Arhiepiscopia Tomisului dă în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, dacă va fi aprobată revocarea dreptului de administrare asupra terenului de la Casa de Cultură!




⦁ În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde
⦁ Este vorba despre o parte din terenul de 6000 de mp transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa pentru edificarea Catredralei Eroilor
⦁ Concomitent cu această inițiativă administrativă  prin intermediul instanței, Asociația Constanța Altfel încearcă revocarea autorizației de construire a Catedralei Eroilor, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019
⦁ Arhiespiscopia Tomisului precizează că în cazul în care HCL va fi aprobatăse va apăra în instanță dreptul asupra acelui teren
⦁ Reprezentanții Arhiepiscopiei se declară surpriși de lipsa de dialog a autorităților


Trenul situat în parcul din zona Casei de Cultură, în suprafaţă de 6000 mp, pentru edificarea acestor sfinte lăcaşuri, a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în 22 iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa.

Pe acest teren a început construcția Catedralei Eroilor, lucrare nefinalizată.

În cadrul ședinței de CLM din 26 noiembrie, primarul Vergil Chițac propune CLM Constanța revocarea dreptului de administrare pentru o suprafață de 1734 mp, întrucât aceasta ar reprezinta spațiu verde.

Concomitent cu această inițiativă administrativă  prin intermediul instanței, Asociația Constanța Altfel încearcă revocarea autorizației de construire a Catedralei Eroilor, după ce aceasta a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța pe 3 octombrie 2019.

Referitor la proiectul de HCL cu privire la o parte din terenul Catedralei Eroilor, de la Casa de Cultură, Arhiespiscopia Tomisului precizează într-un punct de vedere solicitat de cotidianul ZIUA de Constanța, următoarele:


1.După cum se știe, acolo, Arhiepiscopia Tomisului realizează un complex dedicat Eroilor Neamului, care să fie în rezonanță cu Monumentul Eroilor, aflat în imediata vecinătate.
2.În cazul în care HCL va fi aprobată, ne vom apăra în instanță dreptul asupra acelui teren.
3.Ne surprinde lipsa de dialog a autorităților, în urma căruia am fi putut găsi împreună soluții optime pentru comunitate.
4.Constatăm un paradox: pe de o parte suntem acuzați că lucrările stagnează, pe de altă parte Parohia este atacată în instanță de către Asociația Constanța Altfel, deși s-a încercat o mediere cu acestea. Aceste atacuri în instanță duc la întârzierea finalizării proiectului, nu voința Consiliului Parohial.
5.Știind nevoile comunității, Parohia își propunea și realizarea unei parcări gratuite în zonă. Acolo unde a putut realiza o parcare, Arhiepiscopia nu a perceput niciodată o taxă de parcare.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Spațiu verde sau viitoarea parcare supraetajată? Arhiepiscopia Tomisului pierde o parte din terenul din parcul de la Casa de Cultură! (documente)

Asociația Constanța Altfel încearcă să anuleze Autorizaţia de Construire a Catedralei Eroilor „Sfânta Treime“, de lângă Casa de Cultură (document + galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 379

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 798

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 777

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 470

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1554

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 607

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 543

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 523

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 352

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 628

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 627

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 611

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 618

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1060

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 688