Atac la un schit situat în câmp, în Constanţa. Călugăr bătut şi legat. Povestea schitului. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului (galerie foto şi video)

Pe 5 februarie, un tânăr de 23 de ani, ajutat de doi complici, i-ar fi sustras, prin violenţă, unui bărbat din Constanţa două telefoane mobile şi alte bunuri.
 
Potrivit oamenilor legii, persoana vătămată ar fi un călugăr, care lucra la construcţia unui imobil din zona industrială a Constanţei. Fapta a avut loc seara târziu, când trei necunoscuţi au intrat peste el şi l-au deposedat de bunuri într-o anexă a schitului. Pe lângă telefoane, au furat şi documente ale schitului. Suspecţii aveau feţele acoperite şi purtau mănuşi. Bărbatul povesteşte că a fost agresat fizic de cei trei necunoscuţi. Ulterior, bărbatul a fost legat.
 
Ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, l-au depistat pe V.G.-M., în vârstă de 23 de ani, din localitatea Poarta Albă, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. Tânărul în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore şi a fost introdus în CRAP al IPJ Constanţa, urmând să fie prezentat, alături de cei doi complici, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa de judecată a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a tânărului.

Povestea schitului din mijlocului câmpului

Pentru a afla mai multe detalii despre schit şi despre călugărul care a fost tâlhărit, l-am contactat pe Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. „Nu este vorba despre un călugăr. S-a înţeles greşit. Acum ceva timp, Sorin Prisacaru Bizantin a venit la Arhiepiscopie şi ne-a spus că are un teren în zona industrială, între sere şi autostradă. Ne-a spus că vrea să facă un schit şi să fie călugăr. A mai găsit pe cineva cu care să facă schitul. Noi, teoretic, am înfiinţat un schit, deoarece am luat de bun că vrea să fie călugăr. Am şi numit administrator un călugăr, Isaia, care nu stă acolo, deoarece a înţeles că este ceva în neregulă cu cei doi. Ei au făcut acolo o construcţie, pe care au intitulat-o schit. Nu este un schit, deoarece nu funcţionează, nu se fac slujbe. Iniţial, noi, văzând dorinţa celor doi, am fost de acord să se facă pe acel teren un schit. Nu poţi să nu fii de acord cu un gest bun. În plus, cei doi aveau nevoie de un act ca să construiască. Între timp, ne-am dat seama că oamenii nu sunt pentru călugărie. De fapt, este o construcţie în mijlocul câmpului, pe care cei doi o numesc schit, dar pentru Arhiepiscopia Tomisului nu funcţionează ca schit. Repet, proprietarul terenului nu este călugăr! Nu se poate face mănăstire în felul acesta. Nu poţi lăsa în mănăstire pe oricine. Nici bărbatul care a fost agresat nu este călugăr“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Persoana agresată, Stelian Rădulescu, de 60 de ani, care s-a autointitulat frate de mănăstire la Schitul „Sfânta Treime“, povesteşte cu lux de amănunte prin ce a trecut. „Am început o luptă cu atacatorul. M-au bătut foarte tare. Unul dintre ei m-a ameninţat cu un cuţit şi apoi m-au adus în bucătărie. Aici mi-au ţinut cuţitul la gât. Cei doi m-au lovit încontinuu, peste mâini, peste corp. Mi-am dat seama că sunt trei deoarece unul dintre cei doi tot ieşea şi comunica cu cineva de afară. M-au dus apoi în paraclis. Mi-au furat două telefoane. M-au torturat fizic şi psihic. Îmi ştiau numele, pentru că îmi spuneau Stelian. Înainte de a pleca, mi-au legat mâinile şi picioarele. Unul dintre ei m-a ameninţat că mă va omorî. După ce au plecat, m-am ridicat şi am ajuns cu picioarele legate în camera mea. Cert este că am reuşit să mă dezleg. Am zăcut în fotoliu până s-a luminat şi m-am dus la stână“, a dezvăluit victima, Stelian Rădulescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.