Armata americană și-a făcut publice intențiile cu privire la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Ce spune un înalt oficial

Armata americană își intensifică operațiunile în baza de la Mihail Kogălniceanu anul viitor. De altfel, Pentagonul investeşte peste patru milioane de dolari în modernizarea unităţii militare din Constanța.

Comandantul forţelor aeriene americane în Europa a confirmat informația într-o teleconferinţă cu jurnaliştii europeni, la care au participat și jurnaliști Digi24.
 
Forţele aerine americane îşi vor continua operaţiunile militare din România şi anul viitor.

Comandantul aviaţiei Statelor Unite din Europa, generalul Tod Wolters, spune că numărul de antrenamente de pe teritoriul ţării noastre va rămâne constant.
 

„Putem spune că vom continua antrenamentele şi exerciţiile din România şi în 2018. Anticipăm că numărul lor va rămâne constant, aproape de ce a fost în 2017.”

 
Generalul american a mai precizat într-o conferinţă de presă telefonică, ţinută de la Departamentul de Stat american, că rolul bazei de la Mihail Kogălniceanu va continua să crească.

 „Servește ca multiplicator de forță din punct de vedere geografic. Și ceea ce intenționăm să facem este să avem cât mai multe rotaţii periodice la Mihail Kogălniceanu pentru că este, evident, într-o poziție excelentă. Este un loc minunat”, a mai spus înaltul oficial militar american.

Sursa foto: af.mil
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.