UPDATE Atentat la Barcelona. Celulă de criză la Ambasada României la Madrid. Nu există indicii dacă sunt români printre victime

Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. Momentan nu există indicii în acest sens.
 
De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.
 
Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.
 
Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor. 

UPDATE: Ministrul Teodor Meleșcanu condamnă atacul terorist din Barcelona
 
 Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, condamnă în termeni categorici atacul terorist care a avut loc în cursul zilei de astăzi, 17 august, în  Barcelona, și reiterează angajamentul ferm al României în combaterea terorismului. Ministrul Teodor Meleșcanu transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul spaniol.
 
Din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de criză a MAE, pentru a verifica în continuare dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Madrid și al Consulatului General al României la Barcelona, gestionează cu prioritate situația, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de evoluția evenimentelor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Presupusul autor al atentatului de la Barcelona a fost împușcat mortal de polițiști

21 Aug 2017 1987

Alertă la Barcelona după depistarea unui colet suspect într-un autobuz

21 Aug 2017 2276

Gruparea Statul Islamic revendică atacul de la Cambrils, Spania

19 Aug 2017 2761

Un nou atentat în Cambrils, Spania. Poliţiştii au ucis cinci terorişti

18 Aug 2017 3903

Atac armat Stare de alertă la Barcelona

28 Jul 2015 2240