Asigurarea transportului gratuit al elevilor și noul pachet de legi ale educației, în atenția premierului Nicolae Ciucă

Guvernul RomânieiAsigurarea transportului gratuit al elevilor și noul pachet de legi ale educației, sunt câteva din temele abordate la întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, cu reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor.

„Principalele teme abordate au fost legate de soluțiile necesare pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor și noul pachet de legi ale educației, care implementează viziunea proiectului România Educată.

Reprezentanții elevilor au expus problemele cu care aceștia se confruntă în ultimii ani, atât din cauza practicilor neunitare, cât și pe fondul alocărilor insuficiente pentru transportul lor.

Ministrul Educației a prezentat principalele abordări practicate la nivelul statelor din Uniunea Europeană, în acest context fiind evidențiat și cadrul normativ european.

Cu această ocazie, au fost agreate soluții pe termen scurt, care să ofere pachetul financiar necesar până la implementarea unui nou sistem integrat gestionat la nivel local. Astfel, Guvernul va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate elevilor pentru transportul acestora de la domiciliu la unitatea de învățământ, creșterile respective acoperind dinamica prețurilor practicate de operatorii de transport“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.


La inițiativa premierului, la nivelul Guvernului, se va constitui un Comitet interinstituțional de lucru, pentru a genera o soluție pe termen mediu și lung, care să ofere o perspectivă stabilă și funcțională viitorului sistem de decontare a costurilor cu transportul școlar. În acest sens, obiectivul principal este legat de garantarea dreptului fiecărui elev care solicită asigurarea transportului pentru a merge la școală. În baza solicitărilor centralizate prin  instituția de învățământ, în strânsă corelare cu autoritățile locale, Guvernul va oferi toate fondurile necesare pentru a acoperi aceste costuri.

„În privința noilor legi ale educației, reprezentanții elevilor au transmis că au toată deschiderea pentru a susține cu argumente propunerile de îmbunătățire a funcționării sistemului de învățământ, pe care le-au transmis deja către ministerul Educației. Atât prim-ministrul României, cât și ministrul Educației, au confirmat disponibilitatea de a dialoga cu toți factorii interesați de bunul mers al implementării proiectului România Educată“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Educației „Asigurarea gratuității transportului elevilor și bursele sociale sunt de maximă importanță pentru Guvernul României“

10 Sep 2022 1281

Primăria Constanța a pierdut procesul pentru transportul gratuit al elevilor! Dosarul, trimis la Curtea Supremă

20 Jul 2022 1022

Elevii cer Senatului României respingerea Ordonanței de Urgență a Guvernului 50/2021 și gestionarea în mod optim a transportului gratuit al acestora

02 Mar 2022 946

Primarul Municipiului Constanța cere aproape patru milioane de lei de la bugetul de stat. A dat în judecată Guvernul. Ce a decis Curtea de Apel

21 Feb 2022 1373

Asociația Elevilor din Constanța-Apel pentru Educație. Ce solicitări au fost făcute?

19 Jan 2022 1037

Asociația Elevilor din Constanța Elevii cer transport gratuit și reparații capitale

13 Dec 2021 1201

Transportul gratuit al elevilor din Constanța, în atenția judecătorilor. Totul s-ar putea decide azi

06 Dec 2021 1013

Gratuitatea transportului elevilor Primăria Constanța, proces important cu Ministerul Educației!

09 Nov 2021 1517

Lege, promulgată de Iohannis Transport gratuit la școală pentru elevii din învăţământul primar

12 Oct 2021 1254

Dosarul pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța a ajuns la Curtea de Apel

04 Oct 2021 1654

Dosar la DNA pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța. CJC, nemulțumit! Ce se întâmplă în instanță

21 Sep 2021 1474

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu „Îmi doresc din tot sufletul ca elevii din județul nostru să beneficieze de transport gratuit!”

20 Sep 2021 1381

UPDATE. Elevii constănțeni i-au făcut plângere penală președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu! Ce spune șeful administrației județene?

17 Sep 2021 1811

Asociația Elevilor din Constanța acuză autoritățile de blocarea dreptului elevilor la transport gratuit. Reacția CJC

04 Aug 2021 1004

Un nou protest al Asociației Elevilor din Constanța, în vederea acordării gratuității pentru transport (galerie foto +video)

28 Jul 2021 1761