute de amenzi aplicate de polițiști în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

05 Jun 2023 736

Avertizare de la Poliție pentru luni, 5 iunie. Ce trebuie șă știe cei care vin de la mare sau pleacă la Constanța

04 Jun 2023 1171

Trafic intens! Cozi de mașini la intrare în Vama Veche (FOTO+VIDEO)

04 Jun 2023 1459

Minivacanța de Rusalii la Constanța Iubitorii de albastru infinit au ales o plimbare cu vaporașul în Portul Tomis (FOTO+VIDEO)

04 Jun 2023 1225

Fotoreportaj Imagini spectaculoase de la Constanța. Valuri mari pe litoral în minivacanța de Rusalii (FOTO+VIDEO)

04 Jun 2023 1491

Minivacanța de Rusalii la Constanța Faleza Cazinoului, magnet pentru constănțeni și turiști (FOTO+VIDEO)

04 Jun 2023 1463

Minivacanţa de Rusalii 2023 Recomandări pentru siguranța în trafic la întoarcerea de pe litoral

04 Jun 2023 911

Când se vor întoarce bugetarii la muncă, după minivacanța de Rusalii

02 Jun 2023 1228

Plajele din Costinești, pline de turiști în a doua zi de vară (FOTO+VIDEO)

02 Jun 2023 1882

Minivacanța de Rusalii la Constanța. Sute de polițiști vor acționa în județ

31 May 2023 681

Minivacanța de Rusalii se apropie! Când vor pica următoarele zile libere pentru români

31 May 2023 766

Poliția RomânăMinivacanță în siguranță

30 May 2023 634

La începutul lunii iunie, românii beneficiază de o nouă minivacanță. Câte zile libere vor avea

22 May 2023 1012