Arafat a făcut anunțul Un avion Tarom va fi trimis pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi în Africa de Sud (VIDEO)

  • Prin Mecanismul de protecţie civilă europeană se va acorda sprijin şi altor cetăţeni europeni

Duminica, 28 noiembrie, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că un avion Tarom va fi trimis pentru a aduce în ţară românii care au rămas blocaţi în Africa de Sud, după ce mai multe curse aeriene au fost anulate.
 

"Mai devreme a fost aprobată Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Prin Hotărâre s-a adăugat la ţările care au fost menţionate ieri (sâmbătă - n.r.) şi Malawi, iar, în plus, s-a stabilit că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU, şi Ministerul Transportului vor lucra împreună pentru repatrierea cetăţenilor români care nu pot să ajungă înapoi în România din cauza perturbărilor care sunt acum cu transportul aerian din zona respectivă, mai multe curse fiind anulate şi mai multe fiind pline, care ajung în Europa.


Am început să întreprindem măsurile împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ministerul Transporturilor, prin Tarom, pentru trimiterea unui avion, la decizia Guvernului, care va pleca Bucureşti - Mombasa - Pretoria şi care urmează să aducă cetăţenii români'', a spus Arafat. Prin Mecanismul de protecţie civilă europeană se va acorda sprijin şi altor cetăţeni europeni
 

''Vom oferi şi prin Mecanismul de protecţie civilă europeană şi un număr de locuri pentru cetăţenii europeni ai altor ţări europene UE pentru a-i repatria la Bucureşti, după care de aici se stabileşte cum ajung în ţările lor", a transmis Raed Arafat.
Sursa foto-video: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 lei pentru afirmații discriminatorii. Ce a spus senatoarea despre Raed Arafat

12 Jan 2022 576

Spitalul Clinic CF Constanța, singura unitate sanitară care nu a participat în lupta împotriva SARS COV-2! După 2 ani de pandemie, nu îndeplinește condițiile minime - medic, secție, dotări

10 Jan 2022 1853

Raed Arafat Perioada de carantină va fi de 5 zile pentru persoanele vaccinate (VIDEO)

07 Jan 2022 1346

Spunem „adio!“ testelor de salivă pentru elevi și preșcolari? Achiziția acestora a fost blocată (VIDEO)

07 Jan 2022 1006

De când va fi obligatorie masca de protecţie în spaţiile închise şi deschise în România. Anunțul lui Raed Arafat

05 Jan 2022 790

Raed Arafat „Achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de una din firmele participante“ (VIDEO)

05 Jan 2022 633

Raed Arafat „Agenţii economici riscă întreruperea activităţii, ca urmare a infectării personalului, dacă nu sunt respectate regulile sanitare” (VIDEO)

05 Jan 2022 1094

Alexandru Rafila, despre introducerea în România a tratamentului anti-COVID. „Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 pacienți” (VIDEO)

05 Jan 2022 841

Certificatul verde, contestat în trei dosare, la Curtea de Apel Constanța!

01 Jan 2022 920

Mesajul transmis de Raed Arafat de Anul Nou „Cu toţii ne uităm la anul nou cu speranţa şi cu dorinţa ca provocările prin care am trecut să nu se mai repete”

31 Dec 2021 641

Arafat a făcut anunțul Astăzi va începe distribuirea a două milioane de teste pentru elevi (VIDEO)

16 Dec 2021 637

Arafat anunță „Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două; nu toată lumea va respecta regulile“ (VIDEO)

10 Dec 2021 583

Raed Arafat. Hotărârea privind noile măsuri de gestionare a pandemiei, aprobată astăzi, nu prezintă modificări faţă de propunerile CNSU (VIDEO)

08 Dec 2021 1094

LIVE Raed Arafat anunță relaxările pentru sărbători. Masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise. Care va fi programul magazinelor (DOCUMENTE)

07 Dec 2021 6595

Raed Arafat „Formularul de localizare a pasagerului urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie“(video)

05 Dec 2021 1018