Asociaţia „Verde Urban“ prinde cu mâţa-n sac Primăria Constanţa „Transplantarea platanilor de pe Valea Portului pe bulevardul Aurel Vlaicu s-a realizat fără acord de mediu!“ (document)

În urmă cu o săptămână, Primăria Constanţa a procedat la transplantarea a 16 platani din cei 95 situaţi pe Valea Portului din municipiu, pe bulevardul Aurel Vlaicu, în contextul lucrărilor de reamenajare şi modernizare din zona Termele Romane - Poarta 1.
 
Motivul a avut la bază faptul că trebuie limitate efectele poluării de pe bulevardul Aurel Vlaicu, poarta de intrare a prafului în oraş. Reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“ susţin că nu se ştie dacă cei 16 platani vor supravieţui acestei mutări, realizată foarte târziu faţă de perioada propice.
 
Asociaţia s-a adresat Agenţiei de Mediu pentru a afla dacă i s-a solicitat avizul prealabil pentru această transplantare.
„Chestionarea este una normala, întrucât, conform prevederilor art. 9, alin. 2 din Legea nr. 24/2007, transplantarea arborilor şi a arbuştilor se face numai cu acordul autorităţilor teritoriale pentru protecţia mediului. Deloc surprinzător, răspunsul acestei instituţii a fost acela că nu a fost primită vreo solicitare de acest gen“, susţin reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.
 
În aceste condiţii, ecologiştii atrag atenţia responsabililor din cadrul Primăriei Constanţa cu astfel de operaţiuni că, în cazul în care vor mai efectua astfel de transplantări riscante pentru sănătatea copacilor, măcar să obţină în prealabil avizele şi autorizaţiile cerute de lege.
 
O a doua chestiune reclamată de cei de la „Verde Urban“ constă în faptul că operaţiunea realizată de Confort Urban reprezintă, de fapt, demararea lucrărilor aferente proiectului sus-menţionat, fără a se fi emis până în acest moment o autorizaţie de construire.
 
Menţionăm că, în luna martie a acestui an, directorul general al Confort Urban SRL, ing. Constantin Florian Andrei, preciza, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Suntem în perioada de avize. Nu ştim acum valoarea proiectului «Reparaţii şi modernizare a străzilor Termele Romane şi strada Traian, pe sectorul Poarta 1 - bulevardul Tomis»“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza răspunsul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
Citeşte şi:

 
Platanii de pe Valea Portului, motiv de gâlceavă între Primăria Constanţa şi Asociaţia „Eco Dobrogea“, au fost relocaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu

 
Atenție, şoferi! Străzile Termele Romane şi Traian din zona peninsulară a Constanței vor intra în reabilitare

Asociaţia „Eco Dobrogea“, despre reabilitarea străzilor Termele Romane şi Traian „Vor fi tăiaţi copaci, nu este prevăzut tranzitul velo, trotuarele dispar, ruinele arheologice sunt ignorate!“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrări în parcurile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

09 Apr 2024 484

Achiziții Constanța Primăria Medgidia cumpără brazi naturali și platani

13 Mar 2024 1244

Sute de arbori vor fi plantați în această săptămână la Constanța! Iată zonele

22 Feb 2023 1385

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați pe aliniamentele stradale din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

05 Dec 2022 1546

Platani, tei și stejari roșii americani, aclimatizați la Brăila vor fi plantați în fața Policlinicii nr.2 din municipiu (documente)

05 May 2020 3712

​Primăria Năvodari a demarat campania ”Năvodari, oraș Verde” (galerie foto)

25 Oct 2019 1700

De la cine cumpără Consiliul Judeţean arbori ornamentali pentru Pavilionul Expoziţional

08 May 2019 1442

Ultimele zile de toamnă vin cu noi plantări de copaci în Constanța

26 Nov 2018 1449

Se amenajează un mini-parc la Pavilionul Expoziţional. 155 de tei, platani şi stejari roşii vor fi plantaţi în această toamnă (document)

04 Sep 2018 4630

Platanii de pe Valea Portului, motiv de gâlceavă între Primăria Constanţa şi Asociaţia „Eco Dobrogea“, au fost relocaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu

04 May 2018 1766

Constanţa. Mai mulţi arbori de pe Valea Portului au fost transplantaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu

03 May 2018 1616

Angajaţii Rompetrol Rafinare au plantat o mie de platani. Ei vor un mediu mai curat (galerie foto)

31 Mar 2018 3058

Imagini de la eveniment. Angajaţii Rompetrol plantează sute de platani la intrare în Năvodari (galerie foto-video)

30 Mar 2018 2735

Platani distruşi de vandali în Constanţa ! (galerie foto)

05 Aug 2015 1860

Comunicat de presă

05 Jun 2015 2158