Apropiaţi ai echipei Mazăre - Constantinescu pun la cale o afacere imobiliară Sigma Residence, ansamblu de locuinţe în zona centrului comercial Tom Constanța

Beneficiarii Ozghen Husein, Narcis Husein, Enis Husein, Gheorghe Alexa şi Ion Maticiuc au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Alimentare cu apă potabilă, sistem de canalizare şi tramă stradală pentru ansamblu de locuinţe Sigma Residence Constanţa“.
 
Noul ansamblu de locuințe va fi ridicat în partea sud-vestică a oraşului Constanța, între cartierul rezidențial Tomis Plus şi centrul comercial Tom Constanța. Afaceriştii care vor ridica ansamblul Sigma Residence au o poveste interesantă. Printr-un schimb de terenuri cu Primăria Constanţa, suprafaţa de pământ pe care a fost construit Tom Mall – Carrefour a intrat în posesia lor. Întreaga istorie a terenurilor din această zonă a fost redată de cotidianul ZIUA de Constanţa în materialele: Schimb cu Mazăre: Al cui a fost terenul de la Carrefour şi Operaţiunea „Valiza“: Cum l-a împroprietărit Mazăre pe Strutinsky.
 
Terenul propus spre analiză are o suprafață totală de 287.789 mp. Potrivit memoriului depus la APM Constanţa, scopul lucrărilor este realizarea rețelelor edilitare (alimentare cu apă, canalizare menajeră şi ape meteorice) şi branşarea / racordarea la sistemul centralizat de alimentare cu apă şi de canalizare a oraşului şi sistematizarea terenului prin realizareade drumuri, trotuare şi locuri de parcare conform planurilor de situație anexate, necesare dezvoltării noului ansamblu de locuințe Sigma Residence. Întrucât zona ce se doreşte a fi amenajată este întinsă ca suprafață, dezvoltarea acesteia se va realiza etapizat, pe măsura dezvoltării urbane, astfel că şi trama stradală, şi echiparea edilitară se vor realiza, în primă fază, doar pe o anumită porțiune - etapa I.

La acest nivel vor fi realizate rețelele edilitare, drumurile de circulație şi trotuarele. Rețelele edilitare se vor poza sub partea carosabilă şi sub trotuare. Astfel, suprafața de teren ocupată efectiv de lucrare este de 16.000 mp. În memoriul proiectului se mai precizează că vor fi executate şi 18 străzi noi cu parcări auto şi trotuare. Străzile vor avea o lungime totală de 2.778,35 m şi o suprafaţă de 20.146 mp. Parcările vor fi amenajate pe o suprafaţă de 2.885 mp, iar spaţiile verzi se vor întinde pe 6.115 mp.
 
Un alt afacerist care va dezvolta un asamblu de locuinţe în zonă este şi omul de afaceri Liviu Ghebaur. Firma sa veterană, operatorul portuar  North Star Shipping, va ridica un bloc de patru nivele în vecinătatea ansamblului de locuinţe Sigma Residence. Despre acest subiect puteţi citi pe larg în Cotidianul ZIUA de Constanţa în materialul: Un investitor pe placul primarului: Liviu Ghebaur construieşte un bloc pe terenul afaceriştilor „din zona“ lui Mazăre.

 Cine este cumătrul Ozghen Husein?

Pe Ozghen Husein şi Nicuşor Constantinescu nu îi leagă doar interesele economice comune. Preşedintele suspendat al CJC este naşul de cununie al fiului lui Husein şi al fiicei lui Ali Nurhan. Aşa cum arată datele din Monitorul Oficial şi cele de la Registrul Comerţului, Ozghen Husein face parte din structura afacerilor echipei Mazăre - Constantinescu de cel puţin 15 ani. În anul 2000, îl regăsim pe Ozghen Husein ca asociat în SC Romanian Distribution Services SRL, alături de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky, Rene Ovidiu Rohan, Ştefan Popescu, Cristian Ruşescu şi Mihaela Otilia Pârvan, toţi aflându-se şi astăzi în configuraţia societăţii care, între timp, şi-a schimbat denumirea în SC Royal Distribution Services SRL. Pe Ozghen Husein şi pe Nicuşor Constantinescu nu îi leagă doar interesele economice comune. Ozghen a fost partener de afaceri, în decursul timpului, cu vicepreşedintele CJC Cristian Darie şi cu fraţii acestuia, societăţile care i-au conectat, la un moment dat, fiind SC General Turism SRL, SC Varianta SRL sau SC Asociaţii SRL. De asemenea, Husein a mai fost partener de business şi cu fostul deputat, în prezent consul general al României la Toronto, Antonella Marinescu, şi cu mama acesteia, Paraschiva Barbu, în SC Grandpact SRL, societate pe care Husein a şi administrat-o.

 

Ozghen şi supermarketul Lidl

De una dintre firmele la care Ozghen Husein apare ca asociat se leagă apariţia celui de-al treilea supermarket Lidl în Constanţa. În februarie 2012, publicaţia ZIUA de Constanţa scria pe larg despre istoria acestui centru comercial. Firma care a depus la vremea respectivă documentele pentru avizarea proiectului a fost SC Nortech Trade SRL, ce apărea cu doi asociaţi, unul, persoană juridică, SC Habitat şi Ambient SA, şi cel de-al doilea, persoană fizică, nimeni altul decât Ozghen Husein, administratorul SC Nortech Trade SRL fiind Elvira Mihaela Tănase Gherasim, la rândul ei, o apropiată a echipei Mazăre - Constantinescu, cunoscută ca om de bază al lui Sorin Strutinsky.

Mai multe detalii pe acest subiect puteţi citi pe ZIUA de Constanţa Lidl no 3, pe numele acoliţilor lui Mazăre


Numele lui Husein este destul de des întâlnit atunci când vine vorba despre afacerile interpuşilor echipei Mazăre - Constantinescu. După Lidl, un alt caz de acest gen este cel al schimburilor de terenuri, unul dintre ele datând din 2011.

 Afacerile

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Husein apare, în prezent, ca asociat sau administrator în: SC Agro Util Dunărea SRL (firmă aflată momentan în întrerupere temporară de activitate), SC Asociaţii SRL, SC Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL, SC Elcor SRL, SC Eni-Nar International SRL, SC Măgura Siloz SRL, SC NG Plus Exchange SRL, SC Nortech Trade SRL, SC Plaza Events SRL şi SC Royal Distribution Services SRL. Tot din Registrul Comerţului aflăm că Ozghen Husein este administrator al Cofetărie Pizzărie Mimoza SRL, SC Elcor SRL, SC Eni-Nar International SRL şi SC Măgura Siloz SRL.

 
În vremurile de glorie ale PNG-ului lui Gigi Becali, Gheorghe Alexa s-a ocupat de organizaţia de la Constanţa, iar Ion Maticiuc este tatăl celebrului Codin, cunoscut mai degrabă cu porecla Poponeţ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.