Astăzi este Ziua Forțelor Terestre. Ce mesaj le-a transmis militarilor ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. Sursa foto: Facebook/Angel TîlvărMinistrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre prin care menționează că „prin alocarea, în ultimii șase ani, a minimum două procente din PIB pentru Apărare, Forțele Terestre Române, alături de celelalte categorii de forțe, cunosc o perioadă fastă, de modernizare și retehnologizare la cele mai moderne standarde“
 

„Transmit cu mare bucurie, cu deosebit respect și admirație, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române, marcată, prin tradiție, în ziua în care creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruință, patronul spiritual și ocrotitorul Forțelor Terestre, felicitările mele tuturor celor care și-au servit sau își servesc, în prezent, Patria în rândul acestei importante categorii de forțe a Armatei României.

Gândurile noastre merg, la ceas aniversar, în primul rând către eroii neamului nostru, căzuți la datorie în toate războaiele purtate de Armata României, cei mai mulți dintre ei fiind din rândul Forțelor Terestre. Le vom păstra vie amintirea și le vom cinsti veșnic faptele de vitejie.

Prin alocarea, în ultimii șase ani, a minimum două procente din PIB pentru Apărare, Forțele Terestre Române, alături de celelalte categorii de forțe, cunosc o perioadă fastă, de modernizare și retehnologizare la cele mai moderne standarde. Transportoarele Piranha 5, sistemele de artilerie HIMARS, precum și alte importante programe de achiziții începute sau aflate în pregătire conturează noua postură a Forțelor Terestre în cadrul Armatei României. Ridicarea alocărilor bugetare la 2,5 % din PIB va permite accelerarea acestor eforturi de modernizare, în acord cu nivelul în creștere al provocărilor de securitate din regiunea noastră.

Desăvârșiți ca profesioniști în misiuni internaționale, executate, în ultimele trei decenii, în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak, Afganistan și pe continentul african, precum și în alte misiuni sau exerciții multinaționale de amploare desfășurate peste hotare sau acasă, alături de forțele celor mai avansate armate ale lumii, dumneavoastră, militarii Forțelor Terestre Române, ați demonstrat zi de zi, prin rezultatele impecabile ale muncii depuse, că sunteți cea mai de preț resursă a acestei categorii de forțe și că meritați renumele de militari de elită.

Tocmai de aceea, consider că nu există datorie mai importantă pentru noi, echipa pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naționale, decât aceea de a activa toate soluțiile pentru ca dumneavoastră să beneficiați de cele mai bune condiții de muncă și de viață. Demnitatea și curajul cu care vă faceți permanent datoria trebuie  și vor fi răsplătite cu recunoștința și respectul nostru, al românilor.
Folosesc acest prilej și pentru a transmite tuturor românilor, militari sau civili, care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe „La Mulți Ani” cu ocazia sărbătoririi onomasticii.

La mulți ani tuturor militarilor Forțelor Terestre Române!“ - a transmis ministrul Angel Tîlvăr. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Forțelor Terestre la VIVO! Mall Constanța! Militarii vor organiza o expoziţie de tehnică de luptă

18 Apr 2024 271

Președintele Klaus Iohannis „Forţele Terestre şi-au dovedit profesionalismul şi relevanţa pe timpul misiunilor executate în ţară şi în teatrele de operaţii“

23 Apr 2023 867

Premierul Nicolae Ciucă „Profesionalismul Forțelor Terestre Române îmi dă încredere că apărarea României este pe mâini bune“

23 Apr 2023 990

Prefectul județului Constanța, mesaj de Ziua Forțelor Terestre. „Suntem, prin militarii noștri, parte importantă a NATO“

28 Apr 2022 1148

MApN Ziua Forțelor Terestre Române. Ce evenimente culturale și educative vor avea loc

26 Apr 2022 1348

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru cei care își serbează ziua onomastică de Sf Mucenic Gheorghe

25 Apr 2022 1370

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Forțelor Terestre „Au un rol esenţial în asigurarea apărării şi securităţii ţării noastre"

25 Apr 2022 1213

Nicolae Ciucă Forţele Terestre Române au fost permanent o referinţă pentru celelalte categorii de forţe

25 Apr 2022 1178

25 aprilie - Ziua Forțelor Terestre. Mesajul ministrului Apărării Naționale

25 Apr 2022 1644

Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” Comandantul garnizoanei Constanţa a participat la Ziua Forţelor Terestre

23 Apr 2021 2036

Florin Cîțu de Ziua Forțelor Terestre „Indiferent de specificul misiunilor lor, oamenii din structurile Forțelor Terestre și-au îndeplinit datoria cu seriozitate“

23 Apr 2021 1233

23 aprilie - Ziua Forțelor Terestre. Cum va fi marcat evenimentul la Brigada 9 Mecanizată Mărășești

23 Apr 2021 1626

Ceremonial militar, la Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, cu prilejul Zilei Forţelor Terestre

22 Apr 2021 1506

Nicolae Ciucă „Ziua Forţelor Terestre ne surprinde astăzi pe front, îndeplinindu-ne datoria sacră de protejare a poporului român“ (video)

23 Apr 2020 1795

Mesajul premierului Ludovic Orban, cu prilejul „Zilei Forțelor Terestre”

23 Apr 2020 1988