Au îndoliat Constanţa. Ce a împins la sinucidere oameni de afaceri, scriitori şi sportivi cunoscuţi. Poveşti de viaţă tulburătoare. Cei mai mulţi au preferat funia (galerie foto)

Gestul neaşteptat al afaceristului Dumitrache Economu de a-şi pune capăt zilelor i-a surprins pe toţi cei care cunoşteau afacerile şi lanţul de cafenele Filicori din Constanţa şi din capitală. Decizia acestuia de a-şi suprima propria viaţă aduce în memoria constănţenilor cele mai cunoscute cazuri de sinucidere ale unor oameni de afaceri, dar şi acele decese asupra cărora planează misterul.
 
ZIUA de Constanţa vă prezintă astăzi cele mai cunoscute decese care au ţinut primele pagini ale ziarelor la acel moment.

Misterul sinuciderii lui Bogdan Stavre, directorul economic de la Univers'All

Pe 9 iunie 2006, o viaţă a fost curmată brusc.Bogdan Stavre, directorul economic al Univers'All Trading Romania SRL, s-ar fi aruncat de la etajul trei al blocului în care locuia. Mama lui, Elena Stavre, care îl ştia în baie, îi încălzise mâncarea şi îl chemase la masă. Bogdan nu a apărut. Un minut mai târziu, şase poliţişti de la Secţia 2 au sunat la uşă, întrebând: „De la ce etaj s-a aruncat?“
 
Părinţii tânărului se luptă de atunci pentru a demonstra anchetatorilor că fiul lor a fost ucis şi nu a recurs la gestul sinuciderii. Bogdan Stavre s-a angajat în 2003 ca director economic la Univers'All, firma aparţinând omului de afaceri Răzvan Petrovici, fiul fostului director al CECCarmenco Petrovici, implicat în girarea Fondului Naţional de Investiţii. Bogdan Stavre avea atunci 27 de ani şi era încrezător în viitorul lui. La scurt timp, a realizat că făcuse greşeala vieţii sale. Din gestiune se părea că lipsesc vreo două miliarde de lei vechi. În plus, muncea zi şi noapte, coordonând cinci magazine, pentru suma de cinci milioane de lei vechi, adică mai puţin decât un vânzător.
 
Cu toate că îşi programase nunta, Bogdan era tot mai stresat şi încercase să îşi dea demisia, însă directorul general îi rupsese cererea de două ori. În ziua fatidică, tânărul Bogdan Stavre s-a întors mai devreme acasă, încercând să îi povestească mamei sale un nou conflict cu şeful său. Conversaţia este întreruptă de soneria mobilului. Era directorul general, care pretindea că nu găseşte un act. Bogdan îşi reia povestirea. Mobilul sună iarăşi. Mama îl aude spunând: „Da, Claudiu, vin acum“. Deşi era pe picior de plecare, acceptă să mănânce repede şi merge la baie, să se spele pe mâini. Văzând că nu a apărut la masă, femeia iese pe hol, unde aude soneria: şase poliţişti de la Secţia 2, cu buletinul fiului lor în mâna, întreabă: „De la ce etaj s-a aruncat? De la trei sau de la opt?“

Părinţii refuză varianta sinuciderii

Părinţii sunt convinşi că fiul lor nu s-a sinucis, deşi dosarul a fost clasat ca sinucidere, aceştia susţinând că Bogdan nu s-a aruncat de la etaj, ci a fost împins. Primul telefon dat de şef a fost menit să verifice că Bogdan este acasă, pentru ca autorii să poată acţiona, susţin părinţii îndureraţi. Elena Stavre este convinsă că, în timp ce fiul se află la baie, a fost sunat din nou, al doilea apel fiind menit să-l scoată din casă. A fost târât la etaj, urcat cu forţă pe pervaz şi împins. Bogdan nu a murit pe loc. A supravieţuit, în comă, câteva ore, dar nu a mai putut spune nimănui ce se întâmplase cu adevărat.
 
În căutarea disperată de a demonstra că a fost crimă, iar autorii sunt patronii de la Univers'All, soţii Stavre au găsit o serie de elemente care nu se leagă. Expertiza IML a concluzionat că leziunile de la nivelul gâtului nu exclud lovirea cu corpuri dure, iar cea de la deget ar fi putut fi produsă prin lovirea cu un corp dur. Varianta poliţiei este că Bogdan Stavre, fără niciun fel de dubiu, s-a sinucis. După cum afirmă anchetatorii, tânărul avea probleme psihice de la vârsta de 14 ani, când a fost la prima vizită la psihiatru. În plus, tânărul ar fi fost părăsit de logodnică, iar aceasta a fost picătură care a umplut paharul. 

