Actualitate

Asfaltări în Palazu Mare. Iată unde urmează să intervină Confort Urban! (document)

Primăria Municipiului Constanţa, prin Confort Urban, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru eliberarea avizului de mediu aferent proiectului de „Amenajare Stradă prelungirea Recoltei, cartier Palazu Mare, municipiul Constanţa, tronson între str. Topârceanu şi str. Tache Ionescu, faza SF, DTAC”.
 
Strada Prelungirea Recoltei este situată în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanţa, ea asigurând legătura rutieră a străzii principale, respectiv str. Dumbrăveni, cu zona de sud-est a cartierului.
 
Amenajarea acesteia urmează să se realizeze pe o lungime de cca 260 ml, pe tronsonul cuprins între str. Topârceanu (str. Ion Ghica) şi str. Tache Ionescu. Încadrarea funcţională a acesteia în trama stradală a cartierului este de categoria a IV-a (de deservire locală), profilul său transversal fiind alcătuit din următoarele elemente: un carosabil de 3 ml lăţime, cu o singură bandă de circulaţie; trotuare de încadrare de câte 0,75 m lăţime fiecare. Amenajarea carosabilului  va fi realizată cu un sistem rutier alcătuit din îmbrăcăminte asfaltică, aplicată pe fundaţie din piatră spartă si substrat izolator din nisip.
 
Încadrarea carosabilului va fi realizată cu borduri prefabricate din beton de 20x25 cm, aşezate pe fundaţie din beton de 15x30 cm, montarea lor realizându-se cu 15 cm mai sus faţă de suprafaţa finită a îmbrăcămintei asfaltice.
 
Amenajarea trotuarelor de încadrare va fi realizată cu un strat constant, alcătuit din îmbrăcăminte asfaltică, aplicată pe fundaţie din piatră spartă şi substrat izolator din nisip. Încadrarea lor va fi realizată cu borduri prefabricate din beton de 10x15 cm, aşezate pe fundaţie din beton de 10x20 cm, montarea realizându-se la nivelul suprafeţei finite a îmbrăcămintei asfaltice.
 
Pentru amenajarea acestui tronson de stradă, vor fi realizate lucrări de sistematizare pe verticală, ce vor consta în lucrări de terasamente, prin care va fi realizată “caseta” necesară introducerii sistemului rutier al carosabilului şi straturilor constante ale trotuarelor de încadrare. Totodată, vor fi create pantele şi sensurile optime necesare scurgerii şi evacuării apelor pluviale spre bordurile de încadrare ale carosabilului străzii.
 
        
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memoriul de prezentare depus de municipalitate la APM Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clinica Doctor 3D SRL ridică un imobil pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Detalii

23 Feb 2019 620

Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru Sala Polivalentă. Unde va fi situată şi cum va arăta

23 Feb 2019 1697

Primăria Municipiului Constanţa reabilitează mobilierul urban din Parcul de la Gară. Cum arată băncile instalate (galerie foto)

22 Feb 2019 441

Sportivi de la opt cluburi se întrec, la Cumpăna, la Cupa Prieteniei la scrimă

22 Feb 2019 414

Un constănţean îşi va repara maşina pe banii Primăriei Constanţa

22 Feb 2019 563

Sunrise Tours a solicitat de la Primăria Constanţa aviz de oportunitate pentru elaborarea unui PUZ. Detalii (document)

22 Feb 2019 637

Mobilitate pietonală în zona centrală Urban Scope bifează un nou contract cu Primăria Constanţa

21 Feb 2019 519

Investiţie imobiliară pe bulevardul 1 Mai vechi. Ce pune la cale Aries Shipping. Decizia, la mâna Primăriei Constanţa (document)

21 Feb 2019 921

Achiziţie directă de la municipalitate O analiză a siturilor culturale turistice din Bazinul Mării Negre

21 Feb 2019 423

Licitaţia pentru reabilitare străzi şi echipare tehnico-edilitară, contestată Primăria Năvodari, obligată de CNSC să reevalueze oferta firmei Autoprima Serv

21 Feb 2019 542

Constanța. Serviciul Gestionare Spații Verzi, acțiune de toaletare a arborilor pe traseul mijloacelor de transport în comun (galerie foto)

20 Feb 2019 355

Festivalul Iernii 2016 Primăria Constanţa cere Fundaţiei Umanitare „Clopot“ să restituie peste 400.000 de lei. Solicitarea, respinsă în primă instanţă (documente)

20 Feb 2019 570

Proiect-pilot care vizează trecerile de pietoni din municipiul Constanţa

19 Feb 2019 497

Continuă lucrările de tăiere a cablurilor tv, telefonie și internet de pe principalele bulevarde din municipiul Constanţa

18 Feb 2019 578

Proiect pilot demarat la Constanța în zona trecerilor de pietoni. Ce prevede acesta și în ce zonă se derulează (video)

18 Feb 2019 579