Arhiepiscopia Tomisului dă în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, dacă va fi aprobată revocarea dreptului de administrare asupra terenului de la Casa de Cultură!
⦁ În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde
⦁ Este vorba despre o parte din terenul de 6000 de mp transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa pentru edificarea Catredralei Eroilor
⦁ Concomitent cu această inițiativă administrativă  prin intermediul instanței, Asociația Constanța Altfel încearcă revocarea autorizației de construire a Catedralei Eroilor, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019
⦁ Arhiespiscopia Tomisului precizează că în cazul în care HCL va fi aprobatăse va apăra în instanță dreptul asupra acelui teren
⦁ Reprezentanții Arhiepiscopiei se declară surpriși de lipsa de dialog a autorităților


Trenul situat în parcul din zona Casei de Cultură, în suprafaţă de 6000 mp, pentru edificarea acestor sfinte lăcaşuri, a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa.

Pe acest teren a început construcția Catedralei Eroilor, lucrare nefinalizată.

În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde.

Concomitent cu această inițiativă administrativă  prin intermediul instanței, Asociația Constanța Altfel încearcă revocarea autorizației de construire a Catedralei Eroilor, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019.

Referitor la proiectul de HCL cu privire la o parte din terenul Catedralei Eroilor, de la Casa de Cultură, Arhiespiscopia Tomisului precizează într-un punct de vedere solicitat de cotidianul ZIUA de Constanța, următoarele:


1.După cum se știe, acolo, Arhiepiscopia Tomisului realizează un complex dedicat Eroilor Neamului, care să fie în rezonanță cu Monumentul Eroilor, aflat în imediata vecinătate.
2.În cazul în care HCL va fi aprobată, ne vom apăra în instanță dreptul asupra acelui teren.
3.Ne surprinde lipsa de dialog a autorităților, în urma căruia am fi putut găsi împreună soluții optime pentru comunitate.
4.Constatăm un paradox: pe de o parte suntem acuzați că lucrările stagnează, pe de altă parte Parohia este atacată în instanță de către Asociația Constanța Altfel, deși s-a încercat o mediere cu acestea. Aceste atacuri în instanță duc la întârzierea finalizării proiectului, nu voința Consiliului Parohial.
5.Știind nevoile comunității, Parohia își propunea și realizarea unei parcări gratuite în zonă. Acolo unde a putut realiza o parcare, Arhiepiscopia nu a perceput niciodată o taxă de parcare.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Spațiu verde sau viitoarea parcare supraetajată? Arhiepiscopia Tomisului pierde o parte din terenul din parcul de la Casa de Cultură! (documente)

Asociația Constanța Altfel încearcă să anuleze Autorizaţia de Construire a Catedralei Eroilor „Sfânta Treime“, de lângă Casa de Cultură (document + galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Rapciuc, consilier local PNL la Medgidia, s-a lansat în afaceri

29 Jan 2022 444

Alexandru Darie, desemnat administrator special al societăţii Vinum Capidava SRL. Societatea se află în insolvență

29 Jan 2022 550

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informaţie „Dobrogea de Sud“ nr. 2, aprilie - mai 1937

28 Jan 2022 297

Se scoate la licitație pe o perioadă de 5 ani, publicitatea stradală din municipiul Constanța

28 Jan 2022 587

Primăria Constanța caută o societate comercială care să reparare sistemul de irigații din municipiu

28 Jan 2022 478

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Dobrogea. Patru conferințe ale Universității Libere“

26 Jan 2022 320

Primăria Constanța organizează o licitație pentru echipamente de protecție împotrivă SARS-CoV-2 pentru școli, grădinițe și licee. Valoarea estimată este de peste 6 milioane lei

26 Jan 2022 607

Primăria Constanța cumpără material vegetal de trei milioane de lei

26 Jan 2022 625

Atenție la clipurile virale cu coloane militare din România! Ce spun reprezentanții MAPN despre înregistrările prezentate pe internet (VIDEO)

25 Jan 2022 933

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Domnia Regelui Carol I. 5 conferinţe ținute la Universitatea Libera în anul 1940“

24 Jan 2022 387

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Emil sau despre educațiune, ediția a III-a, volumul I-II“, traducere de Gheorghe Adamescu

21 Jan 2022 442

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Dunărea. Călăuză turistică“ de R. I. Călinescu

19 Jan 2022 450

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Enciclopedia Română. Tomul III“, de Corneliu Diaconovich

17 Jan 2022 483

Primăria Constanța, în colaborare cu partenerii săi instituționali, organizează mai multe evenimente culturale cu prilejul Zilei Culturii Naționale

14 Jan 2022 1878

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Enciclopedia Română. Tomul II“ de Corneliu Diaconovich

14 Jan 2022 565