Arhiepiscopia Tomisului înființează o nouă mănăstire în comuna Deleni

În comuna Deleni, județul Constanța, va lua naștere o nouă mănăstire. Anunțul a fost făcut de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe 20 octombrie, la sfârșitul slujbei pe care a oficiat-o la Schitul Negrești, comuna Cobadin.

Pe raza comunei Deleni mai există o mănăstire a Arhiepiscopiei Tomisului, din anul 2004, de călugări, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

În noul locaș de cult, a cărui piatră de temelie va fi pusă în curând, potrivit Arhiepiscopului Tomisului, vor viețui măicuțe. Ierarhul a mai precizat că biserica mănăstirii va fi din lemn, o donație a unei parohii din București:

Luați aminte că se începe o mănăstire frumoasă pe raza comunei Deleni (n.r. județul Constanța). Măicuța care se va osteni a fost aici la biserică, domnul primar e un om de toată isprava și de astăzi punem început și în curând vom pune piatra de temelie. O biserică de lemn, frumoasă. Am primit-o în dar de la București, de la un ucenic care a făcut biserică de zid. Și atunci, biserica de lemn foarte frumoasă o vom face ca schit sau mănăstire la Deleni. Mai avem o mănăstire de călugări și facem și una de maici, unde măicuțele foarte vrednice vor aduce și ceva frumos, vor semăna acolo să fie spre bucuria noastră, a tuturor“, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Sursă foto: Druche Ionuț / Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”, Deleni, județul Constanța
 
Despre Ionuţ Druche

S-a născut pe 16 decembrie 1982 în Constanța. Este absolvent al Şcolii Generale nr. 9 „Ion Creangă“ din localitate, al Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini din Constanţa şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa, promoţia 2005. A lucrat în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ocupând postul de director al Editurii Arhiepiscopiei Tomisului şi pe cel de redactor-şef al revistei „Tomisul Ortodox“, publicaţie de cultură şi spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Actualmente este bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene „I.N. Roman” din Constanța.
 
Preocupat de istoria contemporană a vieţii bisericeşti din Dobrogea, Ionuţ Druche a organizat din 2010 şi până în prezent mai multe comemorări şi simpozioane. De asemenea, este autor şi coautor a mai multor cărţi şi articole.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.