Atac terorist în Afganistan. A fost vizată Ambasada României. Un diplomat român a murit

În urma unui atac terorist, un diplomat român, în vârstă de 43 de ani a fost ucis iar un altul a fost grav ranit.
 
Atacul terorist a fost îndreptat spre Ambasada României din Afganistan, declară pentru presa centrală, ministrul Ramona Mănescu.
 
Românul rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.

Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.
 
Atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol.
 
Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare.
 
12 diplomați români au fost prezenți în ambasadă. A fost un asalt cu mașini capcană, mitraliere, explozibil, conform presei centrale. După atentat, au fost incendiate alte clădiri anexe, transmite Ramona Mănescu în presa centrală.

Diplomatul român ucis va avea parte de onoruri naționale. Acesta a luptat eroic contra teroriștilor din Kabul.
 

Clădirea Ambasadei României din Kabul a fost scoasă din uz, urmând să se stabilească un alt punct de desfășurare a misiunilor diplomatice. În prezent, diplomații se află la baza NATO din Afganistan.
 
Trebuie menționat că după decembrie 1989, România nu a mai avut diplomați români uciși în atentate teroriste.

Dacă România s-ar retrage din Kabul, ar fi o dovadă de slăbiciune, susține Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe.

„Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit. Acest act de o cumplită cruzime în care au fost uciși mai mulți cetățeni străini și peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea și nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaționali, în lupta împotriva terorismului. Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniți le doresc multă sănătate și putere pentru a se recupera cât mai rapid. Guvernul României își reafirmă sprijinul pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității durabile în Afganistan.”, a scris Viorica Dăncilă pe facebook referitor la atacul terorist.

Sursă foto: Google Maps


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul MAE, în urma atacului din Moscova

23 Mar 2024 629

Atac ucrainean asupra unei pieţe din oraşul Doneţk, estul Ucrainei. Cel puțin 25 de persoane au decedat

21 Jan 2024 646

Atacuri teroriste în Iran! Peste 70 de persoane ucise la o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forţei Al-Quds

03 Jan 2024 702

Alertă la o catedrală din Koln, Germania. Un suspect a vizitat lăcașul pentru un atac terorist ce ar fi avut loc de Anul Nou

28 Dec 2023 719

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

16 Dec 2023 981

Franța amenințată! Aeroportul din Lille este evacuat din cauza unei alerte cu bombă. Mai multe aeroporturi evacuate după amenințări cu atac

18 Oct 2023 724

Atacurile teroriste se țin lanț O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

18 Oct 2023 627

Președintele Klaus Iohannis „Condamnăm cu fermitate atacul terorist de la Bruxelles“

17 Oct 2023 790

Israelul declară stare de război. Premierul israelian promite „pași de anvergură”

08 Oct 2023 974

Președintele României, Klaus Iohannis „După părerea mea, acest atac terorist de amploare asupra Israelului are un potenţial foarte toxic” (VIDEO)

07 Oct 2023 1033

Turcia A avut loc o explozie puternică în apropierea parlamentului din Ankara. Autoritățile anunță un „atentat terorist”

01 Oct 2023 839

Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un „atentat odios" la Mormântul Fecioarei Maria

20 Mar 2023 1423

S-au împlinit 35 de ani de când Nava Fundulea a fost atacată de 10 rachete cu napalm

25 Nov 2022 11030

Atac terorist islamist în Norvegia asupra unui club gay

26 Jun 2022 1422

Incident la Ambasada Rusiei din București Ambasadorul spune că este un „act terorist''

06 Apr 2022 1433