Atenție cum depozitați deșeurile menajere. 253 de amenzi au fost aplicate într-o săptămână în municipiul Constanța

Gunoaie aruncate la întâmplare în Constanța. foto: Primăria ConstanțaÎn cursul săptămânii trecute, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități de control care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Polițiștii locali au monitorizat modul în care persoanele fizice și juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă proprietățile sunt îngrijite corespunzător.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, pentru neregulile identificate s-au aplicat 253 sancțiuni contravenționale  pentru scoaterea gunoului menajer, în ziua de gunoi în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane), neigienizarea imobilelor ori pentru nerespectarea regimului juridic al deșeurilor.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Cuantumul total al sancțiunilor contravenționale a fost de 124.500 lei.

„Controale pe această tematică vor continua și în perioada următoare.

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care dăunează esteticii și curățeniei orașului sau care îngreunează desfășurarea normală a circulației pe drumurile publice la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.