Atelier multidisciplinar despre simbolistica și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Masivul Caraiman la Universitatea Ovidius Constanța

  • Lucrările pentru concurs pot fi transmise până sâmbătă, 10 septembrie.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Teologie, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și Fundația Colegiului Național de Apărare invită constanțenii, vineri, 17 iunie a.c., la un atelier multidisciplinar pe teme de istorie, semnificație, arhitectură, protecția monumentelor împotriva vandalismului, turism și protecția mediului, în cadrul măsurilor de promovare și informare cu privire la simbolistica și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Masivul Caraiman.

Conform programului, manifestarea va avea loc în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), de la ora 11.00.

 „Prin participarea la acest eveniment, Universitatea Ovidius din Constanța se alătură autorităților statului român în demersurile de reglementare a protecției monumentelor, în conformitate cu standardele europene și susține atât menținerea armoniei și echilibrului în dezvoltarea regională și națională, cât și conservarea specificului și istoriei în diversitatea lor”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Instituția preuniversitară în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Constanța va mai organiza sâmbătă, 18 iunie a.c, la sediul Muzeului Național al Marinei Române, un alt atelier despre simbolistica monumentului istoric, a gravității fenomenului de vandalism asupra obiectivelor cultural-istorice și a importanței protecției mediului.

Cu această ocazie, va fi lansat un concurs deschis publicului larg pentru elaborarea planului de marketing și promovare a monumentului, pe termen mediu și lung, la care pot participa studenți ai facultăților de istorie, teologie, turism, geografie, marketing sau specializări similare.

„Marcarea evenimentelor istorice importante din istoria României a reprezentant o preocupare constantă a activității Fundației Colegiului Național de Apărare. Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial este un simbol relevant pentru evocarea înaintașilor noștri, constituind totodată un reper important pe harta turistică a României, subliniază conf. univ. dr. Cristian Petcu, președintele Fundației Colegiului Național de Apărare.


Organizatorii anunță ca lucrările pentru concurs pot fi transmise până sâmbătă, 10 septembrie a.c., la adresa de email finantare_externa@mapn.ro, acestea urmând a fi prezentate miercuri, 14 septembrie a.c., în cadrul unui atelier organizat cu ocazia desfășurării ceremonialului de la amplasamentul monumentului „Crucea Caraiman” de Ziua Înălțării Sfintei Cruci.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 282

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 351

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 299

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 367

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 520

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 722

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 568

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 719

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 655

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 495

Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

02 Apr 2024 515

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 536

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 945

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 777

Universitatea Ovidius din Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”? (FOTO)

27 Mar 2024 583