Asociația Nautic Club Farul Constanța, finanțare nerambursabilă de la Municipiul Constanța pentru „Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ (DOCUMENT)

 

 Sursa foto: Facebook (Primăria Constanța)
  • După cum se arată în contractul de finanțare nerambursabilă nr. 189040, încheiat pe 8 septembrie a.c., valoarea totală a proiectului este de 194.361,20 lei cu TVA inclus.
 
Municipiul Constanța și Asociația Nautic Club Farul Constanța au încheiat un contract de finanțare nerambursabilă, în vederea organizării și derulării proiectului „Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul“, ediția a VII-a“, concurs național de kaiac-canoe care s-a desfășurat pe lacul Siurghiol din Constanța. 
 
Întrecerea îi cinstește memoria antrenorului emerit Ștefan Aftenie, care s-a stins din viață în 2013, la vârsta de 65 de ani, răpus de o boală nemiloasă. Ștefan Aftenie a îndrumat o mulțime de mari sportivi medaliați la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale, dar și la Jocurile Olimpice, de-a lungul unei cariere prodigioase, de peste trei decenii, la Clubul Sportiv Farul.
 
După cum se arată în contractul de finanțare nerambursabilă nr. 189040, încheiat pe 8 septembrie a.c., valoarea totală a proiectului este de 194.361,20 lei cu TVA inclus. Valoarea contractului este de 174.925 lei inclusiv TVA, sumă precizată în propunerea financiară, pe care Municipiul Constanța o va acoperi cu titlul de finanțare nerambursabilă, iar beneficiarul va contribui cu suma de 19.436,20 lei inclusiv TVA, reprezentând 11,11% din valoarea totală a finanțării și 10% din valoarea totală a proiectului.
 
Potrivit Registrului ONG, răspunsul fiindu-ne formulat în data de 5 mai 2022, pe lista inițială de asociați / fondatori ai Asociația Nautic Club Farul Constanța figurau Ilie Florian, Ștefan Aftenie, Ion Secăreanu, Maria Aftenie, Gabriel Aftenie și Ionel Dumitru, aceștia fiind și reprezentanți în conducere. Ulterior, conform hotărârii Adunării Extraordinare a Asociației din 12 octombrie 2020, au avut loc: renunțarea și eliberarea din calitatea de membru fondator a lui Ilie Floroiu și a lui Ion Secăreanu; pierderea calității de membru fondator a lui Ștefan Aftenie, ca urmare a decesului acestuia, survenit la data de 3 august 2013; primirea ca membru fondator a Ionelei Aftenie. În același an, președinte al asociației a fost desemnată Maria Aftenie.  
 
După cum se arată pe site-ul oficial al asociației, Nautic Club Farul a fost înființată în 1996, „cu scopul de a promova și dezvolta în rândul tinerilor din Județul Constanța și nu numai sportul pe apă în disciplina kaiac canoe, cu rezultate foarte bune la nivel național obținând un număr foarte mare de medalii la Campionatele naționale ale României. Asociația Nautic Club Farul în colaborare cu Clubul Sportiv Farul Constanța am promovat sportivi care au obținut nenumărate medali la campionatele naționale ajungând să fie promovați la Loturile Naționale de Juniori, Tineret și Seniori ale României. Încă de la înființare, în funcția de Vicepreședinte a fost Domnul Aftenie Gabriel care a practicat acest sport de performanță în 16 ani de sport, obținând un număr de 30 de medalii în cadrul Campionatelor și concursurilor Naționale ale României“. Începând din 2014, Asociatia Nautic Club Farul, în colaborare cu CS Farul Constanța organizează „Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul“. „Acest concurs s-a bucurat de un număr mare de participanți și a ajutat la promovarea acestei ramure sportive în randul tinerilor și copiilor din țară“, se mai menționează pe site-ul oficial.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Kaiac - canoe
CS Farul Constanța, pe primul loc la „Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Kaiac - canoe CS Farul Constanța, pe primul loc la „Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ (GALERIE FOTO)

19 Sep 2022 1422

Constanța Prezență numeroasă la ediția a șasea a „Cupei Farul - Memorialul Ștefan Aftenie“. Întrecere pe lacul Siutghiol (galerie foto)

21 Sep 2021 1892

„La mulţi ani!“, astăzi, pentru Cătălin Sasu şi Laurenţiu Boicenco! A fost sărbătorit şi Ion Codin

24 Jan 2017 3618