Armonia Hospital Copilul tău se trezește țipând? Ar putea suferi de pavor nocturn

Sursă foto - pixabay.com
  • Durata manifestării depășește 4-5 minute, ulterior revenindu-și brusc și readormind
 
Alina Costea, medic specialist Neorologie Pediatră în cadrul Armonia Hospital vorbește de o manifestare de care mulți părinți se sperie destul de tare. Este vorba de pavorul nocturn, manifestare prin care cei mici se trezesc țipând și nu se pot calma la îndemnurile părinților.
 
Cum se manifestă exact și ce este de făcut, explică mai jos doctorul Alina Costea de la Armonia Hospital.
 

 
„Bine v-am găsit! Numele meu este Alina Costea. Sunt medic specialist neurolog pediatru în cadrul Armonia Hospital și astăzi am decis să discut despre o problemă des întâlnită în copilăria mică – pavorul nocturn sau teroarea nocturnă. Este o manifestare care se caracterizează prin episoade repetate de trezire din somn, însă este o trezire bruscă și incompletă, ce debutează între 18 luni și cinci ani, deși există și cazuri cu debut la vârste mai mari și care dispare spontan spre vârsta de 12 ani.
 
Aspectul manifestării constă în ridicarea în șezut a copilului. Acesta are ochii deschiși, fixi, îngroziți, în tot acest timp copilul este roșu la față, rareori palid, plânge, este inconsolabil, pronunță cuvinte neinteligibile, pronunță de asemenea și fraze din evenimentele petrecute în cursul zilei. Deși el pare treaz, aceasta este o trezire incompletă, părinții nereușind să îl liniștească. Durata manifestării depășește 4-5 minute, ulterior revenindu-și brusc și readormind. Momentul în care se trezește a doua zi, copilul manifestă amnezie a episodului.
 
Factorii favorizanți ai pavorului nocturn sunt evenimentele traumatizante petrecute în timpul zilei, ce au un impact emoțional negativ asupra copilului, oboseala și, de asemenea, și privarea de somn.
 
Ce trebuie să știm este că diagnosticul se pune, în general, pe datele din anamneză, nu există investigații suplimentare ce pot susține acest diagnostic. Totodată, tratamentul nu este necesar, deși pavorul nocturn se poate repeta în fiecare noapte, rareori de mai multe ori pe noapte, dar este o manifestare care trece odată cu vârsta.
 
În cazul în care nu puteți gestiona corect aceste manifestări acasă și pentru un diagnostic de certitudine, vă așteptăm cu drag în Armonia Hospital”, a precizat Alina Costea, medic specialist neurolog pediatru în cadrul Armonia Hospital.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 479

Luna Prevenției la Armonia Hospital Constanța. Importanța unui test Babeș-Papanicolau

14 Feb 2024 1103

Armonia Hospital Constanța Brașovul găzduiește Caravana „Da, Pot!”, un eveniment dedicat gravidelor și mămicilor

22 Jan 2024 781

Armonia Hospital Constanța Centrul de Diagnostic și Tratamentul Infertilității de cuplu, în sprijinul celor care doresc să devină părinți

20 Dec 2023 1014

Armonia Hospital Testul fetal non-stres (TNS sau cardiotocograma)

17 Nov 2023 926

Armonia Hospital Consiliere nutrițională dedicată diversificării alimentației la bebeluși

23 Oct 2023 849

Armonia Hospital, prin Pangeea by Family Center Centre noi în Constanța pentru tratarea infertilității de cuplu și consultanță nutrițională (FOTO)

02 Sep 2023 1134

Armonia Hospital Morfologia fetală, metoda prin care poți să ai o sarcină în siguranță

28 Aug 2023 1334

Armonia Hospital 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 𝑫𝒂, 𝑷𝑶𝑻! 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚. Eveniment dedicat viitoarelor mămici

21 Aug 2023 1466

Sia Medical, noul standard de Excelență în Imagistică oferă constănțenilor servicii gratuite prin Casa de Asigurări de Sănătate

10 Aug 2023 4434

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 3111

Armonia Grup continuă planul de extindere și anunță deschiderea SIA, cel mai nou și mai complex centru medical dedicat sectorului de investigații imagistice și radiologice din Constanța

01 Aug 2023 3111

Armonia Hospital Constanța. Abonamentul Junior, un sprijin pentru mame

20 Jul 2023 1611

Dr. Mohamed Zaher Crisalidele devin fluturi. Întindeți aripile! Deveniți ceea ce este menit să fiți! Azi închei un capitol uluitor al vieții mele, de medic și manager

30 Jun 2023 2674

Armonia Hospital Dr. Mohamed Zaher – „De 31 de ani, tu, Românie, ai devenit casa mea”

21 Jun 2023 2255