Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Prieteniei

  • Ziua Internațională a Prieteniei se sărbătorește anual la 30 iulie.
Aceasta este o inițiativă care urmează propunerii făcute de UNESCO de a defini cultura păcii ca un set de valori, atitudini și comportamente, care resping violența și se străduiesc să prevină conflictele abordând cauzele lor profunde pentru rezolvarea problemelor.

A fost apoi adoptată de Adunarea Generală a ONU în 1997.

Lumea noastră se confruntă cu multe provocări, crize și forțe de divizare - precum sărăcia, violența și abuzurile drepturilor omului - printre multe altele - care subminează pacea, securitatea, dezvoltarea și armonia socială între popoarele lumii, scrie www.un.org.

Pentru a face față acestor crize și provocări, cauzele lor sunt abordate prin promovarea și apărarea unui spirit comun de solidaritate umană care ia multe forme, dintre care cea mai simplă este prietenia.

„Prin prietenie, prin acumularea de legături de camaraderie și dezvoltarea unor legături puternice de încredere, putem contribui la schimbările fundamentale de care sunt urgent necesare pentru a obține o stabilitate durabilă, țesem o plasă de siguranță care să ne protejeze pe toți și să genereze pasiune pentru o lume mai bună, unde toate sunt uniți pentru binele mai mare”, transmit reprezentanții ONU.


Ziua Internațională a Prieteniei a fost proclamată în 2011 de Adunarea Generală a ONU, cu ideea că prietenia dintre popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira eforturi de pace și poate construi punți între comunități.

Rezoluția pune accent pe implicarea tinerilor, ca viitori lideri, în activități comunitare ce includ culturi diferite, promovează înțelegerea internațională și respectul pentru diversitate.

Pentru a marca Ziua Internațională a Prieteniei, ONU încurajează guvernele, organizațiile internaționale și grupurile societății civile să organizeze evenimente, activități și inițiative care contribuie la eforturile comunității internaționale pentru promovarea unui dialog între civilizații, solidaritate, înțelegere reciprocă și reconciliere.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Prieteniei. Cum recunoaștem un prieten adevărat

30 Jun 2021 1544

Un prieten este cel în preajma căruia ești varianta ta cea mai bună

01 Aug 2020 3715