Citeşte şi: 

"Mafia l-a ucis"

Moartea lui Bogdan Stavre, in atentia procurorului general

PRECIZĂRI 20.03.2017

„În articolul publicat în ediţia de joi, 16 martie 2017, cu titlul „Au îndoliat Constanţa. Ce a împins la sinucidere oameni de afaceri, scriitori şi sportive cunoscuţi. Poveşti de viaţă tulburătoare. Cei mai mulţi au preferat funia“ povesteam despre cele mai cunoscute şi controversate morţi petrecute în ultimii ani în judeţul nostru. În articol am povestit şi despre cazul tânărului Bogdan Stavre, directorul economic al Univers’ All Trading România SRL, firmă aparţinând omului de afaceri Răzvan Petrovici, fiul fostului director al CEC Cermenco Petrovici, implicat în girarea Fondului Naţional de Investiţii, care s-ar fi aruncat de la etajul trei al clădirii în care locuia.
 
Părinţii lui Bogdan Stavre refuză să accepte posibilitatea sinuciderii şi au ţinut să facă câteva precizări cu privire la cazul băiatului lor despre care am relatat în articolul menţionat.
 
„Nu l-am auzit niciodată pe fiul nostru despre cele două miliarde de lei vechi care ar lipsi, dar am auzit că băiatul bănuia că în magazin se introducea marfă fără acte. Bogdan făcea plăţile prin bancă şi nu lucra cu bani cash. Referitor la starea de sănătate a băiatului, trebuie precizat că Bodgan nu a avut niciodată probleme psihice. Toate datele referitoare la starea de sănătate sunt la dosar, care nu specifică faptul că a fost bolnav.


Râmâne un mister apariţia poliţiei, pentru că au ajuns la uşa noastră într-un timp atât de scurt.
Bogdan a încercat să demisioneze, făcându-şi cerere de demisie pe 6 şi 8 iunie 2006 şi nu au fost aprobate de şeful său Claudiu Stoica.

Bogdan Stavre a decedat pe 11 iunie 2006, la ora 19.15 la Spitalul Floreasca după ce a fost transportat de la Constanţa cu un elicopter“, au precizat părinţii lui Bogdan.
 
Părinţii resping posibilitatea sinuciderii copilului lor precizând că Bogdan urma să se căsătorească în luna septembrie a aceluiaşi an, în acest sens fiind deja stabilit şi meniul la restaurant.“

Vasile Funda, administratorul Venkal Grup, s-a sinucis într-unul dintre blocurile pe care le construia

Administratorul SC Venkal Grup SRL, Vasile Funda, s-a spânzurat în noiembrie 2008 într-unul dintre blocurile pe care firma sa le construia. Omul de afaceri şi-a pus capăt zilelor cu un prelungitor electric. Cei care l-au găsit au fost chiar muncitorii săi. Se pare că bărbatul s-a spânzurat din cauza datoriilor enorme pe care le avea către furnizori.
 
Sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 7.50, la numărul de urgenţă 112 s-a primit un apel prin care se anunţa că, într-o clădire aflată în construcţie, pe strada Teodor Lemnea, la etajul şase, a fost găsit un bărbat spânzurat. Poliţiştii de la Secţia 4 s-au deplasat la faţa locului. Până la sosirea acestora însă, muncitorii care lucrau la construcţie dăduseră jos cadavrul patronului lor. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a reieşit că bărbatul, omul de afaceri Vasile Funda, se spânzurase, cu firul unui prelungitor, de o grindă ce susţinea cofrajul tavanului.
 
Asupra sa au fost găsite două facturi de vânzare a unor autoturisme de lux şi mai multe contracte de amanet. Nu le-a luat mult oamenilor legii să afle cauza sinuciderii, deşi bărbatul nu lăsase niciun bilet prin care să îşi explice gestul. Motivul pentru care alesese să îşi pună capăt zilelor erau datoriile, care se ridică, se pare, la miliarde de lei vechi. Firma sa, SC Venkal Grup SRL, era înglodată în datorii şi nu mai făcea faţă plăţilor către furnizori. Vasile Funda îşi amanetase tot aurul, vânduse maşinile, dar banii obţinuţi din aceste tranzacţii se dovediseră insuficienţi pentru salvarea firmei de la faliment. După moartea omului de afaceri, societatea pe care o administra a intrat în faliment.

