Atelier multidisciplinar despre simbolistica și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Masivul Caraiman la Universitatea Ovidius Constanța

  • Lucrările pentru concurs pot fi transmise până sâmbătă, 10 septembrie.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Teologie, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și Fundația Colegiului Național de Apărare invită constanțenii, vineri, 17 iunie a.c., la un atelier multidisciplinar pe teme de istorie, semnificație, arhitectură, protecția monumentelor împotriva vandalismului, turism și protecția mediului, în cadrul măsurilor de promovare și informare cu privire la simbolistica și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Masivul Caraiman.

Conform programului, manifestarea va avea loc în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), de la ora 11.00.

 „Prin participarea la acest eveniment, Universitatea Ovidius din Constanța se alătură autorităților statului român în demersurile de reglementare a protecției monumentelor, în conformitate cu standardele europene și susține atât menținerea armoniei și echilibrului în dezvoltarea regională și națională, cât și conservarea specificului și istoriei în diversitatea lor”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Instituția preuniversitară în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Constanța va mai organiza sâmbătă, 18 iunie a.c, la sediul Muzeului Național al Marinei Române, un alt atelier despre simbolistica monumentului istoric, a gravității fenomenului de vandalism asupra obiectivelor cultural-istorice și a importanței protecției mediului.

Cu această ocazie, va fi lansat un concurs deschis publicului larg pentru elaborarea planului de marketing și promovare a monumentului, pe termen mediu și lung, la care pot participa studenți ai facultăților de istorie, teologie, turism, geografie, marketing sau specializări similare.

„Marcarea evenimentelor istorice importante din istoria României a reprezentant o preocupare constantă a activității Fundației Colegiului Național de Apărare. Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial este un simbol relevant pentru evocarea înaintașilor noștri, constituind totodată un reper important pe harta turistică a României, subliniază conf. univ. dr. Cristian Petcu, președintele Fundației Colegiului Național de Apărare.


Organizatorii anunță ca lucrările pentru concurs pot fi transmise până sâmbătă, 10 septembrie a.c., la adresa de email finantare_externa@mapn.ro, acestea urmând a fi prezentate miercuri, 14 septembrie a.c., în cadrul unui atelier organizat cu ocazia desfășurării ceremonialului de la amplasamentul monumentului „Crucea Caraiman” de Ziua Înălțării Sfintei Cruci.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța organizează a V-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu” pentru studenții, absolvenții și profesorii de geografie

09 Aug 2022 393

Universitatea Ovidius din Constanța a încheiat prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2022-2023

08 Aug 2022 890

Universitatea Ovidius din Constanța a organizat o nouă întâlnire în cadrul proiectului european „Violența simbolică în termeni de gen”

01 Aug 2022 743

Lucrări din fondul de carte veche și rară al Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu” prezentate la expoziția „Carte veche / Carte nouă”

27 Jul 2022 437

Universitatea Ovidius din Constanța, la o nouă întâlnire transnațională. Ce proiecte au fost finalizate

25 Jul 2022 750

Conferință internațională despre problemele actuale ale economiei globale la Universitatea Ovidius din Constanța

15 Jul 2022 796

UOC, în colaborare cu Biblioteca Județeană Constanța inaugurează vineri prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului „Raftul verde”

13 Jul 2022 578

Universitatea Ovidius din Constanța, la un eveniment dedicat combaterii dependenței de internet în cadrul unui proiect european

12 Jul 2022 506

Universitatea Ovidius din Constanţa, participare la un eveniment din cadrul unui proiect european dedicat integrării studenților străini

11 Jul 2022 488

Colectivul Facultății de Litere al UOC, în doliu. „Un profesor dedicat și pasionat de activitatea de predare și cercetare s-a stins din viață“

10 Jul 2022 3991

Noi oportunități de cercetare și angajare pentru absolvenții geografi. Anunțul Universității Ovidius din Constanța

07 Jul 2022 558

A fi student în Constanța – au început înscrierile la universitățile de la malul mării

06 Jul 2022 808

Universitatea Ovidius din Constanța Perioada de admitere la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice

05 Jul 2022 716

Universitatea Ovidius Constanța Începe sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master

04 Jul 2022 862

UOC a primit certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat”

01 Jul 2022 530