Datoriile l-au împins spre moarte şi pe Traian Niţu, un om de afaceri din Mangalia

La începutul lunii iulie 2009, patronul unei firme din Mangalia, care se ocupa, printre altele, de difuzarea presei în localitate, a fost găsit spânzurat, în parcul IOR din Sectorul 3 al capitalei. Se pare că Traian Niţu (50 de ani), tatăl a doi copii, şi-a luat zilele din cauza datoriilor mari acumulate la cămătari, aşa cum reiese dintr-un bilet găsit asupra sa: Traian Niţu afirma chiar că nu a mai suportat presiunea cămătarilor. Se pare că datoriile pe care le avea de achitat bărbatul s-ar fi ridicat la circa şapte miliarde de lei vechi. La ora actuală, clădirea în care îşi desfăşura activitatea unica firmă de developări filme, aparţinând aceluiaşi patron, a fost scoasă la vânzare.

Poetul constănţean George Vasilievici s-a spânzurat după ce şi-a speriat prietenii anunţându-şi moartea cu o săptămână înainte

Poetul constănţean George Vasilievici şi-a încheiat socotelile cu viaţa la 11 aprilie 2010, într-un mod imprevizibil, după ce, în urmă cu doar câteva zile, le făcuse o glumă macabră prietenilor săi: cumpărase o cartelă de telefon şi le trimisese mesaje pe mobil în care îi anunţa sec: „George s-a spânzurat“. La aproape o săptămână de când îşi speriase prietenii, George s-a decis să lase gluma deoparte şi să treacă la fapte serioase: a luat un fular mai vechi, s-a dus în balconul bucătăriei, şi-a trecut ştreangul pe după gât şi a sărit de pe un scaun. Trupul său a fost găsit câteva ore mai târziu, de sora lui, Anca Vasilievici, care venise să-l vadă. Rudele şi prietenii tânărului scriitor au fost şocaţi. Aşa cum se vehicula la acea vreme, se pare că viaţa lui George fusese profund afectată de consumul de droguri, despre el circulând chiar zvonuri potrivit cărora scriitorul ar fi fost, la rândul său, dealer. De altfel, potrivit unor surse, tânărul ar fi fost închis pentru droguri, iar în cadrul unui interviu, ar fi dezvăluit faptul că se simte vinovat pentru că le-ar fi dat narcotice şi prietenilor lui.

Viorel Vălimăreanu, şeful Clubului 23 Cherhana, mort în condiţii suspecte, după ce autoturismul său a luat foc

La 14 ianuarie 2014, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ au fost chemaţi să lichideze un incendiu izbucnit la o maşină. Ajunşi la faţa locului, automobilul a fost găsit la ieşirea din comuna 23 August, pe drumul spre staţiunea Olimp. Surse apropiate anchetatorilor susţineau că maşina îi aparţinea lui Viorel Vălimăreanu, de circa 60 de ani, şeful Clubului 23 Cherhana. Mai mult decât atât, în autoturism se afla chiar omul de afaceri, în maşina acestuia fiind găsite patru butelii. Anchetatorii nu au exclus varianta unei sinucideri. Viorel Vălimăreanu avea parteneri de afaceri cunoscuţi, unul dintre ei fiind directorul general adjunct al Administraţiei Canalelor Navigabile şi preşedintele unei organizaţii PNL Constanţa.
 
Conform datelor oficiale, Viorel Vălimăreanu este un afacerist cu state vechi. El deţinea, până să moară, împreună cu Luigi Cioranu, cu Dan Pelcinschi - director general adjunct al Administraţiei Canalelor Navigabile şi preşedinte al unei organizaţii PNL Constanţa, dar şi cu Constantin Chicheanu, cunoscut afacerist constănţean, firma Super Bonus L.V. SRL. Numele lui Viorel Vălimăreanu apare în SC No Trick SRL, firmă aflat în faliment, dar şi în Star Game Impex SRL, unitate radiată.
 
Vălimăreanu mai apare în SC Esox International SRL, unitate cu sediul în hotelul Olimpus şi cu obiect de activitate „piscicultură“. Asociaţi în firmă îi găsim pe Luigi Cioranu, de 51 de ani, din Constanţa, (administrator), şi pe Viorel Vălimăreanu.

Vărul primar al Simonei Halep, Nicia Arghir, şi-a luat viaţa în martie 2015. Era împătimit al jocurilor de noroc şi avea multe datorii

Pe 9 martie 2015, poliţiştii Secţiei 1 Constanţa au fost sesizaţi de unchiul unui tânăr de 29 de ani că nepotul său se află atârnat de o grindă, cu un cablu electric înfăşurat în jurul gâtului, în holul locuinţei situate pe strada Alexandru cel Bun din Constanţa.
 
Victima era Nicia Arghir, instructor de tenis şi văr primar cu Simona Halep. Prietenii tânărului au povestit imediat după tragedie că Nicia Arghir avea mania jocurilor de noroc şi că avea multe datorii, inclusiv la cămătari. El pierduse şi câteva maşini.

În acelaşi an, pe 14 iunie, un ofiţer din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa s-a împuşcat în cap

Un poliţist BCCO a încercat să se sinucidă, se presupune, în propriul apartament, situat pe bulevardul 1 Mai din Constanţa. Poliţistul care a făcut gestul dramatic era un tânăr absolvent al Şcolii de Poliţie, de 24 de ani, şi se numea, conform unor informaţii neoficiale, Ionuţ Stănescu. Nefiind din Constanţa, locuia, de doar o lună, în apartamentul închiriat împreună cu un coleg. El era subinspector la BCCO Constanţa şi intrase în sistem anul trecut. Subofiţerul s-a împuşcat cu pistolul din dotare, aparţinând IGPR.

Fostul director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul RAEDPP Constanţa, Nicolae Fronescu, s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din municipiu

Consilier judeţean PSD vreme de două mandate şi fost director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul RAEDPP Constanţa, Nicolae Stelian Fronescu a decedat pe 28 iulie 2015, după ce s-ar fi aruncat de la etajul al zecelea al unui bloc aflat în construcţie, situat pe strada Eliberării din Constanţa.
 
În cădere, corpul s-a blocat într-un copac, de unde a fost ridicat şi transportat la morgă de o echipă de intervenţie a ISU „Dobrogea“. Iniţial, s-a crezut că este vorba despre un accident de muncă, imobilul situat în apropierea autobazei RATC fiind în curs de execuţie. Angajaţii regiei aflaţi la faţa locului au constatat însă că nu este vorba despre un muncitor, ci chiar despre Nicolae Fronescu, acesta fiind totodată şi membru al Consiliului de Administraţie al RATC. Avea 48 de ani şi locuia în apropierea clădirii de pe care s-ar fi aruncat.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depuse pe 8 iunie 2015 la CJC, Fronescu nu deţinea terenuri, iar la capitolul „clădiri“, social-democratul declara un singur apartament în Constanţa, în suprafaţă de 63,33 mp, dobândit în 2005 prin credit ipotecar, împreună cu soţia sa. Mai avea şi un autoturism Skoda fabricat în 2009 şi luat în regim leasing în 2010. Declara, în schimb, mai multe datorii. Din 2005, avea un credit care ajunsese în prezent la o valoare de 22.716,62 de euro, iar din 2008, figura cu încă un credit de 9.056,19 euro, scadent în 2018.
 
Nicolae Fronescu locuia în apropierea blocului respectiv unde fusese, se pare, să viziteze un apartament. Deşi părea că intenţiona să cumpere un nou imobil de locuit, Fronescu avea în prezent datorii la întreţinere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Fronescu ar fi avut „antecedente medicale“, suferind de depresie.

Campionul mondial Marius Ursoi s-a sinucis, în locuinţa sa din Eforie Nord

Bine-cunoscutul Marius Ursoi, fost campion mondial la kickboxing, a fost găsit mort pe 20 septembrie 2016 pe proprietatea lui din Eforie de către un prieten. Potrivit informaţiilor, bărbatul s-a spânzurat de o salcie din curtea casei sale. Ursoi se afla sub control judiciar. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa ceruse înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv. Potrivit procurorilor, Marius Iulian Ursoi ar fi bătut-o pe fosta lui iubită cu pumnii şi cu picioarele. Timp de aproximativ o lună, el ar fi ameninţat-o pe ea şi pe familia acesteia cu moartea. Prietenii săi spuneau la acel moment că Ursoi era foarte îngrijorat de faptul că va ajunge în închisoare.
 
„La datele de 7.08.2016, respectiv 21.08.2016, inculpatul a agresat-o pe persoana vătămată J.A.V, lovind-o cu pumnii şi picioarele pe corp. În perioada 7.08.2016 - 26.08.2016, inculpatul, în mod repetat, a ameninţat-o pe persoana vătămată J.A.V, în mod direct, cât şi prin intermediari, respectiv membrii familiei acesteia, cu acte de violenţă şi cu suprimarea vieţii“, arată procurorii. Totodată, aceştia susţin că Marius Iulian Ursoi s-ar fi deplasat acasă la fosta lui iubită şi i-ar fi adus o coroană funerară cu înscrisul „Lacrimi, durere, Alina“, arătau oamenii legii.

Patronul lanţului de cafenele Filicori, găsit spânzurat în propria locuinţă

Marţi, 14 martie, Dumitrache Economu, patronul lanţului de cafenele Filicori, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din complexul Arena Regia, situat la ieşire din staţiunea Mamaia spre Năvodari. Bărbatul de 46 de ani ar fi recurs la acest gest disperat din cauza unor datorii. Dumitrache Economu nu ar fi lăsat niciun bilet de adio prin care să-şi justifice gestul. Acesta a fost găsit spânzurat de o grindă cu un cablu electric.
 
Conform Registrului Comerţului, Dumitrache Economu, născut pe 16.02.1971, este asociat în: Eco Star Rel SRL, Flash International SRL, Horeca Bar SRL, Horeca Expert SRL, Horeca Furniture SRL, LA Fattoria SRL, Panoramis Cafe SRL, dar şi în câteva firme radiate: Horeca Project SRL, Ecoreca Service SRL şi Bon Gusto Fattoria SRL.

Citeşte şi:

Patronul de la Filicori, Dumitrache Economu, găsit spânzurat (galerie foto + video) 

Memoria ZIUA de Constanţa
Tragedie în lumea armânească. Un an de la moartea stranie a lui Nicia Arghir. Avea 29 de ani​


UPDATE 7. A ajuns maşina mortuară Marius Ursoi s-a spânzurat! Imagini de la casa lui din Eforie Nord! (galerie foto+video)

S-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc vecin De ce s-ar fi sinucis consilierul judeţean Nicolae Fronescu? (galerie foto)

Subofiţer BCCO, împuşcat în cap, la Constanţa (galerie foto)

Bărbat găsit mort într-un jeep, lângă 23 August Cu cine făcea afaceri Viorel Vălimăreanu (document)

George Vasilievici „Traiesc datorita faptului ca m-am ucis" (document)

Vasile Funda, prima victima a crizei imobiliare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi Intervenție de urgență în zona plajei Reyna! Persoană în pericol de înec (FOTO+VIDEO)

19 Jan 2024 1937

Intervenție de urgență pe strada Primăverii din Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1083

Un bărbat a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul 8 al unui hotel din Slatina, județul Olt

17 Jan 2024 697

Povestea uimitoare a patru polițiști. Cum au convins un bărbat să renunțe la gândurile sinucigașe

04 Jan 2024 793

Femeia care, în încercarea de a se sinucide, a ucis o altă femeie care trecea pe trotuar, reținută pentru omor

14 Dec 2023 966

Tragedie în județul Hunedoara! Două fete de 15 ani au murit! Minorele s-ar fi aruncat împreună de la înălțime

09 Dec 2023 1903

Un tânăr din Constanța a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul al patrulea al unui bloc din Buzău

07 Dec 2023 1460

Tragedie în județul Botoșani! Un polițist s-a sinucis pe mormântul fetiței sale decedate la vârsta de un an

30 Nov 2023 1639

Viață salvată în ultimul moment de polițiștii din Bistrița!

06 Nov 2023 854

În Ilfov Salvată de la sinucidere, în ultimul moment

05 Nov 2023 1075

Intervenție în Olt Un bărbat amenință că se sinucide! Totul pe fondul unor discuții contradictorii cu un membru al familiei

26 Oct 2023 810

UPDATE O tentativă de sinucidere a avut un final neașteptat pe bulevardul Unirii din Capitală

25 Oct 2023 1322

Un bărbat ameninţă că se aruncă de pe castelul de apă de lângă Gara Bârlad!

20 Oct 2023 806

Un bărbat s-a urcat pe un monument şi ameninţă că se aruncă în aer (VIDEO)

14 Oct 2023 1170

Poliția Română desfășoară zeci de percheziții domiciliare în dosare penale. Date oficiale de la MAI

21 Sep 2023 779